>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Grötig text om Alltvåanpremiären

Publicerad 2016-01-13 02:15:27 i - Allmänt

Nu har jul -och nyårsledigheten passerat och anjovissmaken från Janssons Frestelse börjar sakta avta från gommen. Det var en lång och skön ledighet efter grundserien, där vi slutade på en tredjeplats, och som blev ofrivilligt längre när vi blev träningslediga fler dagar är väntat efter att privatlivet fått prioriteras på många håll. Under uppehållet har, med största säkerhet, våra antagonister kunnat köra 10-12-14 träningspass fler än oss och står då givetvis också förmodligen bättre rustade inför Alltvåan, men det är inget att beklaga sig över. Vi är för många som är vuxna, med allt vad det innebär, och kan bara spela efter våra förutsättningar.
 
Därför var det extra tungt att ställas mot Boden Hockey i premiärmatchen. Ett lag som har bäst förutsättningar av alla, med hur mycket spelare som helst som samtidigt haft ett tre veckors skollov, ända sedan julavslutningen i aulan. Det märktes i premiärmatchen där vi fick det hett runt öronen ganska kvickt.
 
Boden trummade på ordentligt i första perioden, med en bred trupp och en hög fart. Fanns dock en tendens till en klassisk "överladdning" eller tonårsfrustration då det var fasligt mycket tacklingar med höga händer och armbågar, viftande klubbor och tillochmed en del tacklingar med hopp. Inte riktigt regelboksmässigt. Det är förvisso kul med fysiskt spel och vi var ganska förberedda på att dom spelar väldigt smutsigt, eller "lite odiciplinerat" som det heter på ett finare sätt, vilket grundseriens utvisningsstatistik visar. I grundserien lyckades vi dra på oss 45 stycken tvåminutare på 12 matcher och hade ett snitt på under 8 minuter per match medan Boden låg på 82 stycken tvåminutare, en femminutare, tre tiominutare och två tjugominutare, och det med en match mindre spelad (efter att HC Luleå viftat vit flagga i sista matchen) och snittade närmare 22 minuter på botbänken per match, trots att dom varit spelförande under hela grundserien. 
 
Men hursomhelst, första perioden var en jämn historia både sett till antalet skott och målchanser. Perioden spelades med hög fart och vi lyckades låta bli att upprepa våra tidigare möten med Boden då dom fått gå till behagliga flermålsledningar redan från start. Det som stack ut mest var väl efter femton minuter då Emil Sikström åkte på en spelvändning längst kanten och Bodens #7 Jonathan Wisten såg att han inte skulle hinna och valde att gå på kropp, och tyvärr än en gång hoppade in tacklingen, vilket lyckligtvis resulterade i att han missade att träffa tacklingen så högt som det var menat och istället bara träffade Emils trut med en utslängd armbåge. Emil fick ett par lösa tänder medan Jonathan Wisten fick gå och duscha. På vägen dit hann han försöka stånga sig lös från en domare och försöka ta sig in i vårat avbytarbås av någon anledning. Tråkigt att se, dock roligare att Emil kunde fortsätta spela efter lite tillsyn av sjukvårdare på plats.
 
 
Nåja... Perioden var jämn, siffrorna 0-0 och skotten 9-8 till Bodens favör
 
 
I andra perioden började dock målen komma. Boden var först med det redan efter 4.23 då #91 Anton Sundqvist kunde fiska upp en retur och hänga den i första krysset. Efter det så drog vi på oss två utvisningar och spelade 5-3 ett tag, samtidigt som båsdörren öppnades för första utvisningen kunde dock #39 Albin Eklund snappa upp en lös puck i slottet och slänga in 2-0. Lite mer än minuten senare var det en tilltrasslad situation framför Bodens mål där alla grävde efter pucken. Markus Nilsson lyckades gräva bäst och kunde reducera till 2-1. Och än en gång hann det gå snudd på en minut, men nu var det Bodens tur igen att göra mål efter att ha fiskat upp en lös puck i slottet och trycka in 3-1. Det målet signerades av #27 Ludvig Forsström. Efter det hade vi ett misslyckat powerplay och sedan med nära tre minuter kvar av perioden kunde vi gå på en spelvändning direkt på tekning i egen zon. Aleksi skar igenom tekningscirkeln och vann puck, som han sedan kunde lägga till en framrusande Emil Krantz, sedan fick jag vara med på ett hörn genom att först göra allt för att hänga med i spelvändningen och sedan se Emil vänta in till backen gick på honom innan han passade den vidare till mig och jag kunde peta fram klubban så pucken gick i nät. 3-2 alltså och vi gick till periodvila med ett måls underläge. Boden vann skotten med hela 18-10 i den här perioden.
 
Sista perioden, vi skulle vända ett ettmålsunderläge. Tidigare matcher har vi fått vända tre -och fyramålsunderlägen mot Boden, så den här uppgiften skulle väl bli lättare? Tyvärr inleder vi med tre raka utvisningar under första halvan av sista perioden. Och sedan med fem minuter kvar av matchen vinner Boden en tekning i anfallszonen och #10 Guillaume St.germain slänger in en puck från kanten som hittar sig genom tre spelare och in vid första stolpen. Sedan med två och en halv minut kvar av matchen gör #81 Adam Älgamo 5-2. Hur målet gick till minns jag inte. I slutet får vi ett powerplay och John Hansson kan göra 5-3, men närmare än så kom vi inte.
 
Och på slutsignalen uppstår ett tumult mellan tre av våra spelare och uppskattningsvis tio av deras och det blir ett sånt där klassiskt U15/A2/eller vad man ska kalla det-bråk som dom alla bara måste deltaga i, och spottande mot våran hjälm som är på isen och sånt där "lite odiciplinerat". Eftersom att det här är min blogg så är jag snabb att skriva under på att det inte är enstaka händelser, utan ett beteende... som jag tycker är väldigt fel. Men men, dom är stora aspiranter till kvalspel närmare våren och jag lägger nog en slant på att "diciplinen" gör att dom kommer fortsätta spela i tvåan nästa år (bortsett från eventuell gratisplats upp)
 
 
MEN, i övrigt... Det var en väldigt bra hockeymatch. Jag är säker på att publiken kände att dom var och såg en hockeymatch och inte bara trötta övertidsarbetande småbarnsföräldrar som sysslar med en hobby på helgerna. Boden gav oss beröm för att vi gjorde en bra match och jag ger dom beröm för en bra match. Den här gången kunde dom även stå upp i tre perioder vilket dom inte riktigt klarat av tidigare under säsongen. Det var en kul premiärmatch. Nu är vi igång
 
 
Och Rivaliteten lever vidare :)
 
 
 
Bodensaren Jens Lindmark (som verkar ha 48timmarsdygn) både liveuppdaterade matcher och bjuder på en highlightvideo som jag knycker. Tack för ditt jobb!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela