>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Matchsnack inför BT-City

Publicerad 2015-11-13 04:22:25 i - Allmänt

På lördag spelas det en viktig match i Sverige, dessutom möter Blågult Danmark i en playoff-match, men där ligger inget fokus. Nu ligger fokusen på BT City som ligger just under oss i tabellen. Vi har ett försprång på fyra poäng, vilket även jag, som bara läste Matematik A på gymnasiet, kan räkna ut kommer att kunna ändras till ett försprång på ynka en poäng vid förlust och ett glapp till hela sju poäng vid en vinst. BT City har här senast spelat match mot både Stil och Boden, där dom både har lyckats vinna den förstnämnda med 6-1 och förlora den sistnämnda med 6-2. Något som är tydligt är att dom kan göra mål, och i poängligans topp har dom med fyra spelare som gjort tio poäng eller fler, trots att endast en av dessa fyra har spelat samtliga matcher. Dessutom sitter dom med en glödhet hårdskjutande Andreas Wallgren som smällt in fem mål i de senaste två matcherna och av sina tio totalt gjorda poäng är nio av dom mål levererade från hans klubba. Vi kan också göra mål, och har fler spelare som delat på produktionen. Men vi bör nog inte ta det till en match som bara går ut på att göra många mål och sedan i slutet räkna ihop vilka som gjorde flest.
 

Vi bör se till att inte låta dom få så många chanser, och vi bör närma oss en topprestation för att säkra avståndet i tabellen. Vi har ännu inte, vad jag upplever, lyckats spela en helt bra match och det vi hittills haft som topprestationer upplever jag ändå är uppeldade med en sparlåga. Jag skulle önska att vi lyckas bränna på mer och närma oss full kraft, för att resultatet inte bara ska lyckas bli en vinst, utan gärna får bli en vinst som vi är väldigt nöjda med. Och jobba vidare med en trygghet i hur vi kan spela. Det finns många erfarenheter av dåliga resultat i Coop Arenas B-hall, och det är något vi vill ändra på. Men har vi inte rätt fokus och pigga ben så är risken stor att vi blir en dålig erfarenhet rikare, för dom är också ett lag med många duktiga spelare som har mycket rutin från en högre division, och ingen av dom har säkert lust med att ligga sju poäng efter. Det är upp till oss att skapa den marginalen
 
 
För mig är prestationen en liten oro, men en orsak kan vara att vi har många spelare som inte spelat samtliga matcher och många av dom har inte kunnat spela helt kontinuerligt, så på flera håll kan många ännu vara i ett försäsongsstadie där flås, tajming och självförtroende ofta varierar och då i flera matcher har vi fått slita hårt på ett mindre manskap. Men ju fler minuter vi får i benen så bör vi bli bättre och för att vi ska gå åt rätt håll bör nästa match alltid vara bättre än den förra, så på Lördag siktar vi på att vara bättre än senast. Det måste vi vinna på.
 
 
Nu blir det mycket text, och blir mest utfyllnad av tid. Så vi avrundar här.
 
 
Lördag 14/11 16.30 i Coop Arenas B-hall
BT-City mot Överkalix IF
 
Vi ses väl?
 
 
Tack för att ni läser
 
// Fredrik Åström #70 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela