>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Hockeyhelg!

Publicerad 2012-11-30 19:25:00 i Aleksi Larsson #24

Då var det dags igen för dubbelmatch i helgen! Med fokus först på lördagens drabbning mot Brooklyn Tigers, förväntar vi oss en tuff match. Men med ett stort publikstöd och om vi spelar som vi har spelat de senaste matcherna så ska det nog gå vägen!

Jag har fått kliva som stand-in på bloggen, och därmed debutera som "bloggare". Då Fredrik Åström har fullt upp med att julpynta och sånt...

Förra matchen mot Brooklyn vart förlust 4-1. Överlag en jämn match, många målchanser men puckarna ville inte riktigt in. Men vi hoppas att dom trillar in imorgon och att vi fortsätter som vi slutade förra matchen mot Boden. Dock saknar vi bl.a. David Tegelid aka "bagarn" i uppställningen, som sist visade attityd på isen. Men då har vi Alf Patrik Blomstedt som spräckte måltorkan och placerade säkert pucken från egen zon i öppen kasse. Kanske vi får bevittna ett fruktat slagga från blå? eller kanske från slottet? Han har under veckan försökt övertala coacherna att han vill upp på forwardsfronten igen. Men det återstår att se. Oavsett så är han skyldig laget ett mål imorgon, då han valt att ta ledigt från söndagens match för att tillbringa lördagskvällen på julbord och säkert "bli sådär okristligt", som han brukar säga..

6 poäng är vad som gäller i helgen! Och 6 pinnar kan resultera i en andraplats i tabellen. Mer om matchen och resultat kommer imorgon, samt en liten inblick inför Rosvik borta på söndag. Förhoppningsvis har Fegon julpysslat klart och kan återvända till tangentbordet.

Nyförvärven 2012/2013

Publicerad 2012-11-29 11:50:00 i Fredrik Åström #12

Här tänkte jag helt enkelt lista de spelare som vi kan räkna in som nyförvärv denna säsongen, med några ord för att beskriva killen och för att fylla ut blogginlägget så att läsningen inte bara tar sjutton sekunder.
 
 
Anders Vikman: På tal om sjutton sekunder, det är ungefär vad han brukar kräva i powerplay innan han noteras för ett poäng på ett mål. Efter ett evigt bärande av laget så valde han att hoppa på Kalix UHCs division 1-tåg och har även där varit bärande i laget. Han kliver av planen utan ett mål, eller en passningspoäng, lika ofta som Herman slipar sina skridskor. Det vill säga en gång vart tredje år? Dessutom har han helt imponerat på mig, och säkert alla andra i laget, över sitt defensiva spel.
 Fr
 
Rikard Boudin: Han har varit lika bärande som Anders och hoppade på samma tåg i Kalix under några år, för att nu återvända hem med målet "Att göra något jävligt bra av det här". Han var en av de mest rörliga och pucksäkra backarna i divisionen över denna och lär närmast vara ohotad på den tronen i den här serien. Det är svårt att förstå hur han kan ha en sådan kyla med pucken med tanke på att han blåser sina hockeyhandskar med hårtork i varje periodpaus. Sen kan man undra hur fanken han tänkte när han under övernattningen i Kiruna packade ner alla sina grejer i en sån här ryggsäck
 
 
 
David Tegelid: En kille jag inte visste någonting om innan han gjorde en comeback inför i år. Han har dock klargjort att han chockade världen iochmed sitt yrkesval att knåda limpor om dagarna och därför fått smeknamnet "Bagarn". Han Tomas Holmströmar sig in framför mål och stannar där, väl på "kontoret" gör han sitt jobb och sett till poängproduktionen så har han fått en ordentlig löneökning. Han bara öser! Han har en tendens att dyka upp på väldigt udda facebookbilder och när han hamnar i samtal med någon i omklädningsrummet så får han en lutning på huvudet som om han vore antingen en söt hund... eller en tiggande hund, så man vet sällan om han flirtar eller bara vill ha mat?
 
 
 
Martin Ström: En hårdtacklande kille från Kalix som i år ville göra comeback och hamnade hos oss. Man vet inte riktigt om han är en offensiv -eller defensiv back. Mycket av de båda, möjligtvis. Bra kille i och runt laget. I pendlarbilen har han dock en tendens att alltid försova, om han inte pratar om Luleå Hockey eller drar lögner om att hans matlåda alltid är sopa som han tvingas äta med enbart en kniv. Han hävdar även att hans tjej iscensätter mysfrukostar för att det ska se gulligt ut på bild eftersom att han i själva verket står upp och käkar en fralla. Han sa en gång att han var tvungen att ta fram brödrosten eftersom att den stått så länge i skåpet att den hade börjat rosta...
 
 
 
Simon Gahm: Ännu en hårdtacklande back från Kalix. Denna kille är dock nära två meter lång och är laddad med några hundra kilo muskler, vilja och gaser. Han visar prov på precisa passningar som han skulle kunna sätta mitt i ett nålsöga om nu pucken bara var lite mindre och varvar det med att spela fysiskt och städar upp folk i den egna zonen. Han gillar drycker och på hans plats kan man hitta lemonad, päronad och hallonadflaskor. Dessutom vet han inte vad som är fram eller bak på sitt skulderskydd.
 
 
 
Jesper Emanuelsson: En snabbåkande, riktigt snabbåkande, forward som även han ville göra comeback och hamnade hos oss. En avig och lite lurig spelare som egentligen inte varit med tillräckligt länge för att "ha kommit igång". En William Karlsson look-a-like som bet fast läppen i tanden under sin debuthelg med laget. En pratglad kille som var noga med att behålla pucken efter sitt första mål.
 
 
 
 

#Pendlarbilen

Publicerad 2012-11-28 23:18:00 i Fredrik Åström #12

Vi har nu, i fyra års tid (kan tillochmed vara mer om man nu kan räkna), haft en pendlarbil från Kalix. Senaste åren har det dessutom utökats med ännu en bil. Vissa resor pratas det hockey, andra gånger pratas det om vilken kvinna som har störst och vackrast... personlighet och ibland kan vissa riktigt tråkiga lagkamrater bara välja att börja försova. Försova är liksom att påbörja nattsömnen i förväg, för att sen få vara uppe en timme senare när vi kommer hem igen. Det som pendlarbilen dock alltid har är ett gott humör eftersom att jag försöker ordvitsa så mycket som möjligt. Ibland har man fått folk att skratta... ibland har Matte K gett ett "Håll käft, Fegon", väldigt ofta har man fått det av Matte K... Vi är iallafall ett glatt och roligt gäng som pendlar mellan Kalix och Överkalix (och givetvis mellan Överkalix och Kalix... för vi behöver ju ta oss hem... såklart).
 
Det kommer med viss säkerhet dyka upp en del episoder, från pendlarbilen, här framöver - problemet är bara att efter så lång tid så händer det riktigt roliga grejer, som upplevs bäst när man varit med ett tag i bilen. Det är rätt omöjligt att förmedla internhumor, dessutom så finns det mycket citat att återberätta men som inte gör sig så bra offentligt.
 
 
 
 
Herman Wallenberg styr dessutom en pendlarbil ifrån Luleå... men den är han ensam i och jag vågar påstå att vi har det lite roligare, eftersom att vi är något fler, medan han segrar ordentligt på viljestyrkan, psyket och själen. Det ska han ha en stjärna i kanten för... ja, tillochmed hela Orions bälte och kanske en del av Karlavagnen med. Men underhållningsvärdet lär dock vara lågt. Jag kan försöka återberätta en händelse från idag, i Hermans pendlarbil.
 
* Han körde och så kom en lastbil med helljus, då tänkte han att det var irriterande. Sen lyssnade han på radio och sjöng med i en del reklamjinglar, svårt att veta om han sjöng i sitt eget huvud eller om han verkligen sjöng högt för sig själv, men vi kan ju gissa att han sjöng högt... eftersom att ingen kunde höra honom. Sen var han framme.
 
 
 
 
Vår pendlarbil idag höll dock på att få stanna hemma idag eftersom att Matte K hade sprängt sin kupévärmare lika ordentligt som han sprängt sina högtalare i bilen. Han påstår att varje peng han tjänar redan har ett hål som skall fyllas och därför har han fått spara in på det här med att ha bilen varm, när det är i slutet av november. Så idag när han påbörjade upphämtningen så gick inte bakdörrarna att öppnas. Matte K, som har en stubin kortare än en myggas näshår och med ett allmänt surbittert humör redan i grunden, stod och svor och ilsknade till medan han stod ute i kylan och slet i dörrarna. Samtidigt började oroliga pendlarkamrater att ringa för att höra vart han håller hus... för en sekund blev jag orolig för både honom och mig ifall han skulle explodera... och exploderar en sådan krutfylld man så lär han förinta allting som ligger närmare än trehundra meter.
 
Lyckligtvis kunde Jocke Nilsson (han tror att han heter Jocke och har liksom ingen aning om att han på riktigt heter Joakim) ställa upp med bil, så att vi kunde lämna Kalix med bara en halvtimmes försening. Vi har träning imorgon, Torsdag, igen och Matte K har lovat att köra då istället. Vi hoppas på ett bra väder då, för han har fått skriva in Kupévärmare på sin önskelista till tomten nu. På plats nummer tre. Den förbannade kupévärmaren tvingade honom att stryka senaste Absolute Bass Music-skivan pågrundutav platsbrist.
 
 
 
 
Notering: Simon Gahm satt i framsätet påvägen till Överkalix, det kvalificerar honom att automatiskt tvingas sitta i mitten påvägen hem enligt Pendlarbilens Lagbok. Han satt dock fram, även påvägen hem... helt utan att ens försöka sig på Shoot gun-kryphålet i regelverket. Vi funderar nu på att helt censurera honom på bloggen. Även på matchprotokollet. De mål och passningspoäng han gör framöver kommer helt enkelt fördelas ut på andra spelare i laget... året ut.

Kampen kring strecket

Publicerad 2012-11-25 23:45:00 i Fredrik Åström #12

Nu innan kvällen hunnit ta slut, innan dagen byter namn och såhär lagomt tätt efter att Beck-filmen, på Tv4, har slutat så kan ta fram en liten uppdatering vad gäller tabellen. För det första, vad som gäller är att hamna ovanför strecket... att hamna bland de fyra första lagen... för att kvalificera sig för AllTvåan, som kommer att bestå av dessa fyra lag, samt fyra lag från västerbottens serie, för att sedan spela om två platser till kvalspelet uppåt. Upp till Division 1. Vårt första delmål är att sluta bland "topp-4".
 
Här hittar du tabellen:
 
Dagens match är inte inräknad där... än. Så jag får helt enkelt ta och räkna in den på egen hand.
 
 
RK Team GP W T L GF:GA (GD) TP OTW OTL GWSW GWSL
1 Kiruna City HF 13 8 3 2 80:38 (42) 30 2 0 1 0
2 Rosvik IK 9 6 2 1 53:32 (21) 20 0 0 0 2
3 HC Luleå 10 6 1 3 44:35 (9) 19 0 0 0 1
4 Överkalix IF 10 5 2 3 52:41 (11) 18 1 1 0 0

5 Brooklyn Tigers City 12 4 3 5 55:48 (7) 17 0 0 2 1
6 Stil Hockey 10 4 3 3 31:32 (-1) 17 1 1 1 0
7 Boden Warriors HC 13 3 2 8 34:55 (-21) 11 0 1 0 1
8 Övertorneå HF 11 2 1 8 40:77 (-37) 8 0 0 1 0
9 Malmbergets AIF 10 2 1 7 29:60 (-31) 7 0 1 0 0
 
 
 
Som man lätt kan se så skiljer det tre poäng mellan tvåan och sexan. Kampen om att hamna på rätt sida om "strecket" är alltså stenhård och kommer fortsatt vara det. Nu haltar tabellen dock värre än när man har suttit skitskönt vid datorn men plötsligt måste springa för att kissa och så märker man att högerfoten har "somnat". På sina håll så skiljer det hela fyra matcher mellan de som spelat flest matcher och de som spelat minst matcher. Så tabellplaceringarna kommer ändras både upp och ner, värre än när en nioåring leker i hissen under en familjeresa till Turkiet, beroende på vilka dagar lagen spelar sina matcher. Men såhär ser det ut just nu, och det ser väl rätt dugligt ut?.. även om vi är långt ifrån klar. Vi har sex matcher kvar... arton poäng att spela om och dessa arton vill vi gärna ha.
 
 
 
 
 
 
Notering: Det krävdes två dagar för att passera hundra unika besökare på en dag. Senast jag tittade så låg vi på 112 besökare. Glädjande!
 
 
 
 
 
 
                       
                       
                       
                       
 
                       
                       
                       
                       
                       

David "Bagarn" Tegelid & Mattias "Mollbergaren" Karlsson

Publicerad 2012-11-25 22:36:00 i Jens Sandin #17

Fyller i Fegons inlägg med en hyllning till Olofssons Bageris stolthet, #6 David Tegelid och vår stötsäkra försvarsgeneral #19 Mattias Karlsson.
 
David hade torrt krut i bössan idag och vräkte in 2 mål och 1 assist, här nere kommer en video som kan ge er som inte fanns på plats i Skogshallen ikväll en ungefärlig inblick i hur det såg ut.
 
http://www.youtube.com/watch?v=SFl1yVMW7Ww
 
 
 
En annan av våra krigare som också förtjänar en hyllning är #19 Matte Karlsson för det dyk han visade upp i första perioden när han skulle hoppa in i ett byte. Det såg ut ungefär såhär:
 
http://www.youtube.com/watch?v=2Pct7uPy3og
 
 
Tack för showen ikväll boys, mot topp fyra!
 
 
 
 
 
 
 

Överkalix IF - Boden Warriors 10-3

Publicerad 2012-11-25 20:32:10 i Fredrik Åström #12

Söndagens match är nu avklarad. Boden Warriors stod för motståndet.
 
Överkalix IFs hemsida satte matchrubriken "Vilken hemmaseger!!!!"
 
 
Matchdagen började som vilken match som helst. Pendlarbilen, från Kalix, var i en lätt tidsoptimism och fick köra ikapp tiden den sista biten, det dukades upp frukter i klubbrummet och Patrik Blomstedt blev uppskriven på böteslistan för Sen ankomst. Som vilken match som helst. Tvånudden på parkeringen blev sönderblåst av "men man kan inte åka ut på serven!!", halva truppen hade problem med skridskorna och målvakten Fredrik Blom satt likt en kuf på sin plats, med hörlurarna på, och pillade på sina tyghandskar som han har under sina målvaktshandskar. Just det med Fredrik Blom är inte så avvikande, men han har rent allmänt en väldigt kufisk aura runt sig.
 
 
Det var dock inte som vilken match som helst när pucken väl släpptes. Vi visste att Boden Warriors ville ta poäng av oss efter vår 4-1seger på bortaplan och vi var verkligen redo för en tight och tuff match. Vi spelade bra, första perioden var riktigt välspelad av oss men den fick lida något av att vi inte lyckades hålla uppe tempot som vi ville. Boden Warriors drog ner vår fart och även om vi tog ledningen med 1-0 så lät vi dom kvittera efter ett friläge från egen zon. Perioden slutade 1-1 och i omklädningsrummet så kunde vi glädjas åt spelet men samtidigt tjatade vi på varandra att höja farten på planen.
 
 
Vi klev ut till den andra perioden, redo att sätta press. Och som vi låg på. Klockan hade passerat fem minuter och enda gången pucken egentligen varit utanför Bodens försvarszon var när periodens första tekning skulle ske. Vi låg på... vi spelade inte bara rätt utan även med fart och uppskattningsvis var vi i anfallszonen i arton, av tjugo, minuter. Men den siffran är dock lite överdriven. Jag tror att det var närmare sjutton minuter, men det är en marginalfråga. Hursomhelst så gick vi på skott efter skott, vann puckar längst sargerna och tacklade oss möra. Det fäktades en hel del med klubborna i den andra perioden. Det slogs undan skridskor, det hakades, slashades och stundtals visste man inte om man i själva verket var mitt i en scen från Braveheart. Domaren för dagen tyckte dock inte samma sak. Han letade och letade men kunde inte hitta en enda spelförstörande situation under den andra perioden. Det kändes som om någon annan var och nätshoppade medan vi fick fakturan. Tillslut hittades dock en utvisning - för tackling - och det var vi som blev utvisade. Då fick Boden chansen att spela powerplay och samtidigt få komma ut ur den egna zonen och det tog dom tillvara på. Efter ett skott, som vår målvakt Henrik Larsson valde att rädda med ansiktet, för att sen falla raklång framåt... något groggy, trillade pucken ner ett par centimeter från mållinjen och då kunde Boden Warriors trycka in pucken i nät. Efter den andra perioden var resultatet 4-3 till oss, men frustrationen var nära på extrem under pausvilan. Kapten Herman Wallenberg var tvungen att fråga domaren: "Kör du med 70-talsregler eller? Har du inte uppdaterat regelboken?".
 
 
När tredje perioden började så kunde man ana att den nya regelboken hade smygtittats i under pausen eftersom att vi då började få lite utdelning på arbetet vi gjorde på plan. Boden Warriors försökte, men idag spelade vi riktigt bra och den sista perioden kunde vi pricka in sex nya mål och avsluta matchen med en 10-3seger. Vi orkade mala ner dom matchen igenom och ju mer rätt vi gör på isen än bättre resultat får vi.
 
 
Jättebra match idag av samtliga. Just nu har jag inget protokoll vid min sida och mitt minne är sämre än hos en guldfisk med hjärnskakning, så målskyttar och annan statistik får ni vara utan åtminstone till måndagkvällen. Men vad jag har koll på är iallafall att jag fick göra ett mål idag. Tränarna hade igår placerat mig bredvid två stjärnor för att verkligen försöka få ut nånting... vadsomhelst... av mig. Och det gav ett väldigt lyckat resultat. Att det dock krävdes att Boden skulle ta ut sig målvakt - trots ett underläge med fem/sex mål - och att högerforwarden (som jag byter med) tog ett skitkort byte för att jag skulle få komma in... och att Aleksi Larsson fick strunta i att lägga in pucken i ett halvöppet mål och istället liksom bara ge den till mig... så att jag kunde sätta den i tom bur, det hör dock inte hit. Tränarna lyckades krama ut ett litet mål ur mig och det är det viktigaste.
 
 
Eller, ja... att vi som lag tog tre poäng var lite viktigare än att jag skulle få göra ett mål, som var helt betydelselöst för matchen, i en tom bur. Men ändå.
 
 
 
Vi gör en jättebra match, och får ett riktigt fint stöd av publiken!, och kan vara väldigt stolta över insatsen samtidigt som vi kan tugga på den här fram till nästa match... då den här har tappat smaken.
 
 
 

Överkalix IF - Boden Warriors Söndag 14:00

Publicerad 2012-11-24 14:10:48 i Fredrik Åström #12

Fredrik Åström #12
 
 
Vi packade trunkarna och åkte förra helgen till Malmberget och jobbade in en seger med 6-4 för att lika snabbt packa trunkarna igen och åka upp till Kiruna där vi övernattade. Vissa spelare spenderade kvällen framför tv:n, andra gick och käkade på stan medan endel spelade kort och kastade skräp på varandra. Vi var ett väldigt minimerat manskap redan mot Malmberget och än mer minimerat inför matchen mot Kiruna City på söndag, när både Martin Ström och David Tegelid var tvungen att åka hem för arbete.
 
 
Men vi samlade krafter under natten och hotellet dukade upp en brakfrukost på morgonen där Simon Gahm gick i bräschen för hur stor en gratisfrukost ska vara. Vi kunde matcha Kiruna City väldigt väl och behöver inte skämmas över att ha förlorat i sudden death med 4-3 även om vi ändå inte får vara nöjda med att ha förlorat. Vi kunde iallafall plocka 4 av 6 poäng på bortaturnén och kunde göra ett bokslut mot seriefavoriten Kiruna City (i grundserien) med ett poäng poängövertag på 4 av 6 poäng.
 

 
Nu till denna helg.
Lördagens match blev flyttad eftersom att HC Luleå saknade endel spelare. Jag har svårt att tro att dom bara hade tolv spelare tillgängliga och kan inte stödja att dom verkligen behövde flytta matchen i sista stund. Det är väldigt få serier och än färre lag som tvingas flytta sina matcher i sista stund vid annan orsak än att ishallen helt enkelt inte går att spela i just då. Men jag vet inte, dom kanske hade en riktigt bra anledning så det får man acceptera.
 

Istället blir det bara en match denna helg där Boden Warriors gästar Skogshallen i Överkalix under söndagen. Vi kan ställa upp med en stor trupp, med lite nya formationer där våra coacher tycks ha jobbat dag och natt för att hitta en formation där jag kan producera överhuvudtaget. Man märker lite att övriga laget är trött på att behöva göra allting själva och att jag minsann ska få dra mitt strå till stacken, även fast arbetsmyror sällan drar strån till sin stack utan i själva verket drar barr... och då dör det där talesättet. Jag ska verkligen försöka göra mitt bästa och lyckas jag inte producera så ska jag bannemig tjata på linjedomaren att han ska ge mig ett andraass iallafall. Senaste träningen kamperade jag ihop med Herman "The Herminator" "The Wallénberg" Wallenberg och Nils "Nisse" Jakobsson. Coachernas budskap: Här, nu slänger vi in dig med den här duon... nu kommer du åtminstone få mängder med gratisassist och kanske lyckas du även pilla in en retur också. Vi fungerade rätt bra, vi körde en spelvändningsövning där jag passade bort en del puckar, poke:ade bort en puck från Nisses klubba eftersom att jag trodde att han var en motståndare och sedan i tvåmålet lyckades jag krocka med Nisse ett par gånger i forecheckingen. Samt att förstöra ett inspel när Boudin skulle kliva in i zonen medan jag var påväg ur... alldeles för långsamt... för att upphäva offside, och stoppade pucken med skridskon. Jag ska försöka vara lite bättre imorgon.
 
 
Vi som lag är redo för match. Vi har full trupp. Vi är hungriga på poäng och vill klättra i tabellen. Boden Warriors är ett av få lag som kör med intro inför sina hemmamatcher, men när vi har hemmamatch så ska vi se till att bjuda på show under hela matchen och där det är vi som ska kriga till oss en seger.
 
 

Den Blå Maskinen blir blogg

Publicerad 2012-11-24 02:22:00 i Fredrik Åström #12

Fredrik Åström #12
 
Hej. Välkommen till Överkalix IFs A-lags spelares egna blogg. Vårt ansikte utåt, även fast vi sällan kommer visa våra ansikten utåt, eftersom att väldigt få av oss är väldigt vacka, förutom då en av våra spelande tränare: Anders Vikman #20. Jag hoppas att fler än jag kommer att utnyttja den här bloggen, antingen för att bjuda på sig själv eller att iallafall presentera sig själv som spelare.
 
Jag är värdelös på webdesign, och med en snabblick i omklädningsrummet så vågar jag påstå att alla andra i truppen är minst lika dålig, men vem vet.. någon kan överraska... även fast jag inte tror på det, så risken är att bloggen kommer att se ful ut. Men det är ingen dålig grej. Det ger ett större fokus på texterna, och det är därför du är här och läser.
 
 
 
Inför säsongen 2012/2013 ryktades det om att vi kunde få några intressanta hemvändare, vilket höjde intresset att signa ett nytt kontrakt med klubben. När det väl närmade sig is hade de ryktade hemvändarna fått möjlighet att köra med Kalix UHC i div1, samtidigt som dom tog två spelare med sig från fjolårstruppen, men när det väl skulle sätta igång kom samtliga tillbaka medan vi kunde presentera några nyförvärv. Med en snabbräkning har vi nu sex nya ansikten (varav fem är från Överkalix) medan vi enbart tappat en spelare, som fick arbete på annan ort... för långt bort för att kunna pendla). Det innebär att vi för första gången sedan "nystarten" kan ställa upp med fyra femmor på de flesta träningarna samtidigt som vi har ett par unga killar som får köra extra med oss.
 
 
Vi började "nystarten" som ett strykgäng som bara ville ha en chans att lira hockey. Det var fyra säsonger sedan, om jag inte är extremt glömsk. Sedan dess tog vi babysteg, och som alla vet så är ett babysteg inte ett litet kliv, det är krypande... vi lyckades ibland vinna ett par matcher per säsong mot lagen som var långt ner i tabellen för att sedan brutalförlora mot lagen som var högre upp. Att själv få vara med på den här resan, men så få spelare som slutat, har gjort att man fått se spelare utvecklas, spelare som vill komma till laget och spela för laget... gratis.
 
 
När vi nu tittar på tabellen så ligger vi på en sjätteplats, med femton inspelade poäng på nio matcher. Vi har som ett mål att sluta bland de fyra bästa i tabellen och då direktkvalificera oss för AllTvåan som startar efter juluppehållet. Då slås vi ihop med västerbottenseriens fyra bästa lag och spelar om två kvalplatser till att ta sig upp till division1. En sjätteplats, just nu är ingen besvikelse, eftersom att spelschemat varierar extremt... då lag avbokar matcher när dom har borta ett par spelare och just nu har vi spelat två matcher färre än både 1:an och 5:an, samt en match färre än 3:an, samtidigt som det just nu skiljer två poäng för att ligga på det utsatta målet.
 
 
 
Vi har kommit en bit hittills, men vi har inte dit att luta oss bak och njuta. Vi har många poäng att kriga om, poäng som vi behöver... för att få fira jul med det första målet avklarat. Först då har vi tid att njuta över att den krypande babyn nu har börjat gå.
 
 

Välkommen till vår blogg!

Publicerad 2012-11-24 01:36:00 i - Allmänt

Den Blå Maskinen, ett uttryck myntat från Fegons Hörna, av Fredrik Åström, på Överkalix IFs hockeysida för en hel del år sedan. Då var vi en maskin, men en havererad en. Nu är den tvättad, lagad och trimmad... och först nu är Den Blå Maskinen vad den en gång ville bli... och nu ska den bli mer än så.

 

Det här är inte Överkalix IFs hockeysektions blogg. Det här är lagets blogg och det som skrivs får varje person stå för. Men vi ska försöka vara städade men samtidigt underhållande.

 

Hoppas att du får en god läsning. Klicka dig in via spelarnas egna inlägg i menyn till höger. Så ses vi i Skogshallen... eller i övriga hallar under vintern.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela