>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Att spela dubbelmatcher

Publicerad 2015-02-08 09:04:18 i - Allmänt

Det många sällan tänker på är hur spelare känner sig mellan matcher. När det spelas två matcher i följd, där ena matchen kanske gått lite sämre så kan det vara lätt att som supporter säga något i stil med att laget borde spela bättre nästa dag, eller om matchen gått väldigt bra så kan det vara lätt att säga att laget borde nog vinna matchen imorgon också. Men som spelare, när man kommer hem efter den första matchen och känner sig mör i hela kroppen, med låga näringsnivåer i hela kroppen, eftersom att vi inte har någon dietist som förser oss med näringsämnen med en fullständig precision, huvudet känns tungt och benen är knappt böjbara. Ändå är man fortfarande uppe i varv i flera timmar efter en match och hur trött man än är så sitter ögonlocken som klistrade i pannan.
 
Sen vaknar man på den andra matchdagen. Man har problem att lyfta benen ner för sängkanten, man kämpar ändå och känner hur det sliter i ljumsken. Man trycker upp sig sittandes och känner hur revbenen ömmar efter flertalet närkamper dagen innan. När man väl sitter där på sängkanten och börjar sträcka sig efter kläder så känner man att ena axeln knappt kan göra någon nytta. Man släpar sig ner för trappan, drar på jackan och kämpar sedan in armen med den ömma axeln under en tio sekunders kamp. När man sätter fötterna i skorna känner man hur högerfoten tar emot vid snörningen. Man börjar fundera på i vilken sekvens det var som man fick ett skott på foten, men man kommer inte ens ihåg det. Så man trycker ner foten och tvingas undvika att knyta skon. Sedan drar man ut hunden på en promenad och försöker få igång kroppen litegrann, men det högra benet får aldrig komma igång eftersom att man som bäst släpar det bakom sig. Varje gång man ska titta åt sidorna när man passerar vägar så hugger det till och man tänker att man behöver köpa en ny kudde, utan en enda tanke på att man varit och stångats med 100kilosmän i ett par timmar dagen innan.
 
 
Man tar sig hem, känner hur handleden ömmar när man vrider på handtaget men man tar sig in och käkar frukost och börjar ladda för dagens nya match.
 
 
Så, en dag som idag så är man nöjd med att ha varit spelledig igår. Nu ska vi vara i fysiskt topptrim inför förmiddagens hemmamatch mot Rosvik. Nedsläpp 12.00 i Skogshallen. Ses!
 
/ Fredrik Åström

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela