>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Sammandrag

Publicerad 2016-01-27 00:32:41 i - Allmänt

Jag vet, det är pisstråkigt att kika in i bloggen efter en uppdatering och mötas av tystnad. Jag vet själv hur fruktansvärt tråkigt det är. Lite som att sitta den 25.:de 00:01 och uppdatera internetbanken i ett par timmar för att sen komma på att lönen inte kommer förrän 27:de. Men vafasiken, nu har väl alla fått lön... nu är alla glada, och nu kommer ett blogginlägg, dock mindre matnyttigt och mer för uppdaterandes skull.
 
 
Efter Bodenmatchen har vi hunnit med att möta Kiruna City på hemmaplan, med en inlånad Albin Åström för Piteå J20 i kassen efter att vår ordinarie målvakt har gått och fått vattkoppar såhär som "vuxen" medan övriga i målvaktsuppsättningen antingen är skadad eller bara borta. Albin gjorde, mot Kiruna, en fantastisk insats, med ett väldigt vuxet spel, och visade att han varken är en junior eller en båsöppnare. Han fick den otacksamma uppgiften att få ett virrigt försvarspel framför sig som resulterade i två insläppta, men matchen vanns av oss på övertid.
 
Kommande matcher ställdes vi mot Clemensnäs och Medle på hemmaplan. Fortfarande med vattkoppar på målvaktssidan och verkade inte finnas en enda målvakt tillgänglig i Norrbotten. vilket gjorde att vi fick ställa en skadad målvakt i kassen och pratades om att skriva upp materialförvaltaren som reserv, löste sig dock när vi fick in en ungdom. Det som började mot Kiruna i försvarszon esklarede till ett totalhaveri i försvarszonen och gjorde att vi förlorade mot Clemensnäs trots sju gjorda mål, och sedan fortsatte mot Medle där vi vann på övertid efter att ha släppt in fem-sex nya. Ärligt talat är siffrorna väldigt vaga i minnet, allt jag minns är egentligen att vi inte försvarade oss för fem jävla ören, och lämnade en skadad målvakt ensam att försvara sig.
 
Mental kollaps och från läktarhåll kom frågor om varför Medle stod och skrek och hejade på varandra hela vägen till att ta matchen till övertid, medan vi stod totalt tysta, tillsynes helt obrydda, och bara sket i allting. Jag vet inte, vi fick två poäng den helgen, men jag skulle gladeligen dela ut dom poängen till någon annan, för vi förtjänade inte ens schampoo i duschen efteråt.
 
Sedan var det dags att ställas mot BT City och denna gången kunde vi låna in en juniormålvakt från Kalix, samt få en reservmålvakt som jobbade jour, och som fick slita av sig sin utrustning efter uppvärmningen för att lösa ett vaktmästarjobb istället. Ett fullständigt uruselt försvarsspel var starkt i minnet inför den matchen, men den här gången ville vi rättfärdiga oss. Vi löste försvarsproblemet genom att göra med fullgas från första tekning och gick till anfall efter anfall, och forecheckade och pressade så mycket att varje byte varade i 30 sekunder framåt, sedan när BT City vann puck var deras fokus mer att söka sig till avbytarbåset än till anfall. Vi körde på ordentligt och lyckades vinna med 6-0 och lättnaden efteråt var så mycket större än glädjen. Vi kom in i omklädningsrummet och hängde av oss grejerna hellre än att tjoa och tjimma och segervrålet var mest en lättnadens suck. Vi hade kommit upp på rätt spår igen
 
 
Under de inledande fem matcherna av serien har vi knappt hunnit träna samma antal träningar pågrundav både sjukdom och köldgränser. Januari är snart slut och träningspassen ryms nära på i näven. Nu har vi en hel träningsvecka framför oss innan ett dubbelmöte i Skogshallen mot Norsjö och Lycksele.
 
 
Det ska bli fantastiskt roligt, och motiverande. Jag hoppas att vi ses!
 
// #70 Fredrik Åström

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela