Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Seger mot Boden

Publicerad 2015-02-14 08:39:14 i - Allmänt

Denna vecka innehåller tre matcher, den första gick av stapeln på Onsdag hemma mot Boden, ett Boden som är topptippat av flera, men främst av sig själva, och med den kaxiga målsättningen om att dom Ska avancera en division. Senast vi mötte dom spelade vi prestationsmässigt dåligt men höll ändå borta dom rent tekniskt ända fram till slutet då vi praktiskt taget gav dom segern. Det är lätt att hävda det eftersom att dom inte besegrade oss på ork och inte heller stod för någon prestation när dom gjorde sina sista mål. Vi slarvade och dom fick slänga fladderpuckar i mål, från distans.

Nu ville vi inte ge dom fler poäng och bestämde oss för att ta över matchen och äga den rakt igenom. Vilket vi lyckades bra med. Vi började matchen rätt bra och kände oss dåliga under periodens första halva, men det var inte egentligen så mycket sanning i det. Jag tycker att vi spelade rätt bra då, men skillnaden var att Boden också spelade bra och orkade stå upp väldigt väl. Men efter halva den första perioden tände vi till lite mer och gjorde moralhöjande prestationer och lämnade över till nästa formation i anfallszon istället för att ständigt åka och byta antingen mitt i hemjobbet eller i samband med att det blir tekning i egen zon. Vi gav varandra bättre förutsättningar och kunde vinna den första perioden med 2-0 och med en skottstatistik på 18-8

Andra perioden gjorde vi dock slarvigare och hade en sjuminuterssekvens där vi ofta fastnade i egen zon, inte orkade jobba hem och var klena i försvarsspelet och då fick Boden göra tre mål, där två av dom kan ses som ivägkastade fladderpuckar. Vi började än en gång att ge dom mål, vilket absolut inte får hända mot bättre lag, och lyckades egentligen inte stoppa blödningen förrän John Hansson klev fram och kvitterade för oss. Vi förlorar dock perioden samt skottstatistiken, men matchen stod 3-3.

Inför den tredje perioden visste vi vad som gällde, vi behövde höja vårt fokus, spela mer ordentligt och gå för seger. Så vi går in, och lyckas dundra in 4-3 under periodens första minut och sedan spelar vi på resultatet rätt bra, länge, och ger dom knappt en chans och sedan med tre minuter kvar gör Boudin 5-3 och vi stänger matchen helt och kan avnjuta en bra seger, inför en BRA publik. Tack för att ni kom!

Vi visste hur tjuriga och gnälliga Boden är, och hur bra dom är på bortförklaringar och allmänna fjanterier, vilket sedan även införlivades, och det är nog just därför en seger smakade extra gott. Efter slutsignalen började det sökas bråk, och när vi kör den sportsliga handskakningen efter matchen börjades det nypas i händer och sånt där som man kände igen från när man gick i åttan. Rätt komiskt. Men Tor körde ett varv med publikfrieri och vi samlades i omklädningsrummet för tjo och tjim och kunde skicka in matchens tre poäng till tabellen. Vi fick ta tillbaka de poäng vi gett bort och ser redan framemot en ny kamp.

Matchens höjdare var utan tvekan Joakim Bengtssons spel och att John Hansson kunde inkassera sina... ja, typ femtionde poäng på typ tre matcher. Han är makalös den där långa jäkeln och besitter just nu en ishockeyklubba som borde vara på ett museum, eller åtminstone på Ebay.

Och nu är det Lördag och vi väntar på att sätta oss i buss för en bortaturné över helgen med matcher mot Clemensnäs och Paul Mi.... äh... PMC. Sorry att jag slösat så lång tid av din dag nu. Men in på Facebook, leta upp Blå maskinen-gruppen, Gilla och följ matcherna där så ses vi till veckan igen