>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Nyår...

Publicerad 2012-12-30 23:26:06 i Patrik Blomstedt #10

Okej kära läsare.. Nu har turen återigen kommit till mej att uttrycka mej i vår underbara blogg. Idag har något ovanligt inträffat, söndagsträning! Träningen avverkades i ett rasande tempo som skulle få längdskidlandslaget att häpna! Tyvärr hade undertecknad (tillsammans med flertalet andra) vissa problem med vissa mindre utmattningstendenser. Vi har alla olika teorier om vad det kan bero på, Alldeles för mycket julmat? Bakfylla? Fylla? Snoppsnuva?
Vem vet? Listan av alternativ kan göras oändlig.
Som nog ingen missat så stundar alltvåan för den blå maskinen. Detta blir troligtvis en enorm prövning för oss och vi hoppas på ett fortsatt enormt stöd från Norrbottens bästa hemmapublik!
Återkommer även detta inlägg med att hylla vår blå maskin som mot slutet av säsongen radat upp den ena heroiska insatsen efter den andra, hyllar även de spelare som nått toppen av poängligan och gratulerar dessa herrar! Tyvärr vaknade "det fruktade" lite sent denna säsong och det blev lite sparsamt med poäng! Men jag tackar ödmjukast bloggen för mina två priser under den spektakulära Grundserie Awards showen.
Kenneth Kennholt award hade jag en känsla av att jag låg bra till för men Lurig Menstruation award kom som en rejäl överraskning.
Tyvärr, så klipptes tacktalen från showen bort pga omfattande censur. Eftersom att som ni alla redan vet så har vi ishockeyspelare något begränsad vokabulär, Kan även ge några exempel på några andra detaljer som klipptes bort:

Jens Sandin och Mattias Karlssons briljanta duett på Whitney Houstons klassiker I Will Always Love You,,

Fredrik Åströms poesistund..

Aleksi Larssons stepp nummer..

David Tegelids striptease..

Vi ska försöka få fram lite av materialet senare under säsongen!

Tillsvidare, Håll till godo och stöd den blå maskinen i träningsmatchen mot Kalix UHC!

Trevlig kväll..

//Patrik Blomstedt "Skarpskytten från Mårdstigen"

Breaking News: Träningsmatch!

Publicerad 2012-12-30 19:37:08 i Fredrik Åström #12

Nu kan vi dunka ut nyheten.
 
Den tredje Januari,19.00, spelar vi en träningsmatch, i Skogshallen, mot Kalix UHC. Ett klassiskt derby!
Nu får vi chansen att knäppa till Lillebror på nosen!
 
 
Skogshallen lär koka!
 
 
 
 

Matchbilder, Den blå maskinen - STIL

Publicerad 2012-12-30 03:19:00 i - Allmänt

Henrik Larsson #30
Äntligen har datorn repat sig från sin vattenskada och vistelse i ugnen (tackar ödmjukast för det ärofyllda Per Morberg-priset) och här kommer således bildbevisen från den oförskämt lätta vinsten mot STIL (6-1).
Trots många förfrågningar gällande min närvaro på bloggen så har jag väntat till det rätta tillfället att entra inter nätets toppblogg och även om jag inte varit alltför aktiv här så vill jag påstå att dessa bilder säger fler ord än självaste Alf Patrik Blomstedt hinner uttala under en hel säsong (nästan iaf)!
Vi får hoppas alla spelare och ledare klarar nyår utan div avsmällda kroppsdelar och så blickar vi framåt mot en massiv framfart nu efter juluppehållet. Tack för ordet!
 
 
Bilder: Amanda Andersson
 

Nyårssilly season.

Publicerad 2012-12-30 03:09:01 i Fredrik Åström #12

Den stora, eventuella, nyheten väntar fortfarande på någon form av bekräftelse.
Kan ett svar komma under söndagens eftermiddag?
 
Tills vidare så sätter en "Silly Season" igång såhär innan Januarifönstret stänger, då man längre inte får värva spelare. Vi kan bekräfta att Gustav Ek lämnat Den Blå Maskinen av eget val, dessutom lär vi sakna Joakim Nilsson på obestämd tid. Vi ligger inte i täten på värvningsfronten eftersom att vi tror på gruppen och är glada för vad vi har, dessutom kan vi se Nils Jakobssons "återkomst" (efter att bara kunnat spela 4 matcher) som ett jättebra tillskott. Men vi har ändå slängt ut någon krok efter att målvaktssidan varit tveksam under senaste veckorna. Fredrik Blom har lidit/lider av en hjärnskakning, samtidigt som vi inte kunnat garantera två målvakter på träning. Då måste man faktiskt leta. Till Söndagens träning så får vi besök av Jonas Sjöström. En målvakt från Kalix som senast stod i mål för Kalix div1-lag. Det är dock inget nyförvärv. Det är mer ett "prova på". Vill han ta en plats i Den Blå Maskinen vore det jättekul. Känner han att han helt enkelt inte kan, så accepterar vi givetvis det. Det är en prova-på-träning för han.
 
 
Sen vet vi alla att Chris Pronger och Sidney Crosby är lediga på spelarmarknaden. Det är två spelare som skulle kunna göra skillnad i andrafemman. Vi jobbar på det.
 
 
 

Poängliganoteringar

Publicerad 2012-12-29 01:11:10 i Fredrik Åström #12

Julen är över. Förmodligen har ni alla önskat er matchbiljetter i julklapp och nu står redo att spendera dom. Julmaten borde vara uppäten nu och då har det samtidigt lagrats lite mera fett, vilket håller dig något varmare när du står i Skogshallen. Om nu inte all julmat är slut så vågar jag garantera att Jens Sandin kommer och äter resten, om det är gratis! Jens är jättepigg på det här med julbord och har hittills detta år inkasserat cirka tolv olika julbord i tolv olika städer.
 
 
Vi spelare är tillbaka på rinken. Många har drabbats av en oerhörd förkylning, men vi kurerar oss och gör oss redo för AllTvåan. Förhoppningsvis lyckas vi bli full trupp till Söndag då vi genomför 2012s sista träning. Det finns en viss chans att vi då även kan gå ut med en kul grej för både oss spelare och för er. Men eftersom att det inte är säkert än, så är det inte lönt att lufta det.
 
 

Ska vi sammanfatta endel prestationer från grundserien? Många blev utan pris i Grundserien Awards, men det betyder inte att dom inte förtjänade några. Det betyder enbart att den enhälliga juryn inte kunde komma på fler pris. Exempelvis kämpades det in i det sista för att få till ett ordvitspris till Mattias "Elektikern" Karlsson. I Pendlarbilen bombarderas han av ordvitsar med allt som ens kan förknippas med ström. Tänkte dela ut ett Batteri Award för årets +/- kung. Men kunde inte det, eftersom att jag inte har en aning om hur hans statistik såg ut. Så, ja.. vi går vidare.
 
 
 
Seriens totala poängliga vanns av vår Herman Wallenberg som noterades för 45 poäng på 16 matcher. Det ger ett otroligt snitt på hela 2,81 poäng per match!. 16 mål. 29 assist. Stort! Andraplatsen i seriens totala poängliga gick till vår Anders Vikman som noterades för 38 poäng på 15 matcher. 21 mål. 17 assist. Med ett snitt på 2.53 poäng per match. Deras kedjekamrat hamnade längre ner i den totala poängligan, men höll ändå tredjeplatsen i laget med fina 21 poäng på 12 matcher. 10 mål. 11 assist. Ett snitt på 1.75 poäng per match. Det är stort med tanke på att han i flera matcher spelade med undertecknad som knappt lyckades få in en puck och dessutom slog bedrövliga passningar. Han missade dessutom fyra matcher... och med det snittet så hade han hamnat på 28 poäng.
 
Fruktad förstafemma!
 
Anders Vikman var seriens bästa målskytt med sina 21 mål. Ett snitt på 1.40 mål per match. Medan Herman Wallenberg vann seriens assistliga med sina 29 passningspoäng. Av Anders Vikmans 21 mål var 6 av dessa matchvinnande mål, och med det var han bäst i serien på det. Anders Vikman gjorde dessutom flest powerplaypoäng i hela serien med sina 9 noteringar medan Herman Wallenberg gjorde flest boxplaypoäng i serien med sina 4 noteringar.
 
 
Rikard Boudin vann backarnas poängliga, i serien, med sina 18 poäng på 15 matcher. 6 mål. 12 assist.
 
 
Som lag var vi seriens mest effektiva lag och gjorde mål på 16,25% av skotten! Dessutom hamnade vi "bara" i mitten gällande seriens mest utvisade lag.
 
 
 
Nu tänker du "Jävlar vilket lag vi i Överkalix har! Men vänta nu. Vadå att Joakim Nilsson fick lida av att han spelade med undertecknad? Inte var väl undertecknad helt bedrövlig?".
Då tittar jag snabbt på min egna statistik. Jag noterades för 3 poäng. Slutade trea i utvisningsligan på hela 40 minuter. Dessutom spelade jag samtliga matcher och höll därför absolut sämst poängsnitt i hela laget.
 
 
 
Nu gör vi oss redo för AllTvåan! Följ oss!
 
 
 

Grundserien Awards

Publicerad 2012-12-20 01:15:00 i Fredrik Åström #12

Grundserien är avklarad och till det så måste det delas ut några pokaler till olika individuella prestationer under den sexton matcher långa serien. Premiär för denna spontanta priscermoni och arrangemanget står bloggen för, prisutdelningen äger rum framför var och ens datorer, eller pekskärmsmojänger, och vinnare meddelas just nu vid läsningstillfället. Bättre arrangemang (Sami, så stavas ordet... nu vågar du använda det framöver) går inte att önska. Eller, det går att önska... men inte att införliva. Det är en premiär, som har möjlighet att växa och förbättras framöver trots att det inte finns en enda liten garanti på att Grundserie Awards-showen kommer att hållas någonsin mer. Men ändå!
 
Nu kör vi.
 
 
 
 
 
 
 
Hjärtligt välkomna, damer och herrar.
Vi alla har bättre saker att göra och behöver inte sitta och somna här, så låt oss starta på en gång.
Som vanligt föreslår vi att ingen alkohol intas under showen, däremot är det valfritt att göra det både
innan och efter. Vi tar inga pisspauser, vi jävla bara kör. Betar av det här. Behöver du kissa så kan du
passa på att göra det i halvtid för då har vi hyrt in Dörrvakts-Fadde som underhållning. Han kör lite
Stand Up som man inte kommer ångra sig om man råkar missa. Då startar vi!
 
 
 
* Det första priset:
Priset delas ut till en spelare som visat upp ett stort spel, kväll efter kväll, träning som match. Med en stor vilja att vinna satsar han alltid stenhårt, helt orädd för riskerna. Han klär orden "Man håller väl inte på bara för att ha roligt, om man nu kör... så satsar man allt! Ge det allt du har, så kommer det någon gång löna sig!, förhoppningsvis" runt sig. En kämpe!
 

Svenska Spel Award går till:
Johan Ek
 
 
 
 
 
* Det andra priset:
Priset delas ut till en spelare med den största kanonen. Med mycket krut och eldkraft sänder han alltid iväg projektiler som krossar även den starkaste pansarvagnen. Med fullt fokus på styrka, skjuter han som en häst sparkar och med samma precision som just en häst... som sparkar en fotboll... med arslet mot målet. Med mottot "Att lyckas trä en tråd igenom ett nålsöga kan vara skönt, med att kasta hela trådrullen stenhårt på nålen kan också innebära att tråden går igenom och det är ju skitcoolt när det händer!"
 
 
Kenneth Kennholt Award går till:
Patrik Blomstedt
 
 
 
 
 
* Kvällens tredje pris:
Detta pris delas ut till en spelare som är totalt orädd. Utan en enda tanke på sin egen storlek, kontra motståndaren, attackerar han direkt. Det spelar ingen roll vilken best som är framför, han skäller alltid högst, hugger mest och backar inte en tum. Med orden "Du ska vara jävligt glad att Matte (K) håller i mig, för kommer jag lös... då får du passa dig!" dånande i luften.
 
Alla Småhundar Award går till:
Peter Karlsson
 
 
 
 
 
* Kvällens fjärde pris:
Detta pris delas ut till någon som kan allt, som år efter år skött sitt jobb och producerat på samtliga arbetsplatser. Efter några år på vägen har han valt att ta ett år hemma. Arbetet har krävt långt resor, sena kvällar och matlådor. Nu tar han chansen att vara hemma och städa upp, fixa, dona och få ihop allting på hemmaplan. Med en virkad "Borta bra men hemma bäst"-duk på väggen.
 
 
Housewife Award går till:
Anders Vikman och Rikard Boudin
 
 
 
 
 
* Det femte priset:
Detta pris delas ut till någon som aldrig är ur funktion. Någon som alltid pendlar både upp och ner, även om ingen åker med. Med en liten spegel, några knappar och någon skön musik sköter han alltid sin uppgift. Ett pendlarpris.
 
 
En Vanlig Hiss Award går till:
Herman Wallenberg
 
 
 
 
 
Pausunderhållning. Ni väljer fritt om ni vill tvinga er igenom femminuterspausen,
gå och kissa eller att helt enkelt bara strunta i det och fortsätta följa showen.
 
 
 
 
Nu är vi tillbaka!
 
 
 
 
 
* Kvällens sjätte pris:
Priset delas ut till en spelare som alltid skapar en skön känsla i gruppen, och en ekonomisk räddning, när han först ser ut att aldrig kom, folk biter sig på naglarna, skakar på vänsterknäet och vrider sin keps likt en blöt trasa... men när paniken är som störst dyker han upp tillslut, även om han är försenad.
 
 
Lurig Menstruation Award går till:
Patrik Blomstedt
 
 
 
 
 
* Sjunde priset:
Detta delas ut till en spelare som upprepade gånger tagit väldigt dåliga beslut. Att i Sudden Death bli utvisad och förlora extrapoängen uppe i Kiruna, att i Sunderbyn utnyttja vårt enda powerplay med att själv bli utvisad och att i Boden under ett 5 mot 3-läge passa på att både bli utvisad, gnälla på domaren och åka på en extra tiominutare. Att göra sådana korkade beslut, flera gånger gör att vinnaren är ohotad i kategorin.
 
 
Regeringen Award går till:
Fredrik Åström
 
 
 
 
* Det åttonde priset, ett hederspris:
Denna "tråffy" går till någon som hjälper Den Blå Maskinen att prestera så gott som möjligt för dagen. Som alltid hjälper laget att ge "det lilla extra". Vinner vi så blir pristagaren lika glad som laget, förlorar vi blir denne lika besviken men kommer tillbaka igen och hjälper oss framåt. Denna sjätte utespelaren förtjänar lika stor uppskattning som laget.
 
 
Too Many Players On The Ice Award går till:
Den Blå Maskinens publik!
 
 
 
 
* Kvällens nionde pris:
Priset delas ut till en spelare som överraskat stort. Efter att ha flyttat runt i femmor fick han helt plötsligt byta position. Många undrade över om tränarna verkligen var klara i huvudet, vilket dom senare bevisat att dom verkligen var. Han har fått göra en stor omställning både på isen och i båset. Efter att vara van vid att stå just vid båsdörren och gå in till sitt byte via den lätta vägen... har han nu fått flytta sig bakåt i båset och nu fått träna på att hoppa över sargen, du vet så som spelare på TV gör sina byten. Den sistnämnda omställningen har inneburit att han ramlat med ett magplask i isen, förmodligen slitit en ljumske och ibland även tagit några extra sekunder på isen i hopp om en avblåsning i spelet så att han kan byta mer bekvämt. Han blir mer och mer van med det. Han har imponerat stort på samtliga och varit bättre än någon trodde.
 
American Pie 4 (The Reunion) Award går till:
Mattias Karlsson
 
 
 
 
* Det tionde och sista priset:
Detta pris går till en spelare som gör så gott han kan på isen, men tycks lyckas något sämre på fritiden. På Halloween klädde han ut sig till en spindel, men misstogs för en älg. Under joggen innan match frågar han alltid "Åt vilket håll ska vi?" trots att vi tar samma slinga varje gång... trots att Överkalix är hans hemstad!. Nu senast lyckats ordna en fotograf till matcher men när bilderna skulle föras in på dator så tappade han ett vattenglas över datorn och sedan slängde han in den i ugnen (gissningsvis i mitten på 225 grader) för att torka. Den sista orsaken kvalificerar honom till priset. Vi har alla gjort en macka i ugnen... men att göra en MACa i ugnen?
 
 
Per Morberg Award går till:
Henrik Larsson
 
 
 
 
Här avslutas Grundserien Awards. Vi vill tacka alla som kom.
Kör försiktigt hem, ta hand om varandra
 
 
 
 
 

HC Luleå - Överkalix IF 6-7 (efter övertid)

Publicerad 2012-12-18 00:15:00 i Fredrik Åström #12

 
Grundserien avslutades med en match mot HC Luleå på bortaplan under söndagen. Den Blå Maskinen var klar för AllTvåan redan på förhand medan HC Luleå behövde minst 2 poäng för att gå om BT City och ta den sista kvalificeringsplatsen. Under lördagen, när vi definitivt säkrade "platsen", mot Stil Hockey så spelade vi inte alls bra. En del individuella insatser gjorde att vi kunde vinna resultatmässigt lätt, men att möta HC Luleå som måste gå 100% i varje situation och verkligen måste vinna poäng skulle bli mycket svårare.
 
 
Inför matchen tappade vi några spelare. Rikard Boudin valde att vila efter att ha brytit av sin klubba i frustration och på något sätt, och av någon anledning, slagit den avbrutna biten i sitt ansikte. Jesper Emanuelsson valde att också stå över matchen eftersom att han hade köpt skridskor utan att riktigt veta vad han har för skostorlek och då fått ett skavsår. Han meddelade att han hade kunnat spela såklart, likaväl som Boudin, men ibland... när man inte har något att spela om rent tabellmässigt... så kan det vara klokt att stå över, slicka sina sår och bara följa med och titta på matchen, käka tränarfikat som motståndarna står för och möjligtvis kunna skälla på en domare utan att riskera att få en tiominutare.
 
 
 
 
Första perioden:
Vi spelade slarvigt och obrytt, hjälpte inte varandra och tyckte oss inte riktigt behöva back-checka idag. Rent resultatmässigt kunde vi vinna det första perioden med 1-0 efter att Anders Vikman scorat uppassad av Herman Wallenberg. Skottstatistiken vann Hc Luleå med 11-8. Rent naturligt jobbade motståndarna hårdare, men trots vårt stora slarv så var vi inte direkt illa ute.
 
 
Andra perioden:
Nu började det bjudas på lite fler mål. HC Luleå fick in sin kvittering efter strax över två minuter men vi tog tillbaka ledningen bara 18 sekunder senare, återigen var det Anders Vikman som satte pucken i nät uppassad av Herman Wallenberg. Efter det så dödade vi en utvisning och skötte oss fram till att HC Luleå återigen fick kvittera matchen. Vi var då givetvis tvungen att ta tillbaka ledningen, så Adam Keinström gick in och stänkte in 2-3 i ett halvöppet mål framspelad av Patrik Blomstedt. En halv minut senare tyckte domaren att det återigen var dags att HC Luleå fick spela lite powerplay så att dom kunde få med sig poäng i matchen. Vi lät dom spela powerplay i 40 sekunder innan Johan Ek serverade Simon Gahm i egen zon, som i sin tur serverade Herman Wallenberg på offensiva blålinjen och Herman i sin tur kunde segla iväg i ett friläge och utöka ledningen till 2-4. Sedan var det dags för HC Luleå att åka på en utvisning. Det kunde kännas lite som en kompensation efter hur det sett ut fram tills då. Det var dock bara ett personligt straff, så vi fick vänta ett tag till med att få chansen att spela powerplay. Med två och en halv minut kvar av andra perioden gav vi dom chansen att få komma in i matchen igen och gav dom reduceringen till 3-4. Dom fick energi, kände att dom hade hugg på AllTvåan-platsen igen... i nära 40 sekunder, för då var det dags för Herman att göra kvällens andra mål och utöka ledningen till 3-5 i samarbete med Joakim Nilsson och Anders Vikman. Periodpaus. Skottstatistiken skrevs till 11-11
 
 
Tredje perioden:
HC Luleå fick återigen göra mål efter lite mer än två minuter. Efter det fick vi återigen en utvisning och där fick HC Luleå även kvittera och 30 sekunder efter kvitteringen fick dom även ta ledningen med 6-5. Just då, med tolv minuter kvar av matchen, hade dom sin plats i egna händer. Den platsen höll dom i tre minuter innan Herman kände att det var dags att kvittera till 6-6... än en gång framspelad av Joakim Nilsson och Anders Vikman. Med bara tre minuter kvar av matchen lyckades HC Luleå dra på sig en utvisning. Vi fick chansen att spela powerplay, dock alldeles för slarvigt... så de sista 30 sekunderna lät vi vår andra powerplayuppställning prova göra mål. Det gick inte mycket bättre och efter redan tio skunder tyckte jag att det vore en bra idé att hålla undan motståndarens klubba, med min klubba, vilket tyvärr fick Luleåkillen att falla ihop likt en igenstängd pizzakartong... alternativt falla ihop dubbelvikt likt en calzone. Vi avslutade tredje perioden i boxplay... men höll undan. Skottstatistiken skrevs till 10-15. Matchen stod 6-6 och skulle avgöras i sudden, eller straffar.
 
 
Övertid:
HC Luleå hade ett poäng, behövde ett till. Vi fortsatte att samla på oss utvisningar. Efter något mer än en minut åkte vi på en trippingutvisning. Joakim Nilsson höll inte riktigt med och fick på det en tiominutare. HC Luleå kunde inte få sig extrapoängen under sitt powerplay, så dom var tvungen att få en till chans. Men efter lite klagomål så kunde huvuddomaren inte bara ta ut oss för en klubba i ansiktet, när den liksom aldrig var där... så, eller ja... vi åkte ut för det ändå. Men HC Luleå fick sig samtidigt en utvisning för filmning. Övertiden avslutades med 3mot3-spel och där kunde Anders Vikman gå in och avgöra matchen till oss, framspelad av Simon Gahm och Herman Wallenberg. Både Anders och Herman noterades för varsitt hattrick i vår 7-6-seger.
 
 
 
 
Som en summering tycker jag att matchen spelades oerhört slarvigt och oftast väldigt obrytt. Matchen startades så och den fortsatte så. Vi räddades av flera individuella prestationer och släppte in för många mål efter flera individuella felprestationer. Matchen var oviktig för vår tabellplats, och då fokuserades det mer på den offensiva tredjedelen av planen än de två andra tredjedelarna, det gnälldes för mycket på domaren (okej, han får väl inte höga getingbetyg, men ändå) och pratades för mycket om assistpoäng i båset och omklädningsrummet. Matchen var trotsallt viktig för andra lag i serien och tabellen förtjänar en "rättvis" insats samtidigt som vi är skyldig varandra en bättre insats. Vi tog 5 av 6 poäng i de två sista matcherna, utan att spela bra. Det är en stor styrka i Den Blå Maskinen och förhoppningsvis kan vi komma tillbaka efter juluppehållet med nysmorda kuggar som driver maskineriet till full kapacitet (Jag är skitdålig på motorer och har försökt få ihop avslutningen i en evighet... nu chansade jag bara, och det får vara bra så... och hör sen!)
 
 

Inför matchen

Publicerad 2012-12-15 20:08:18 i Peter Karlsson #28

Ja då tänkte jag också göra ett debut inlägg och försöka skramla ihop några rader inför matchen mot hc Luleå. Vi vann idag och är klar för alltvåan efter jul som både David och Fegon har hunnit skriva redan.



Inför hc Luleå

Imorgon möter vi alltså hc Luleå ett skridsko stark lag som slås om sista platsen i alltvåan dom vann idag mot Övertorneå med 8-3, så dom kommer göra allt för att vinna imorgon! MEN det ska vi se till att dom inte gör för vi har en revansch mot dom när vi mötes hemma i skogshallen. Fast vi är klar för alltvåan så går vi in för att vinna seriens sista match!


//Peter diddan Karlsson

Överkalix if - Stil Hockey 6-1

Publicerad 2012-12-15 18:18:38 i David Tegelid #6

tänkte göra debuten här då och lägga några rader. Jag måste få hylla laget för att vi har lärt oss göra mål, i början på säsongen var de inte så mycket mål, nu gör vi minst 5 mål per match. de är riktigt grabbar! nu till dagens match, vi starta segt och hade det svårt i egen zon spela lite för svårt men vi fick in 2 mål i första perioden ett av herman och ett av rickard. rickard sköt i plocken på målvakten som sedan kastade in pucken själv . andra perioden var det utvisningar i stort sett hela tiden, en stil spelare fick en puck i ansiktet och då tyckte dommaren att den som sköt pucken skulle få 4 minuter i utvisnings båset och Fegon tappa ena skenan på skrillan och fick utvisning samtidigt dock kommer jag inte ihåg vad han hade gjort då. Johan vart lite sur och börja brottas med en kille.. och peter likaså fast skillnaden på johan och peter var att johan brotta ner killen och peter blev ner brottad. vi gjorde även 2 mål i andra perioden och då av aleksi och jocke. i början av tredje perioden fick Stil sätta sitt mål.. jag hoppades på att få se Alf Patrik Blomstedt göra ett fruktat slagskott in i mål men de blev aldrig av. tyvärr. men de kommer imorgon,, Fegon åkte på en 2 + 2 +10 för försök till spiring å den fick då jag sitta av sen när jag skulle ut sträckte jag mig i benet då jag var krokig och fast frusen. vi gjorde 2 mål i sista periden också, målen gjordes av anders och adam "keinminator" keinström. härlig vinst grabbar, imorgon blir det vinst mot luleå hc! NU MÅSTE JAG TACKA FÖR MIG. ADJÖ!

Brejking News

Publicerad 2012-12-15 17:35:00 i Fredrik Åström #12

Platsen till AllTvåan är nu helt klar iochmed dagens vinst mot Stil Hockey med 6-1. Morgondagens match mot HC Luleå blir, rätt meningslös för oss när det kommer till streckstriden. Men vi har sponsorer, publik och varandra att spela för så morgondagens match blir viktig även den. Serien är inte slut!

Matchreferat kommer förhoppningsvis, kanske även ett inför, och möjligtvis någon bild.


Tills vidare... Grattis till oss!

Den Blå Maskinen levererar!


Inför matchen...

Publicerad 2012-12-15 01:00:00 i Sami Kemppainen #4

Hej mina damer och herrar!

Imorgon eller om ni nu vill kalla det för idag, lördag.
I alla fall, vi möter STIL på hemmaplan, dom kommer komma med en stark trupp. Med stark menar jag inte smaken utan styrkan. Matchen handlar om en plats i AllTvåan, där man får kriga om en plats till kvalet upp i div.1. Matchen i matchen kommer avgöras mentalt, det laget som är mest fokuserade kommer ha fördelen och känna smaken av 3 VIKTIGA POÄNG.

Ryktet säger att folk har tältat utanför skogshallen, för att lyckas tränga sig in i den enorma publiken.
Det sägs även att "knåd" har ordnat en tävling för publiken, där man har chans att vinna fina priser.

Jag personligen kommer att göra allt i min makt för att STIL ska åka hem med så lite poäng som möjligt.
Efter matchen får ni läsare gärna vänta på parkeringen för eventuella autografer, men som sagt...max en per kund!

Over and out!

Smågrejer

Publicerad 2012-12-15 00:46:14 i Fredrik Åström #12

Man vill ju inte vara den som är den som gnäller på andra, men mina lagkamrater är rätt värdelösa på det här med att ge sig ut i bloggen och klottra några bokstäver. Dom tror lite att det här är ett nationellt prov i svenska, men Simon Gahm visade att man liksom inte behöver kunna stava rätt, skriva ihop ord som inte ska ha ett mellanslag i mitten och att det här med skiljetecken inte alls behöver användas så ofta. Det är egentligen en förebild... för alla. Trots att han inte sitter i mitten i pendlarbilen påvägen hem, trots att han satt i framsätet påväg till Överkalix...
 
 
 
Åter igen... man vill ju aldrig någonsin gnälla... så får fler lov att yttra sig här. Alltid. Jag är tillräckligt trött på mig själv för att kasta ur mig inlägg då och då. Och ni behöver göra ert bästa, som läsare, för att sprida länken till folk oavsett om dom inte har internetuppkoppling. Har man ett Folkets Hus, så brukar man kunna boka internettid för att checka in. Vi har tillochmed en spelare... och samtidigt tränare... och samtidigt "refexväskaresenär" som aldrig ens varit in här. Nästan så att det bör meddelas till Herman för att notera som böter.
 
 
 
Nåja, vad kan man berätta... rent allmänt... Vi jobbar på att få MålvaktsHenke att övertala sin mycket bättre hälft att fota bilder under åtminstone hemmamatcher, eftersom att hon oftast kommer med på bortamatcher bara för att leta efter "loppis" ställen att fynda kakfat och diverseporslin. Själv jobbar jag på att studera HTML-koder för att fixa till lite i bloggen. Att skapa en snygg Logo, att skapa en gästbok, att skapa ett "Gilla" eller "Dela" via Facebook och annat smått och gott. Har inte lyckats med mer än att få in ÖIF-loggon i Webrutan samt att jag jobbar på... alldeles för många sätt... och få sökorden Den blå maskinen högst upp som Träff när man "googlar" det. Jobbar i det tysta liksom (och därför skriver det nu... för att få uppmärksamhet och försöka att mätta ens ego... lite som att stjäla ett andraass... )
 
 
Nåja, håller tummarna att ett Införinlägg dyker upp till den viktiga hemmamatchen nu idag Lördag. Eller inför söndagens bortamatch. Jag själv ska försöka uppdatera om streckstriden och David "Bagarn" Tegelid har LOVAT att göra ett eftermatchinlägg.
 
 
 
Vi saknar än ett inlägg efter Malmbergetmatchen. Det lär vi sakna i några år framöver.
 
 
 
 

#Pendlarbilen

Publicerad 2012-12-13 10:49:00 i Jens Sandin #17

En liten inblick i hur det såg ut pendlarbilen från Kalix igår påväg till och från Skogshallen.
 
 
 
 
 
 
Här sitter Fegon och twittrar samtidigt som han funderar på varför Ulf Dahlén alltid gnäller så mycket. Fegon är en av bloggens personliga favoriter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är Jocke Nilsson när han sitter och pratar om hur dålig kvalité det är på restaurangerna överallt. Jocke tycker tillochmed att det överlag är dålig kvalité på maten i Las Vegas. Samtidigt som han funderar på maten så drömmer han nog om en ny resa till Vegas. Jocke hade varit och jagat rådjur under onsdagen också så han var lite trött. Han hade gått omkring i flera timmar i skogen utan att få se ett enda djur, det hade knappast inträffat om man var på jakt i Las Vegas? Jocke ligger i topp i våran poängbörs, han bjuder på många haj-lajts!
 
 
 
 
 
Här sitter Martin Ström och låtsas sova. Alla vet att han inte sover på riktigt utan han försöker få det att se ut som att han sover för att han vill lura oss. Han är en lögnare!
 
 
Over and out!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AllTvåan

Publicerad 2012-12-13 10:13:43 i Fredrik Åström #12

 
Om jag har lyckats läsa tabellen i "västerbottenserien" rätt och lyckats gräva fram rätt slutresultat i matcher som än inte noterats så ska Topp4 där vara klar redan innan den sista omgången. De lag som kvalificerat sig för AllTvåan är:
 
 
SK Lejon
Clemensnäs
Lycksele
Burträsk
(Kiruna City)
(Rosvik)
 
 
Vad det verkar så är SK Lejon ett ruskigt starkt lag medan de tre andra är mer jämngoda sett till antal poäng och slutresultat. SK Lejon har rusat genom grundserien utan en enda förlust och där dom spelade oavgjort så kammade dom hem bonuspoängen i antingen Sudden eller via straffar och stoltserar med en målskillnad på 125-25 (+100) Nu har dom iochförsig en match kvar, där dom möter seriens bottenlag som själva än inte fått vinna en match och ska man tippa så lär inget av lagens sviter brytas. SK Lejon mötte dessutom Burträsk igår och kunde gå och sova med en läcker vinst med 16-1. SK Lejon spelar dessutom sina hemmamatcher i Skellefteå Kraft Arena, vilket kan vara en upplevelse i sig. En upplevelse i sig lär det även vara att möta Burträsk på bortaplan i sin ishall Isbjörnen. Isbjörnen..! (Paul Mitchell Chiefs HC är ett lag som gärna hade fått ta en plats iochmed att dom har ett skitjävlacoolt namn, plus att dom spelar sina hemmamatcher i Umeå Arena, vilken är lite trevligare att spela i än en del andra hallar)
 
 
AllTvåan hittills är redan full av välkända hockeynamn och än mer klass än i grundserierna, och det kommer krävas mer, under både match och träningar, av samtliga lag om man vill ha något att hämta i den serien.
 
 
 
 
I helgen ska vi göra allt för att kvalicifera oss dit. Lördag 14.00 möter vi Stil Hockey i Skogshallen!
 
 
 

Läget i streckstriden

Publicerad 2012-12-12 01:13:01 i Fredrik Åström #12

 
 
Idag (Tisdag) spelade Stil Hockey en hemmamatch mot HC Luleå som slutade 2-5. Det innebär att Stil Hockey nästan är helt borträknade från en topp4-plats. Det ska spelas sexton matcher, Stil har alltså tre matcher kvar och totalt nio poäng att spela om. Dom kan alltså nå 26 poäng, men med nackdelen att ha -29 i målskillnad jämför med oss. Förlorar vi våra två sista matcher, där en är mot Stil, så ska det till en målskillnadsräkning för att avgöra det och då ska dom helst besegra oss med flera måls marginal. Dom har chansen ännu, men den är rent praktiskt relativt liten. Men den finns!
 
Den stora streckstriden blir mellan BT City (som har spelat färdigt), Överkalix IF och HC Luleå. Vi möter dessutom HC Luleå i säsongens sista match. HC Luleå har 6 poäng att spela in och det räcker till en tredjeplats. Vi har sex poäng att spela om, som just nu räcker till en andraplats beroende på hur det går för Rosvik IK i sina tre sista matcher.
 
 
 
 
Iochmed att vi möter Stil Hockey, hemma på Lördag, och HC Luleå, borta på Söndag, samtidigt som vi har tre poäng fler än HC Luleå... så har vi helt enkelt en topp4-plats helt i egna händer. Vinner vi Lördagens hemmamatch så krävs det en förlust med ungefär så har vi en målskillnad på MINST +23 mål och då krävs det teoretiskt sett att HC Luleå slår oss med minst tolv måls marginal. Den marginalen krymper dock beroende på vad HC Luleå vinner sin Lördagsmatch (mot Övertorneå HF) med.
 

Hela streckstriden kan faktiskt sluta på en målskillnadsräkning. Det blir väldigt mycket OM och MEN under en sån här streckstrid, vilket ökar spänningen rätt ordentligt. Vi har dock "lyxen" att ha allting i egna händer. Vinner vi hemmamatchen mot Stil Hockey så är vi nästintill helt klar och kan helt spela på resultatet i Söndagens match mot HC Luleå. Torskar vi mot Stil... så krävs det egentligen att vi slår HC Luleå för att säkra platsen.
 
 
 
 
 
Hursomhelst så är helgens matcher helt avgörande och varje match blir som en egen final. Vi går iallafall för sex poäng! Vi går för att nå andraplatsen. Vi går för att kvalificera oss för AllTvåan och för det så krävs det att vi verkligen är redo för kamp.
 
 
Streckstriden blir spännande för alla oss spelare i Den Blå Maskinen
och den blir spännande att följa, för alla er!
 
 

 
 
Notera:
Det blir en strid om förstaplatsen mellan Kiruna City och Rosvik, som även den kan sluta med målskillnadsräkning. Samt att Malmberget AIF på sistaplatsen faktiskt har chans att nå en sjätteplats och alla de tre sista lagen riskerar att hamna på sistaplatsen, som definitivt ingen av dom VILL ha. Så det blir en KAMP överallt i tabellen den här sista veckan.
 
 
RK Team GP W T L GF:GA (GD) TP OTW OTL GWSW GWSL
1 Kiruna City HF 15 10 3 2 91:40 (51) 36 2 0 1 0
2 Rosvik IK 13 8 4 1 75:46 (29) 30 1 0 1 2
3 Brooklyn Tigers City HF 16 7 4 5 82:64 (18) 27 0 1 2 1
4 Överkalix IF 14 7 3 4 79:57 (22) 26 2 1 0 0

5 HC Luleå 14 7 2 5 54:53 (1) 23 0 0 0 2
6 StiL Hockey 13 4 3 6 37:47 (-7) 17 1 1 1 0
7 Övertorneå HF 15 3 2 10 56:97 (-41) 12 0 1 1 0
8 Boden Warriors HC 15 3 2 10 39:70 (-31) 11 0 1 0 1
9
Malmbergets AIF
13 3 1 9 37:76 (-39) 10 0 1 0
0

Måndagsträning...

Publicerad 2012-12-11 00:23:00 i Patrik Blomstedt #10

Nu har turen att skriva i vår fantastiskt underhållande blogg kommit till mej, Patrik Blomstedt.. Efter att ihärdigt blivit ombedd att skriva några rader så ska jag nu berätta lite om dagens träning.
Jag anlände som vanligt i mycket god tid för att förbereda mig mentalt och fyiskt inför kvällens träning och väl i ishallen möttes jag av idel gammla profiler från ungdomens glansdagar i den blå dräkten. Jonte Wallenberg, Dribbler och speluppläggare och Daniel Nilsson, Stabil defensiv back, båda duktiga spelare under våra glansdagar i Överkalix A-pojks lag. Nu väntar vi bara på att Kristofer Lång ska göra en bejublad comback och åter ingå i den blå maskinen!
Efter att jag hämtat mej från nostalgi chocken berättar kapten Herman att endast en bil är på väg från kalix. Som tur var, så var den alltid lika postiva och skojfriske Mattias Karlsson chafför så de anlände i precis lagom tid med ett leende på läpparna.
Väl på isen drog vi igång med lite zon spel och övergick efter detta till allas våran favorit uppvärmning, Från hörnen!
Redan i den inledande fasen av övningen så var det ett stort antal trötta ben efter helgens drabbning. Laget fortsatte att visa samma tendenser resten av träningen, vilken är fullt förståeligt efter den enorma urladdningen som troligvis kommer att hemsöka stora delar av malmfälten i flertalet decennier framöver. Träningen avslutades med en övning som namngetts efter mig av ingen mindre än; Mannen, myten, legenden.. Mr Överkalix, Bo-Daniel Larsson.
Tyvärr så blev den övningen inte nämnvärt bättre än av tidigare nämnda övningar förutom för vår målvakt Henrik som tillslut spikade igen och besegrade min svarta formation med siffrorna 10-9. Mycket beröm till Henrik som galant klarade detta!

Nu till läget i laget,,

Efter några vinster trots lite varierande kvalite på spelet så känns laget, för första gången under säsongen som stabilt över hela planen. Vi börjar få tillbaka några spelare efter skador och annan frånvaro. Därför kommer vi att fortsätta vår resa mot en topp 3 placering i div. 2. Under kommande helgs matcher kommer vi att gå för 110% för att nå vårt mål som laget (tillsammans med styrelsen) satt inför säsongen och vi spelare hoppas innerligt att Skogshallen fylls och att vi når vårt uppsatta mål!

Tack till den publik som stöttat oss hittills under serien!
Vi hoppas givetvis att alla förtsätter stötta oss och att även ny ansluter till helgens hemma match samt serien efter jul!

//Patrik Blomstedt "Trollkarlen från Tallvik" (eller "Tomten från Tallvik om man frågar Matte K")

match bild

Publicerad 2012-12-10 18:06:00 i Simon Gahm #8

Fick i uppdrag att rita en bild efter som jag inte är kanske den vassaste kniven i lådan på att skriva så det överlåter jag till dom som kan har bara lite om bilden så den kan tolkas lite i alla fall. Ja då har jag tre grejjor som jag kommer att ta med mig efter matchen.

För det första malmbergets tränare eller coach vad han nu exagt var var inte så viktigt men han kom in i fiket där vi har våra genomgångar slog på tvn och började titta på skid skytte. Efter ett tag var vi samlade för genomgång och Herman bad honom att gå ut. Jag vet inte om alla i malmberget är så sega att ta och lyfta på röven och gå ut för när han väl hade ställt sig upp och nästan tagit sig ut kom han på att han ska gå på toa också! Men men vi fick ju bara vänta ca 5 minuter på honom jaja man ska inte sparka på dom som ligger.

För det andra martins tacklingar är fina som få tips till motståndarna titta upp när ni börjar närma er våran blålinje för är Martin ute på planen om ni borrar ner huvudet blir det inte nådigt!
Och sisst men inte minst... ALF PATRIK BLOMSTEDT med sitt fruktade slagskott. Han skjuter genom allt som är i hans väg. Vi i ökx hoppas på fler mål från din klubba!

vinst med 10-1 vi körde över dom totalt genom hela matchen tycker jag. tror inte att det var en så spännande match att titta på men publiken fick ju i alla fall se på mycket mål. hoppas på mycket publik på nästa hemmamatch Överkalix-Stil den 15 December.

Ny form av lagträning

Publicerad 2012-12-08 12:41:16 i Fredrik Åström #12

När vi anlände till Skogshallen igår för att finslipa formen inför söndagens match mot Malmberget, som jag hoppas att någon kommer göra ett inför-inlägg om, ser vi traktorer och lastbilar med blinkande lampor utanför hallen. Det var säkert andra fordon, men jag är skitdålig på sånt där så jag kallar det för traktorer och lastbilar. Det pågick någon form av grävande och man hann ju tänka att det antingen satsas på en jättemodern multiarena eller att det åtminstone sätts in värme i hallen.
 
Ack så man bedrog sig. Det var ett vattenläckage någonstans, vilket innebar att Skogshallen var tömt på vatten. Där kommer vi redo för träning och får reda på att det inte går att spola isen, vi kan inte få vatten i flaskorna, det går inte att duscha efter träningen och om någon sätter sig och gör tvåan på dass så går den inte att spola ner.
 

Vi gjorde vår uppgift, vi körde träningen... sedan packade vi in oss fem stycken biffiga lirare i en liten pendlarbil och bara satt där och doftade svett från alla håll och kanter på kroppen. En timmes bilresa med instängda ljumskar dödade nog alla eventuella lockelser till att dra på sig dansskorna på kvällen och när man kom hem så fick man inte direkt ett "kul att du är hemma" av varken tjejen eller dottern.
 
 
Men, att vara så nära... blanda så många kroppsodörer... måste vara bra för en lagsammanhållning, man kommer varandra mer in på skinnet och det kan ses som en viktig förberedelse inför ett eventuellt AllTvåan-spel. All utveckling är bra utveckling!
 
 
 

Övertorneå HF - Överkalix IF 2-6

Publicerad 2012-12-07 00:45:00 i Fredrik Åström #12

Vi har en skadad och sjuk trupp och efter helgen dubbelmatcher så tog vi en lättare träning på måndag, för att få chansen att åka av oss lite slaggprodukter i kroppen samtidigt som vi fick chans att återhämta en del spelare. Sedan vilade vi helt på tisdag och kunde ställa upp, på onsdagen, i bortamatchen mot Övertorneå HF med tre fulla femmor plus en extrakille.
 
 
Vi saknade Jens Sandin, Fredrik Blom, Erik Hedlund, Nils Jakobsson och Anders Vikman. Men det underlättade dock åtminstone i omklädningsrummet... eftersom att vi i Övertorneå blev förpassade till en närliggande byggnad, med begränsat utrymme, för ombyte och sedan på 1945års manér helt enkelt traska iväg hundranånting meter till rinken (lyckligtvis hade dom åtminstone en inomhushall) i 22 minusgrader. Några gick med skridskoskydd, andra tejpade bara lite spontant under skenan som om det skulle rädda mot grus medan andra fick springa barfota (Jonas Karlsson) med skridskorna i handen. Väl i hallen kunde vi dock erbjudas ett omklädningsrum åtminstone under periodpauserna, varför det vore omöjligt att bara byta om där är en gåta men gissningsvis var det ett mentalt spel, där toaletten var ur funktion och samtliga dörrar i korridoren var låsta... så när jag var kissnödig fick jag springa med hockeyutrustningen ut ur ishallen, tvärs över parkeringen, in i själva huvudentrén och väl där stå i kö med publiken och helt enkelt vänta på min tur.
 
 
Men vi såg en glädje i det. Gjorde det till en energiboost som bara stärktes när det visade sig att Jonas Karlsson hade glömt sitt skulderskydd i Överkalix. Där fick vi in en böter i lagkassan. Han kunde dock lira med ett lånat skydd. Första perioden skulle börja och vi åkte runt på isen och tittade upp bland tröjnumret som blivit pensionerade iochmed att ortens storheters karriärer tagit slut. Johan Harju och Linus Omarks karriärer är väl dock inte fullt så slut egentligen? Men det kan nog räddas upp med att tröjorna kanske bara var souvernirer. Det var kallt i hallen. Jag hann påpeka för huvuddomaren Tomas Kerttu att det var rätt kyligt idag, han visade upp ett par tjocka fingervantar. Rutin!
 
 
 
 
 
Trots kylan både ute och inne i hallen så började första perioden konstigt nog med en hel del hawaiihockey. Vi ville... och skulle!... vinna, men det var ändå lite försiktigt. Det bjöds inte på några giftiga chanser åt något håll, men det var en rätt bra fart på planen. Perioden slutade 0-0 och skottstatistiken var 8-8. Båda lagen hade kommit in i matchen, inget lag hade tappat greppet om matchen. Övertorneå fick dock se en av sina spelare oturligt missa en tackling och braka framlänges in i sargen. Med axelsmärtor tvingades han lämna matchen. Det är aldrig kul att se en spelare i en match behöva avbryta efter en skada.
 
 
Andra perioden började vi dock bättre, vi var inne i matchen och nu var det dags att börja ta över den. Övertorneå visade sig dock ha utvecklats sedan vi senast möttes, inte enbart för att dom fått in några nya killar från Bodens lag i Ettan. Det var svårare att ta över matchen än vi trodde, vi visade dock goda intentioner och kunde även gå till pausvila i ledning med 2-1. Perioden var rätt jämn men vi kändes som det piggare laget och vi kände väl att det hade varit en mer rättvis ledning om dom inte fick komma i en spelvändning, när väldigt många i vårt lag valde att åka och byta samtidigt, och lyckas skjuta på vår enda försvarares klubba så att pucken styrdes in i mål.
 
 
I tredje perioden skulle vi äga matchen. Vi var i en knapp ledning, och så nära ville vi aldrig ha derbymotståndarna, så vi gick ut och körde. Vi lät dom knappt komma till anfall och när dom väl fick en chans så höll Målvakts-Henke puckarna borta.Vi kunde öka på vår ledning och dessutom hann det bli en situation där domaren ville döma bort vårt mål efter att pucken dragits ut från målet med handen. Eftersom att vi redan blivit av med två klara och regelrätta mål den här säsongen så kände man ett litet "Ahmen klart som fan att även det här kommer stjälas ifrån oss". Efter en överläggning mellan domarna dömdes det helt rätt som mål och det fick en ledare i Övertorneå att bli less och, medan han skrek att man måste blåsa av om målvakten trillar, kastade han en vattenflaska mot domarna. Rent spontant känns det ju inte superjätteklokt och det blev även utvisning på det. Vi kunde tillslut ösa in fyra mål i sista perioden och vann matchen med 6-2 efter att Målvakts-Henke tvingats kapitulera på straff... efter att en av våra försvarare tyckte att det vore superjätteklokt att själv prova på det där med att bara ta upp pucken med handen när den låg tryggt i målgården. Peter Karlsson utgick i sista perioden efter en tackling i ryggen, prognosen efteråt var dock relativt god.
 
 
 
 
 
 
Vi tog seriens andra derbyseger, fick åka hem från kölden med tre poäng och dessutom fick vi vara laget som hyllades från läktaren. Skön känsla och ordentligt härligt att vi lyckades "komma igen" efter skitförlusten mot Rosvik. Vi är kanske inte vana att vara ett topplag och kan kanske behöva komma ner på jorden ibland. Det har Rosvik lyckats göra nu två gånger. Men under de sista tre grundseriematcherna så tycker jag att vi nu inte ska behöva bli nerplockade på jorden. Vi behöver inga fler plattmatcher. Vi ligger på en tredjeplats, tre poäng före femman "under strecket" och har allt i egna händer under slutspurten. Nu ska vi se till att säkra biljetten till AllTvåan efter juluppehållet.
 
 
Nästa match är på Söndag i Skogshallen. Malmberget står för motståndet. LADDA!
 
 
 
 
 
 

Övertorneå HF - Överkalix IF 2-6

Publicerad 2012-12-05 23:33:13 i - Allmänt

Blogg.se har någon form av teknisk åtgärd mellan 23.30 och 08.00. Därav vissa driftproblem. Därför väntar vi med att slänga upp någon form av referat från matchen. Det ska dock dyka upp ett under morgondagen.
 
Men nu vet ni iallafall att vi vann, och vi vann bra. Vi gjorde många mål, släppte in få (ett var ju trots allt på straff).
 
 
Återkommer...

Rättelse2

Publicerad 2012-12-05 23:30:00 i Fredrik Åström #12

Jag har fått starka protester om att Matte K inte alls hade sagt att han har ett "skjort i ess-ärmen". Han vill inte framstå som SÅ korkad och ber om en rättelse. Det ska alltså vara att han har ett "rock i ess-ärmen". Sådär. Varsågod.
 
 

Rättelse!

Publicerad 2012-12-05 12:27:39 i Fredrik Åström #12

Ordförande var snabb att poängtera hur fel jag hade i förra inlägget. Någonstans brukar jag tänka att "Fan, min hjärna är ju sylvass... ingen kan matcha min skalle" men nu gjorde jag ett litet fel. Matchen idag, mot Övertorneå H, spelas i Övertorneå. Ingenting annat. I Tornedalium 19.00.
 
 
Ett misstag är lätt att göra, men... i serien möter vi alla lag hemma och borta, en gång. Två matcher. Vi har redan mött dom på hemmaplan, inte bara i serien utan även som träningsmatch. Så, det finns inte ens en träningsmatch på bortaplan att skylla denna förvirring på. Nåja. Matte K, kör ju med att han har ett "Skjort i ess-ärmen".
 
 
Match i Övertorneå helt enkelt. Och det har Överkalix IFs officiella hemsida kört rätt hårt på, för att man inte ska missa i vilken ort den helt enkelt ska spelas. Se bilden.
 
 
 
 
 
Nu kör vi! Vi kommer hem med tre poäng!
 
 
 
 

Lite efter och lite inför.

Publicerad 2012-12-05 01:16:35 i Fredrik Åström #12

På söndagen spelade vi match mot Rosvik. Ett lag som vi i många år fått totalspö av. I mina ögon har vi nu kommit ikapp dom, och förbi dom. Jag tycker att vi är bättre än dom, därför irriterar en förlust mot dom... så oerhört mycket. Jag har varit riktigt arg sedan söndagen, då det känns som om vi inte bara släppte in alldeles för enkla mål... men även tillät dom att få försöka göra enkla mål och lyckades dom inte göra mål då, så lät vi dom försöka igen på returen. Ibland även på returen på returen. Vi låg under med 3-1 och efter att ha gjort en jättevändning mot BT City, så känns det som om vi tog på hos vändarsolbrillorna och stirrade oss blinda på att just vända. Vi kom ikapp dom, dom gick ifrån, vi kom ikapp... och dom gick ifrån. Egentligen tycker jag att vi kunde ha bromsat in det där en smula. Kanske se till att försvara färdigt innan vi försökte gå på anfall igen.
 
 
Låg vi ett mål bakom, så satsade vi allting framåt... för att komma ikapp. Kom vi ikapp så satsade vi allting framåt igen. Vi matchade på rätt lite spelare både lördag och söndag, och även fast benen orkade gå... så kanske inte skallen fungerade som den skulle. Vi torskade iallafall med 8-5... och det var en skitmatch.
 
 
Kul notering. När vi låg under med 6-5 så åkte vi på en utvisning för att att vi hade för många spelare på planen. Då var vi fyra stycken... och fick in en femte. Vilket är antalet utespelare man får ha på planen. Linjemannen blåste dock av och ropade ut att vi var sex spelare på plan, eller han räknade till sju och därför blåste för att vi var åtminstone sex stycken, eftersom att han 'säjfade' lite ifall han hade räknat fel. Tyvärr hade han räknat helt fel och vi fick sota för det... men det kan vi inte skylla på linjemannen. Om det är någon som ska få skulden så är det Skolverket. Nåja, vi får chans att göra en bättre match på onsdag, och linjemannen (och hans team) får givetvis också chansen att göra en bättre match. Man antar ju att även dom vill prestera så bra dom kan.
 
 
Nu på onsdag. Vilket är Idag. Möter vi Övertorneå HF. Vi har mött dessa herrar två gånger redan, där ena var en träningsmatch, och känner att vi har rätt god koll på vad dom går för. Kanadensaren Gerald Young, Gerald är ett rätt "gammalt" namn... medan Young är ett rätt "ungt" namn... intressant notering, är utlånad till Bodens Div1-lag där han öser in poäng, och därför lär han och vår Jätte Simon Gahm inte hamna i handgemäng en tredje gång. Övertorneå har i sin tur plockat in två Bodenspelare. Ska bli intressant att se om förändringarna gör motståndet bättre...
 
 
Men det mest intressanta, och framförallt det mest viktiga, är att vi höjer oss och kan göra en bra match. Man ska aldrig förlora två matcher på rad, och det ska vi se till att vi inte gör. Vi måste göra en bra match och vi hoppas att publiken stöttar oss.
 
 
Vi ses i Skogshallen 19.00!
Ta med en vän, eller två.
 
 

Överkalix IF - BT City 6-5 (på övertid)

Publicerad 2012-12-02 00:59:29 i Fredrik Åström #12

Första matchen, av helgens två, spelades idag och Brooklyn Tigers City HF - Förkortat till BT City, får någon gräns får det väl bannemig vara på hur många ord man får ha i ett namn? - stod för motståndet. För mig personligen, men även flera andra i laget, är just denna match extra rolig eftersom att bröderna Wallgren (Niklas och Andreas) spelar där tillsammans med kusin Vallgren (Daniel). Varför samma familjenamn stavas olika är ett mysterium, men det låter vi vara. Dessa killar har man både spelat med och känner väldigt väl även som vänner.
 
 
Det är inte så mycket att orda om inför matchen. Pucken släpptes och vi var inte med. Vi ville, men det kändes som om vi verkligen inte var redo. Jag vet inte om det beror på att vi spelare gjort träningarna till piss hela veckan, med extra mycket slarv, frånvaro och dålig fart... man vill gärna ge skulden till just det, men så enkelt är det inte heller. Vi var iallafall inte redo för att spela en väldigt viktig match mot antagonisterna kring "strecket". Det som på förhand kändes som en riktigt rolig match blev istället en rätt trist inledning. Båda laget åkte och kände på varandra, inget av lagen ville ta tag i matchen och även om vi är två rätt lika lag så var det inget lag som ville ta upp kampen om vem som körde det liknande spelsättet - bäst. Minns jag rätt så slutade den första perioden 0-0 och med en kavalkad av dragskott så långt bort från målet att vi egentligen hade kunnat stryka skottstatistiken helt.
 
 
I omklädningsrummet satt det dock trötta killar som tyckte att det var en jobbig förstaperiod. Jag vet inte, det kanske åktes mycket skridskor till ingen nytta... i ärlighetens namn så tyckte jag personligen att perioden var så tråkig att jag knappt ens minns den. Till andra perioden ville vi iallafall ta tag i det, ville börja trycka på lite mer och... istället rasade ihop helt. När Fredrik Blom i kassen räddade puckar lät vi BT City-lirare trycka in returen, när dom gick till anfall så lät vi dom passera oss alldeles för enkelt och när vi åtminstone skulle försöka rensa ut en puck ur zonen i ett desperat försök att få någon form av lugn... så gav vi den pucken till deras backar så att dom fick fortsätta sätta press. Dom gjorde mål, vi försökte gå framåt. Dom gjorde mål, vi fortsatte försöka gå framåt. Andra perioden segrade BT City med klara 4-0.
 
 
Att gå in inför en tredjeperiod med vetskapen att vi spelat som krattor och så ligger man under med fyra mål, det föder inte direkt någon extra glöd... men vi pratade ihop oss och sa att vi skulle gå ut och ändå gå för seger. Tränarteamet låste in sig, tog fram diagram, kulramar, en sån penna som sitter fast på en vass spets som gör att man kan rita skitrunda cirklar, en linjal och ett suddegum, och började analysera femmorna. Det blev några justeringar och när vi väl kom ut på isen hängde det en metaforisk mantel ovanför våra huvuden - med orden "Nu är det dags att kliva fram". Vi gick hårt på flera spelare och gav varandra en chans att verkligen kliva fram.
 
 
Efter 2.26, i tredje perioden, fick vi in reduceringen till 4-1. Då började vi vakna. Två minuter senare hade vi 4-2 och det var först då det kändes som om vi var med i matchen, inte bara resultatmässigt utan även som helhet. Först med kvarten kvar att spela så började vi spela som vi ska spela, först då hade vi vaknat till liv och det är då när Den Blå Maskinen kommit i rullning som den blir djävligt svår att stoppa. BT City hann med att göra ett 5-2 mål, som just för stunden kändes oerhört tungt men som snabbt glömdes bort. Vi var ju trotsallt igång, och då fortsatte vi att köra. Innan den tredje perioden var slut hade vi kommit in i matchen... och var ikapp. 5-5 stod det efter 60 minuter och vi hade iallafall gjort en heroisk vändning och vunnit oss en poäng. När det hela skulle avgöras i antingen övertidsspel eller straffläggning så dröjde det strax över två minuter innan vi kunde trycka in segerpucken och lyckades även spela hem bonuspoängen.
 
 
Efter den starten så kan vi ändå vara stolta över två poäng. Vi hade ett flertal spelare som verkligen klev fram när vi verkligen behövde det, men i fortsättningen får fler killar kliva fram - och helst redan tidigare i matcherna.
 
 
Imorgon väntar en bortamatch mot serietvåan Rosvik. Vi går för seger!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela