Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix - PMC 5-2

Publicerad 2015-01-10 23:17:13 i - Allmänt

Helg. Lördag. Vi ställde in arbetsskorna i garderoben och slängde in kläderna i tvätten. men istället för att dra på mjukbyxorna och t-shirten med hål i - så tog vi Alltvåan till Skogshallen och introducerade västerbottengäng för orten. Den första matchen stod Paul Mitchell Chiefs för motståndet och där kunde vi se en fjolårsbekant, i Emil Krantz som flyttat ner för skolgång. Jag frågade om han saknat hallen och den... "friska luften". Han erkände glatt att han gillar isen. Nu har jag inte sett deras laguppställning, men vad det verkade så har Asplövens Ubbe Lathi växt till sig och mäter nu nära tre meter och spelar för Umeågänget. Obekräftade uppgifter dock.

Första perioden möttes vi av ett drivande motstånd och kände ganska snabbt att det skulle bli en tuff match. Båda lagen åkte mycket skridskor och var glada i att komma till anfall. Vi lyckades bäst och kunde göra 1-0 redan när perioden bara var fem minuter ung. Målskytten var Joakim Nilsson, som denna gång inte hade gett något mållöfte i förväg. Ändå gjorde han mål. Men Paul Mi... äh, PMC, tryckte på för en kvittering, en kvittering som vi kunde avvärja och gå till vila med dagens mest skottglada period. 12-8 i skott

Andra perioden skulle börja, medan David Tegelid hade varit kvar i omklädningsrummet lite för länge och missade att domaren hade blåst igång för att ställa upp för att släppa periodens första tekning. Så, medan lagen samlade sig på sina sidor stod han kvar i mittcirkeln och skojade om att coach viljat byta i femmorna och att han skulle starta perioden. Vi fick ropa in honom, och en förvirrad och tandlös David stod mest och funderade på vad det är som händer. Pucken släpptes och redan i matchens andra byte går Herman Wallenberg och stänker in en puck i krysset, sådär välplacerat att inte ens en plywoodskiva hade räddat den.Minuten senare kommer vi i en kontring som slutar i att skottet hamnar bakom målet, och åkte via sarghörnet mot vårt bås, där spelare var mitt i ett byte och vi noterades för en utvisning för för många spelare på plan. Det är inte riktigt så en målchans ska förvaltas. vi klarar dock utvisningen och innan perioden hunnit komma halvvägs så stänker Herman in sitt andra mål för dagen och vi går upp i en tremålsledning. Ledningen gör att vi kan fortsätta med vårt spel och då gör vi det bra. I slutet av perioden kommer vi i ett tremansanfall som slutar med att Johan Ek ska försöka prickskjuta från dålig vinkel - eller knappt någon vinkel alls - och lyckas sätta den i nät med en precision som jag bara sett hos Robin Hood. Och Robin Hood var påhittad och tecknad. I övrigt är det en jämn period och PMC visar inga tecken på att ge upp. Skottstatistiken skrivs 8-7 i perioden.

I tredje perioden går vi in för att stänga matchen och lyckas ganska väl. Två minuter in i perioden är det Marcus Hjelms tur att göra mål. Han som i en paus sa "Ni åker skridskor och så har ni en korpenlirare som center". Med korpen tror jag att han menar Veteran, och med Veteran menar han att han Vet vad han gör. Det är egentligen bara knappt två minuter av perioden som vi gör slarvigt och dåligt och det gör att PMC hann reducera två gånger om, bakom en i övrigt storspelande Tor Thörnqvist. Man såg redan innan matchen att han var redo, när han drog på sig hörlurarna och gick in i bubblan för att göra sin steppande 80talsdiscodans. Eller om det är en regndans. Ja, nånting konstigt är det. Såpass att en själv måste titta åt ett annat håll under tiden, för att inte tappa fokus. Deras två snabba mål födde denna gång inte någon panik i oss, som senaste matchen, och vi kunde fortsätta att spela vårt spel matchen ut. Vi gör en bra sista period även om vi förlorar skotten med 8-6. Matchresultatet skrivs 5-2 till oss och vi tar vår andra raka seger.

Imorgon, Söndag, ställs vi mot västerbottens seriesuveräner Clemensnäs. Redan klockan 12.00. Det må ha varit ganska glest på läktaren idag, men förhoppningsvis kommer sig fler imorgon. Se bara till att stiga upp i tid och skotta er ut från husen. Ring en granne, eller vän, eller bara bekant och kom tillsammans. Annars får vi komma med facklor och jaga er ur soffan, för det är i Skogshallen vi behöver er.