>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Poängliganoteringar

Publicerad 2012-12-29 01:11:10 i Fredrik Åström #12

Julen är över. Förmodligen har ni alla önskat er matchbiljetter i julklapp och nu står redo att spendera dom. Julmaten borde vara uppäten nu och då har det samtidigt lagrats lite mera fett, vilket håller dig något varmare när du står i Skogshallen. Om nu inte all julmat är slut så vågar jag garantera att Jens Sandin kommer och äter resten, om det är gratis! Jens är jättepigg på det här med julbord och har hittills detta år inkasserat cirka tolv olika julbord i tolv olika städer.
 
 
Vi spelare är tillbaka på rinken. Många har drabbats av en oerhörd förkylning, men vi kurerar oss och gör oss redo för AllTvåan. Förhoppningsvis lyckas vi bli full trupp till Söndag då vi genomför 2012s sista träning. Det finns en viss chans att vi då även kan gå ut med en kul grej för både oss spelare och för er. Men eftersom att det inte är säkert än, så är det inte lönt att lufta det.
 
 

Ska vi sammanfatta endel prestationer från grundserien? Många blev utan pris i Grundserien Awards, men det betyder inte att dom inte förtjänade några. Det betyder enbart att den enhälliga juryn inte kunde komma på fler pris. Exempelvis kämpades det in i det sista för att få till ett ordvitspris till Mattias "Elektikern" Karlsson. I Pendlarbilen bombarderas han av ordvitsar med allt som ens kan förknippas med ström. Tänkte dela ut ett Batteri Award för årets +/- kung. Men kunde inte det, eftersom att jag inte har en aning om hur hans statistik såg ut. Så, ja.. vi går vidare.
 
 
 
Seriens totala poängliga vanns av vår Herman Wallenberg som noterades för 45 poäng på 16 matcher. Det ger ett otroligt snitt på hela 2,81 poäng per match!. 16 mål. 29 assist. Stort! Andraplatsen i seriens totala poängliga gick till vår Anders Vikman som noterades för 38 poäng på 15 matcher. 21 mål. 17 assist. Med ett snitt på 2.53 poäng per match. Deras kedjekamrat hamnade längre ner i den totala poängligan, men höll ändå tredjeplatsen i laget med fina 21 poäng på 12 matcher. 10 mål. 11 assist. Ett snitt på 1.75 poäng per match. Det är stort med tanke på att han i flera matcher spelade med undertecknad som knappt lyckades få in en puck och dessutom slog bedrövliga passningar. Han missade dessutom fyra matcher... och med det snittet så hade han hamnat på 28 poäng.
 
Fruktad förstafemma!
 
Anders Vikman var seriens bästa målskytt med sina 21 mål. Ett snitt på 1.40 mål per match. Medan Herman Wallenberg vann seriens assistliga med sina 29 passningspoäng. Av Anders Vikmans 21 mål var 6 av dessa matchvinnande mål, och med det var han bäst i serien på det. Anders Vikman gjorde dessutom flest powerplaypoäng i hela serien med sina 9 noteringar medan Herman Wallenberg gjorde flest boxplaypoäng i serien med sina 4 noteringar.
 
 
Rikard Boudin vann backarnas poängliga, i serien, med sina 18 poäng på 15 matcher. 6 mål. 12 assist.
 
 
Som lag var vi seriens mest effektiva lag och gjorde mål på 16,25% av skotten! Dessutom hamnade vi "bara" i mitten gällande seriens mest utvisade lag.
 
 
 
Nu tänker du "Jävlar vilket lag vi i Överkalix har! Men vänta nu. Vadå att Joakim Nilsson fick lida av att han spelade med undertecknad? Inte var väl undertecknad helt bedrövlig?".
Då tittar jag snabbt på min egna statistik. Jag noterades för 3 poäng. Slutade trea i utvisningsligan på hela 40 minuter. Dessutom spelade jag samtliga matcher och höll därför absolut sämst poängsnitt i hela laget.
 
 
 
Nu gör vi oss redo för AllTvåan! Följ oss!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela