>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Lite om Malmbergetmatchen

Publicerad 2015-11-27 07:12:49 i - Allmänt

Nu var det ett tag sedan sist du ens hade anledning att klicka dig hit, men eftersom att jag uppdaterar i mån av tid och ork, så har jag inte dåligt samvete för det :)
 
Vad har hänt? Jo, vi har spelat lite matcher. BT City besegrade vi på bortaplan med 6-2 och sedan har vi ställts inför ett returmöte mot Malmberget på hemmaplan där vi hade stora krav på oss själva att ordna en revansch från senast vi möttes där Malmberget gick segrande med 2-1. Denna gång fick vi ladda upp med att entra isen igenom vårt gigantiska emblem till tonerna av vår egna låt, och så givetvis lite sån där fräsig discobelysning så att vi fick känna oss som superstjärnor eller iallafall som allmänt coola åtminstone.
 
 
Vi lyckades besegra Malmberget med 9-1 denna gången, vilket inte bara var viktigt för revanschens skull utan även extremviktig för tabellen nu när vi har Kiruna City inte bara nosande i nacken utan även gnagande i hälsenorna. Emil Sikström fick skjuta iväg ett sånt där klassiskt tidningsrubriksmålfyrverkeri med sina fyra mål, där han även unnade sig att missa en straff. Och Rickard Boudin öste in ett hattrick utan att ens behöva stjäla ett mål av Markus Hjelm. Dessutom kunde Tor Törnqvist, i kassen, nästintill hålla sin nolla intakt, men ett förödande skott, med minuten kvar, han gå mellan benen, träffa familjelyckan och glida in i mål. Senaste matcherna har han hittat ett tydligare lugn i kassen, vilket sedemera visas på resultaten. i övrigt skickade även Christoffer Kouivumaa in en puck i nät och vi kunde totalt göra fem powerplaymål på sju försök. Dessutom kunde vi hålla en bra fart och skapa mycket oroligheter vilket de 46 avlossade skotten vittnar om.
 
 
Något mindre bra är att vi gick ner på fart i sista perioden och den perioden slutar oavgjort. Dessutom lyckades vår tredjefemma, där jag ingår, inte producera något framåt. Där har vi någon mental blockering, som Johan Plate borde njuta av att gräva i, för chanser skapades och lägen fanns. Men vi lyckades nog göra saker bra ändå, sånt som inte visas i statistiken.
 
Ny match på Lördag 16.30 i Sunderbyn mot ett HC Luleå som hemskt gärna vill bryta sin dåliga svit. Vi måste vara redo! För dom lär vara det. Tyvärr tvingas Joakim Bengtsson missa den matchen eftersom att hans bättre hälft ska köpa en katt.
 
 
Nu njuter vi av en fin Fredag som egentligen borde innebära att vi tar hand om våra spelarfruar, hittar på något roligt med dom och gör allt i vår makt för att hålla dom borta från Black Friday-annonser.
 
 
På tal om spelarfruar... nä dom får ett eget inlägg
 
 
Tack för att du läser
 
// Fredrik Åström #70

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela