>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Vi finns med i Reklamguiden

Publicerad 2013-01-31 23:48:00 i Fredrik Åström #12

Här är ett utklipp ur Reklamguiden i Överkalix. En bra artikel med rätt inriktning på vad som är det viktiga med vårt hockeyspelande. Vi "spelar bara hockey" och när man "bara spelar hockey" så är det väldigt lätt att spela för sig själv utan att ens tänka på att det är fler än en själv som ens hockeyspelande berör. Det är när vi spelar för mer än oss själva som vi själva spelar som bäst och berör som mest. Det föder framgångar för laget och framförallt så skapar det minnen för samtliga intresserade.
 
 
Viktigt att påpeka är att det inte bara är vi som spelar på isen som skapar "det här". Vi är allt från huvudstyrelsen (trots det hårda toalettpappret) till busschauffören (trots de stränga "snacks" reglerna). Man får sällan chansen att lyfta fram alla oombytta runt laget, men samtliga är med på det här!
 
 
Det är arbetet tillsammans som ÄR Den Blå Maskinen... vi spelare var bara först med att "paxa" titeln.
 
 
 
Nu kör vi i helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Publikfest

Publicerad 2013-01-31 16:20:36 i Fredrik Åström #12

Torsdag. Sista träningen inför helgen två matcher. En sista finslipning av formen inför vad som väntas bli en publikfest. För...när vi igår satte oss i spelarbussen, för att åka hem ifrån matchen, så smartphonade vi oss in på Facebook och så ser vi att en supportergrupp har skapats. Härligt!
 
Supportergruppen heter Blå maskinen, på Facebook, och hittas HÄR
In och "Gilla" och sprid den.
 
 
Bland kommentarerna där kan man se att det är ordnat trumma, entréintro och discjockey. Än saknas någon som slår på trumman. Med andra ord håller det på att planeras en riktigt god stämning i Skogshallen till helgen. Vilket kommer bli väldigt roligt för publiken, men än mer roligt för oss spelare. Med ett än bättre stöd ska vi spelare prestera ett än bättre spel och med ett än bättre spel blir det än roligare för publiken att se. Ett riktigt vinn-vinn läge.
 
Lycksele och Burträsk ska få det tungt på vår hemmaplan!
 
 
 
Dessutom om ni är intresserad av tabellen, men inte orkar läsa i morgontidningen varje gång, så finns den givetvis på nätet också. Givetvis fulladdat med statistik och ja, smått och gott. In och sätt och favorit, bokmärke eller startsida.
 
Länk finns HÄR
 
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning

Publicerad 2013-01-31 00:11:19 i Fredrik Åström #12

Jäkligt roligt att vi har trogna besökare här trots att det inte dykt upp något inlägg på ett tag. Vi har lite för få som kan tänka sig att dela ut några ord och alldeles för många som är livrädd för ett tangentbord. Men jag får väl köra och hoppas att det smittar av sig till någon iallafall. Nåja. Vad har hänt sedan sist?
 
 
 
Vi åkte till Rosvik, som lagomt till då slutat spela i Piteås ishall, för att gästa den där förbannade Kristallen. Väl på plats möttes vi dock av ett par fina förändringar. Det var nya sarger och dessutom hade dom tagit bort Kalix UHCs ormvråk från isen och bytt till sitt egna klubbmärke. Klokt drag! Vi har haft en dålig vana att ständigt torska mot Rosvik. Ofta stort... jävligt stort. Senare år har vi blivit bättre och i år har vi hunnit torska två målglada matcher, men nu skulle det fan bli dags att slå dom. Matchen började väl knappast som man hade önskat sig och ett underläge med fyra mål var ingen jättekul start, men Nisse Jakobsson dundrade in ett nättaksskott i slutet av första perioden och det var allt som krävdes för att äta oss ikapp underläget. Efter det lyckades dom lobba in en puck via målvaktens rygg och... ja, det var väl det enda dom lyckades med. Vi åt oss ikapp och kunde tillslut vinna med 8-7 i sudden. Skönt!
 
 
 
Sedan har vi dessutom hunnit åka iväg till Kiruna en sväng för att slåss om tre poäng. Dock hade vi en rätt sargad trupp och den blev än tunnare efter både ett matchstraff och ett par skador. Vi torskade matchen med 4-1 och tre-fyra stolp/ribbträffar kunde heller inte hjälpa oss med några poäng. Det var bara att packa trunken, sätta arslet i bussen och åka hem med mössan dragen över näsan.
 
 
 
Idag åkte vi till Luleå för att möta BT City, ett lag som vi bara tagit 2 av 6 poäng mot den här säsongen. Vi kunde ställa en stor trupp på banan idag och skulle bara jobba in 3 poäng. Matchen var egentligen ingen höjdare. BT City var ruskigt bleka och fick bara anfalla en och en medan vi kunde trycka upp och istortsett anfalla med fem man hela tiden. Vi var bättre på det vi behövde vara bättre på och kunde segra med 6-2. Tillskillnad från så många gånger förr så fick vi idag ta ledningen och kunde spela med en trygghet istället för att behöva göra enorma insatser i den sista perioden. Rätt lugn och händelselös match som vi fick styra som vi ville. Skotten var rätt jämna och BT City saknade inte chanser men vi kunde iallafall säkra en rätt trygg seger och inleda denna viktiga vecka med 3 poäng.
 
 
 
Till helgen väntar matcher både på Lördag och Söndag. Burträsk och Lycksele besöker Skogshallen. Mer om det kommer under dagen, samt en "publiknyhet" och lite annat. Håll utkik
 
 
 
 

Gameday

Publicerad 2013-01-23 12:00:00 i Aleksi Larsson #24

Idag beger vi oss till Rosvik för en tuff kamp om andraplatsen. Det blir även premiärbesök i "Kristallen" för säsongen! En islada som sprider oro i vissa spelare långt innan nedslätt pga den kalla atmosfären, så klä er varmt! (har inte själv märkt någon större temperaturskillnad jämfört med skogshallen) ...

Kvällens lag ser starkt ut med förstärkning av Markus "ska du inte lämna kalix och skriva på för öif" Nilsson. Och vi har en revanschlust större än på länge efter 2 tidigare förluster mot Rosvik. Samt efter den svidande förlusten mot Lejon, som bröt vad som hade blivit våran tror jag 10:e raka segersvit!

Förövrigt kan vi meddela att Johan Ek har tungt på spelfronten, inte hockey-spelmässigt, utan på speltipset. Än en gång var det Djurgården som igår, förstörde Johans "trippel" eller var det en "dubbel"? Men har nu sagt att det är slutspelat på DIF nu iallafall.
Han har även lovat att lägga ut ett inlägg då och då med lite olika tips och råd på vad som är bra att betta på. Men i dagsläget kanske det är bäst att låta bli tills kurvan pekar uppåt igen.

Och våran keeper, Henrik Larsson fyller 28 år idag. Grattis Henrik! Förra veckan fick Henrik i slutskedet av en träning ett skott i masken som gav blodiga konsekvenser. Träningen blåstes av och en stjärna till mig som avlossade skottet. Men han skall vara fit for fight ikväll, och hoppas vi håller nollan ikväll i hans ära!
 
 

Tre, av sex, poäng i helgen

Publicerad 2013-01-16 22:58:00 i Fredrik Åström #12

Jag är en så dålig förlorare att jag inte vill göra ett referat om matchen mot SK Lejon. Kan bara konstatera att det var en svår match på förhand och det var lite synd att behöva sakna några spelare till den samtidigt som vi även presterar något sämre än vi kan kräva av oss själva. Det var ett lag vi mötte för första gången. Ett lag som än så länge i år skrämt många motståndare. Vi fick känna och klämma lite på dom och vi har definitivt chans att ta revansch i bortamötet. Nåja, nog om den. Åt helvete med den matchen.
 
 
Helgen var väldigt lyckad. Att ta tre, av sex, poäng i helgen är godkänt. Men vi siktar högre än så. Det absolut bästa var dock det stora publikstödet. Det lockas mycket besökare till hallen även fast det kostar pengar, även fast det är kallt och även fast det är helg och man vill ligga på soffan efter en arbetsvecka. Det är ett tecken på att det inte bara är vi spelare som brinner för hockeyn. Vi är oerhört tacksam för intresset ni visar oss och vi försöker att bjuda tillbaka.
 
Den här säsongen känns det som om hockeyintresset i stan bara ökar. Det blåser varma vindar, som det så poetiskt heter. Jättekul.
 
 
 
Vad händer annars i laget just nu?
 
Adam Keinström har gått och blivit så fu**ing kär.
 
Simon Gahm har visat hur hårda hockeyspelare är genom att spela söndagensmatchen TROTS att han fick ett klösmärke på låret under matchen på lördag. En riktig tuffing det där.
 
Vi har bjudits på två tårtor av en sponsor. Laget delade på en och Peter Karlsson pressade i sig den andra dagen efter. Ryktet säger att det var en uppmaning från styrelsen för att Peter ska växa till sig lite. En sån powerforward kan ha nytta av lite extra kilon
 
Fredrik Blom har varit frånvarande stora delar av den senaste tiden. Tor Törnqvist har dock ersatt under en match och några träningar. Det har varit väldigt viktigt. Ett lag klarar sig inte utan en riktig kuf i omklädningsrummet under en längre tid.
 
Nils Jakobsson har gjort lite av en "comeback" efter en tids arbete på annan ort. Alla är väldigt glada för det. Förutom då jag, eftersom att jag får mindre svängrum till höger om mig i omklädningsrummet. Han hänger grejer på kroken som jag kunnat använda tidigare, dessutom har jag varit utan en skridskohängare och kunnat nyttja den på Nisses plats. Men inte nu längre.
 

Anders Vikman har dragit på sig Martin Timellskjortan och börjat ge omklädningsrummet ett ordentligt ansiktslyft. Vi har fått klisterlappar med namn på våra platser, dessutom så tacklade han ner en vägg och satte in en dörr där... vips så hade han byggt ett tränarrum. Dessutom har vi nu två förråd lättillgängliga genom att nyttja den dörren. Två förråd som jag, efter fyra år i laget, aldrig ens har sett. Man har hört folk snacka om "i förrådet" men man har aldrig riktigt trott på att det ens existerat. Det händer grejer där bakom kulisserna som publiken aldrig ser.
 
 
Toalettpappret är dock alldeles för dåligt. Det är något styrelsen måste diskutera.
 
 
 
 
 
 

Överkalix IF - Clemensnäs HC 4-2

Publicerad 2013-01-12 21:00:00 i - Matchreferat

Vilken kämparinsats vi gör idag inför ett fullstått Skogshallen. Vi lyckas inte spela riktigt bra, som det heter, när det kommer till fina passningskombinationer och välspelat powerplay. Vi producerade inte riktigt som vi egentligen har förmågan att göra.
 

Vi har spelat dåligt i endel matcher i år, men räddats av en målsprutande förstalina. Idag när vi inte spelade som vi riktigt ville så klev andra -och tredjelinan fram och jobbade ner motståndarna. Det är ett fint styrkebevis att vi har flera femmor som kan kliva fram och det gör att vi fortsätter behålla förstaplatsen i AllTvåan.
 

Det blev en sån klassisk Lagvinst och det gav en jättebra känsla som vi gärna har med oss under morgondagens drabbning mot SK Lejon. SK Lejon som idag åkte upp till Kiruna för match och åkte därifrån... fortfarande obesegrade. Men det krävdes övertidsspel och därför noterades dom för sitt andra poängtapp den här säsongen.


Sett till matchen så ägde vi första perioden helt och hållet. Tror skottstatistiken var 13-4 och där två av deras skott var lobbar från blålinjen, samt en klassisk "dragare" två meter innanför blålinjen. Vi skapade chanser på chanser men pucken lyckades pricka målvaktens skydd, hur vi än försökte. Första perioden slutade 0-0.


Andra perioden är vi det bättre laget i de första 13-14 minuterna. Men pucken vill absolut inte inte. Istället får Clemensnäs ett bra byte där vi fastnar i egen zon alldeles för länge och där dom får snurra och skjuta hur mycket dom vill medan varje muskel i våra ben brinner. Där kunde det ha blivit mål vid fem-sex tillfällen men vi lyckas bryta en passning, peta undan en puck innan skott, få undan returer efter räddningar av Christoffer Kangas. Det är ungefär vid det bytet som dom tar över matchen och senare in i perioden lyckas dom även ta ledningen med 0-1. Perioden skulle sluta med ett underläge, men grabbarna i förstalinan tänkte annat och Anders Vikman kunde stänka in den psykologiskt viktiga kvitteringen med bara sju sekunder kvar av perioden.


Inför tredje perioden vet vi att vi har mer ork, mer styrka och det skulle krävas mycket av Clemensnäs om dom skulle få vinna matchen. Tyvärr tappar vi in 1-2... men Nils Jakobsson gör återigen ett jättebyte och efter lite klappklappspel med kedjekamraterna kunde han hänga upp kvitteringen i krysset. Då hade vi 2-2, Sedan går tredjelinan in och bosätter sig i anfallszon. Simon Gahm hinner avlossa ett styrskott som styrs utanför, vi tar tillbaka pucken och låter StorsataGahm avlossa ännu ett styrskott som Jonas Karlsson kan rikta in. Där är vi i ledning... och går på försvar. Sedan kan Aleksi Larsson trampa upp i en kontring, passera den hemåkande Clemensspelaren och snärta in 4-2 i tom bur.


Några plus går till Christoffer Kangas som tagit med sig ett gäng brädor och spikat igen kassen, Martin Ström som gör en jättematch på backplats och belönas som Matchens lirare. Samt Nils Jakobsson som skriker av spelglädje och stod för jättebyte efter jättebyte..


Imorgon tar vi, som sagt, oss an SK Lejon redan 11.00. Vi vill liksom vara snälla och låta dom komma hem till byn Skellefteå i lagom tid. Inte ska pojkarna behöva komma hem halvsent inte.
Nu kör vi!
 
 

Lycksele SK - Överkalix IF 4-7

Publicerad 2013-01-07 11:43:04 i - Matchreferat

Efter två perioder låg vi under med 3-2 men under sista perioden jävlar bara körde vi och vann den perioden med 1-5.

Med på resan var målvakten Tor Törnqvist som även fick göra A-lagsdebut under söndagens match mot Lycksele. Han noterades för 44 räddningar.


Vi håvade in 6 av 6 poäng i helgen.
Nu laddar vi för en ny dubbelhelg, men på hemmaplan.



Förhoppningsvis kommer ett något mer utförligt referat av någon som var på plats.


Burträsk HC - Överkalix IF 2-4

Publicerad 2013-01-05 22:33:12 i - Matchreferat

Premiären av AllTvåan gick av stapeln idag. Vi i Den Blå Maskinen kunde skicka 16 utespelare, samt 2 målvakter, på bussen söderut. Vi är något sjukdomsdrabbat och kunde därför inte ställa upp med en full trupp, men det hindrar inte oss för att kliva ur bussen, skaka bort resan ur benen, tejpa klubban och kliva ut i Isbjörnen (Jopp, ishallen heter så) och kriga hem 3 poäng.
 
 
Efter att ha hamnat i ett underläge med 2-0 efter den första perioden kunde Rikard Boudin kliva in och reducera i mittperioden i powerplay. I tredje perioden klev både Joakim Nilsson och Nils "Comebackarn" Jakobsson fram och både kvitterade och tog ledningen för att sedan låta Anders Vikman helt stänga matchen genom att trycka in 2-4 i öppen bur.
 
 
Skottstatistiken skrevs 28-27 till Burträsk fördel, utvisningsminuterna delades jämnt med 6 minuter var.
Christoffer Kangas noterades för en räddningsprocent på nära 93%
 
 
En viktig notering:
Huvuddomare var Jonas Tossman och assisterades av Jonas Boman och Jonas Fredriksson.
Bevisligen väljs domarna efter sina förnamn.
 
 
 
Imorgon väntar en match mot Lycksele SK på bortaplan.
Vi går för 6 poäng! Kämpa!
 
 
 
 

Överkalix IF - Kalix UHC (Träningsmatch) INSTÄLLD

Publicerad 2013-01-02 23:39:29 i Fredrik Åström #12

Superderbyt som blev inbokad i veckan höjde hockeypulsen i hela hockeysverige. Leif Boork ringde och önskade in sig på pressläktaren där han kunde sitta och suga på en halstablett medan han som vanligt försöker nudda näsan med sin underläpp efter varje åsikt han hittat på. Tre supporterbussar från dalarna startade redan igårkväll men fick vända hem efter en middag i Gävle. En av dom där Jihdarna, vem fanken av dom det än är, hade redan packat ner sina något förstora skridskor för efterlängtade mellan-perioderna-intervjuer och hela Viasatgänget hade packat med sig fyra taktiktavlor, och åtta whiteboardpennor i olika kulörer, VAR för att kunna rita bågar för publiken... både före, under och efter match. I varje periodpaus, vid varje domarsignal och vid varje passning. Dom var redan taggade på att även få båda lagens tränare att rita bågar, båda lagens materialförvaltare och dessutom vaktmästaren skulle få rita bågar. Som specialgäst ringde dom in "Sotarn" och Vasiljenko för att båda två skulle rita bågar. Det skulle jävlar ritas bågar överallt... av alla.
 
 
Men matchen ställdes in bara någon dag senare efter att Kalix UHC plötsligt fick halva laget på skadelistan och andra halvan på sjuklistan. Det spekulerades i att den egentliga anledningen var lagets ledares oerhörda rädsla för Den Blå Maskinen, men det behöver inte vara sant. Den plötsliga spelarförlusten tyder på att rädslan inte bara var på ledarsidan.
 
 
Den Blå Maskinen kan därför inkassera en derbyvinst utan att ens behöva glida in på en skridsko.
 
 
 
 
Om jag känner lagkamraterna rätt så dyker det nog upp ett till inlägg om den inställda matchen. Kanske nämns det även att vi har en sargad trupp, men vi var ändå redo för spel. Vi får se.
 
 
 
Vi kör torsdagsträning och laddar upp inför helgen bortamatcher mot Burträsk och Lycksele. Nu kör vi!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela