>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix IF - Stil

Publicerad 2015-12-11 18:33:23 i - Allmänt

Sedan matchen mot HC Luleå har Herman Wallenberg valt att avsluta säsongen och invänta en operation. Där förlorar vi en speluppläggare som var topp 6 i interna poängligan och som på Nicklas Lidström-manér svalt mängder med istid. Det ären stor förlust som kräver en uppryckning hos fler spelare. Vi har ett sparkapital i truppen och nu är det dags att det börjar ränta. Dessutom har Emil Sikström blivit utlånad till Kalix HCs senaste matcher och varit med och rädda deras Allettan-plats. Dom har haft en stor spelarbrist, iallafall fram till matchgenomgången, och då är det jättebra att lån mellan klubbar i närområdet fungerar. Det gynnar alla. Och bör användas flitigt. Däremot har Henrik Nilsson tillslut blivit spelklar och gör att Anders Vikman inte längre är äldst i laget och kan snart sätta gelé i håret igen och komma och sprudla med sin evigt ungdomliga aura.
 
Dessutom har vi senaste veckan haft spelare på Try Out, vilket vi gärna fortsätter med.
 
 
Vi har dock hunnit spela mot Stil också, på hemmaplan. Det måste vi orda om.
Vi gick segrande ur striden med 10-0, vann skotten med 41-23, drog enbart på oss en utvisning och gjorde än en gång mål i numerärt underläge. Om jag har räknat rätt så ligger vi nog på tio mål framåt, i boxplay, och väldigt få mål bakåt. Vi kan tillochmed ha plus-statisitik i boxplay. Vilket är jäkligt jäkligt bra. Dessutom gjorde vi ett mål i Powerplay på fyra försök, vilket är bra. Inte nog med det så hann vi missa två straffar av både John Hansson och Johan Hjelm, den sista gjorde dock mål... men på retur, vilket inte är tillåtet i hockey i år heller. Han försökte dock böna och be men domaren vek sig inte. Ryktet säger att ärendet nu ligger hos Svenska hockeyförbundet och att domarchefen Tomas Thorsbrink är sökt via telefon. Vi håller tummarna att det tillslut ändras och att målet tilldöms i efterhand. Johan Hjelm kommer inte med något offentligtt utlåtande annat än "Det var ju inte ens på retur". 
 
 
Johan Hjelm hade i övrigt en bra match där han var delaktig i fyra av målen och fick beviset att det lönar sig att flyttas ifrån min femma. Med sin nyfunna omgivning låg dom bakom sex av målen och hade två stycken tvåmålsskyttar i form av Christoffer Kouivomaa och John Hansson. Dessutom lyckades undertecknad få in två mål också och fick beviset att det lönar sig att flytta bort från min femma. Tredjefemman fick nu nya spelare, och fick tredjefemman än en gång kliva av isen utan produktion? Nej, Adam Keinström klev in och stänkte in den i gubbhörnet. Det var i allmänhet en bra genomförd match där vi gjorde  mer av vad vi ska göra än vad vi gjort i många andra matcher. Inför 82 åskådare. Vilket är klent. Fortfarande bättre än för många andra lag, men ändå klent i mina ögon. 
 
Tor Törnqvist lyckades äntligen hålla nollan i matchen! Även om han rent statistiskt höll nollan mot HC Luleå senast då vår andramålvakt Emil Larsson fick ta på sig samtliga baklängesmål. Men nu höll han spelmässigt nollan och var spelmässigt lugnare mellan stolparna än tidigare. Han stod för en väldigt stabil insats och laget lyckades i slutminuterna hjälpa till genom att hålla pucken i motståndarnas zon medan Tor stod och var så där ivrig som man annars bara ser kissnödiga fyraåringar, som inte får av sig sin overall, vara. Och som jag tidigare uppmanade Överkalix Kommun att skaffa en jumbotron till oss, fick vi nu bevisat att vi har behovet eftersom att Tor mest stod med ryggen ut mot banan medan han tittade bakåt på väggen för att räkna ner klockan. Han lyckades hålla nollan och han förtjänade den
 
 
Men det fina med hockey är att det spelar ingen roll om man hållit nollan, om man gjort två mål, om man legat bakom fyra mål, om man gjort många mål i boxplay eller om man vunnit med många måls marginal. Det kommer en ny match varje vecka, och inför varje match börjar alla från noll. Varje match är en ny chans att prestera, och presterar man inte så var förra veckan en tillfällighet. Nu laddar vi upp för en tuff match mot Kiruna City som tagit över andraplatsen från oss. Det kommer bli kämpigt!
 
Jag hoppas att vi ses Lördag 15.00 i Skogshallen, och ta med en vän eller två.
 
 
Tack för att du läst
 
/  #70 Fredrik Åström

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela