>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Kampen om kvalstrecket

Publicerad 2016-02-18 00:15:51 i - Allmänt

Som förvarnat så skulle jag skriva i mån av tid, och ork. Det har dock blivit färre inlägg än vad jag själv förväntade mig och det är en besvikelse och ett misslyckande. Jag beklagar.
 
Nu är vi på upploppsrakan av den här säsongen. Kampen i toppen av AllTvåan är snudd på olidlig speciellt när samtliga inblandade har möten mot varandra som kommer påverka poängfördelningen markant. Boden stormar på i toppen, med en satsning som inte funnits i Div2 på många många år, och har förstärkt laget med Mattias Modig i mål, som har gjort snudd på 150 matcher i SHL och har tillochmed varit en sväng över atlanten för att slå sig in i NHL. Blev dock varken NHL eller AHL, däremot gjorde han nio matcher i, om jag inte missminner mig, Pittsburg Penguins farmarlags farmarlag innan han vände hemåt igen. Skador hindrade honom då och han lyckades inte riktigt etablera sig efter hemkomsten då han hamnade hos Växjö, men blev både utlånad till deras J20 samt till Allsvenska Karlskrona. Säsongen efteråt var han kvar i Växjö, gjorde blott tio matcher. Följande säsong gjorde han tio matcher för Allsvenska BIK Karlskoga innan han styrde kosan till England för att fullgöra en säsong. Nu återfinns han i Div2 och figurerar som det största namnet i Norrland, med en ordentlig rutin i bagaget trots en fortfarande ung ålder. Nu är han Hemma i Boden för att hjälpa dom att ta steget till Div1.
 
Clemensnäs ligger på en andraplats och fullkomligt häller in puckar i mål. Dom ligger på nära sju mål framåt per match. Clemensnäs är i dagsläget på en kvalplats och är Bodens största hot i kampen om förstaplatsen då dom ligger enbart en poäng efter, men samtidigt fyra poäng före trean Kiruna City.
 
Kiruna City har haft en oförmåga att vinna bortamatcher i Alltvåan tidigare, men har i år varit oerhört giftiga och har bjudit på topprestationer mot samtliga lag. Dom ligger en poäng före oss och med den rutinen och kunskapen som finns i det laget så ska dom kunna knappa in på Clemensnäs försprång och även vara ett hot om kvalplatsen
 
Vi ligger nu på en fjärdeplats. Sex poäng bakom Boden. Vi har dock kvar att möta både Clemensnäs och Boden, men även Kiruna samt Medle. Går vi "rent", så har vi chans på både kvalplats och topplacering. Inför slutspurten, innan transferdörren stängdes 15/2, fick vi ett smörgåsbord med spelare som vi kunde plocka in, från den nordliga Div1-serien, men valde att köra på med den truppen vi har. Hur har vi lyckats, om vi placerar två femmor på läktaren i de avslutande matcherna bara för att få ett på pappret starkare lag? Vi nöjde oss med att ta in en målvakt i nittonåriga Niko Palsola, från Kalix HC, eftersom att vi i dagsläget bara hade en målvakt, samt lånade in en back i nittonåriga Marcus Nilsson, även han från Kalix HC, för att bredda truppen. Dessutom lånade vi in sextonårige Överkalixsonen Viktor Karlsson, även han från Kalix HC (där han spelat med J18, men även gjort en match med J20). Nu står vi så pass rustade att vi kan ställa upp med två målvakter på träning och ibland tillochmed fyra femmor.
 
 
Det blir en spännande avslutning på serien och jag själv sörjer att jag bara kan spela helgens möte med Medle och Clemensnäs. Vilket i sig kan innebära att jag spelat på hemmaplan i Skogshallen för sista gången. Tung känsla, men den sura karamellen får sugas på efter säsongen även om reaktioner kommer redan på förhand - lite som när du tänker på att du slickar på en citron. Eller drar naglarna på en griffeltavla.
 
Nu satsar vi på avslutningen av serien och ser hur långt den tar oss! Gör vi topprestationer så har vi alla möjligheter i världen - för vi har seriens bästa trupp till förfogande. Det här ska bli både spännande och inspirerande!
 
// #70 Fredrik Åström

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela