>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

#Pendlarbilen

Publicerad 2012-11-28 23:18:00 i Fredrik Åström #12

Vi har nu, i fyra års tid (kan tillochmed vara mer om man nu kan räkna), haft en pendlarbil från Kalix. Senaste åren har det dessutom utökats med ännu en bil. Vissa resor pratas det hockey, andra gånger pratas det om vilken kvinna som har störst och vackrast... personlighet och ibland kan vissa riktigt tråkiga lagkamrater bara välja att börja försova. Försova är liksom att påbörja nattsömnen i förväg, för att sen få vara uppe en timme senare när vi kommer hem igen. Det som pendlarbilen dock alltid har är ett gott humör eftersom att jag försöker ordvitsa så mycket som möjligt. Ibland har man fått folk att skratta... ibland har Matte K gett ett "Håll käft, Fegon", väldigt ofta har man fått det av Matte K... Vi är iallafall ett glatt och roligt gäng som pendlar mellan Kalix och Överkalix (och givetvis mellan Överkalix och Kalix... för vi behöver ju ta oss hem... såklart).
 
Det kommer med viss säkerhet dyka upp en del episoder, från pendlarbilen, här framöver - problemet är bara att efter så lång tid så händer det riktigt roliga grejer, som upplevs bäst när man varit med ett tag i bilen. Det är rätt omöjligt att förmedla internhumor, dessutom så finns det mycket citat att återberätta men som inte gör sig så bra offentligt.
 
 
 
 
Herman Wallenberg styr dessutom en pendlarbil ifrån Luleå... men den är han ensam i och jag vågar påstå att vi har det lite roligare, eftersom att vi är något fler, medan han segrar ordentligt på viljestyrkan, psyket och själen. Det ska han ha en stjärna i kanten för... ja, tillochmed hela Orions bälte och kanske en del av Karlavagnen med. Men underhållningsvärdet lär dock vara lågt. Jag kan försöka återberätta en händelse från idag, i Hermans pendlarbil.
 
* Han körde och så kom en lastbil med helljus, då tänkte han att det var irriterande. Sen lyssnade han på radio och sjöng med i en del reklamjinglar, svårt att veta om han sjöng i sitt eget huvud eller om han verkligen sjöng högt för sig själv, men vi kan ju gissa att han sjöng högt... eftersom att ingen kunde höra honom. Sen var han framme.
 
 
 
 
Vår pendlarbil idag höll dock på att få stanna hemma idag eftersom att Matte K hade sprängt sin kupévärmare lika ordentligt som han sprängt sina högtalare i bilen. Han påstår att varje peng han tjänar redan har ett hål som skall fyllas och därför har han fått spara in på det här med att ha bilen varm, när det är i slutet av november. Så idag när han påbörjade upphämtningen så gick inte bakdörrarna att öppnas. Matte K, som har en stubin kortare än en myggas näshår och med ett allmänt surbittert humör redan i grunden, stod och svor och ilsknade till medan han stod ute i kylan och slet i dörrarna. Samtidigt började oroliga pendlarkamrater att ringa för att höra vart han håller hus... för en sekund blev jag orolig för både honom och mig ifall han skulle explodera... och exploderar en sådan krutfylld man så lär han förinta allting som ligger närmare än trehundra meter.
 
Lyckligtvis kunde Jocke Nilsson (han tror att han heter Jocke och har liksom ingen aning om att han på riktigt heter Joakim) ställa upp med bil, så att vi kunde lämna Kalix med bara en halvtimmes försening. Vi har träning imorgon, Torsdag, igen och Matte K har lovat att köra då istället. Vi hoppas på ett bra väder då, för han har fått skriva in Kupévärmare på sin önskelista till tomten nu. På plats nummer tre. Den förbannade kupévärmaren tvingade honom att stryka senaste Absolute Bass Music-skivan pågrundutav platsbrist.
 
 
 
 
Notering: Simon Gahm satt i framsätet påvägen till Överkalix, det kvalificerar honom att automatiskt tvingas sitta i mitten påvägen hem enligt Pendlarbilens Lagbok. Han satt dock fram, även påvägen hem... helt utan att ens försöka sig på Shoot gun-kryphålet i regelverket. Vi funderar nu på att helt censurera honom på bloggen. Även på matchprotokollet. De mål och passningspoäng han gör framöver kommer helt enkelt fördelas ut på andra spelare i laget... året ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela