>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Lite efter och lite inför.

Publicerad 2012-12-05 01:16:35 i Fredrik Åström #12

På söndagen spelade vi match mot Rosvik. Ett lag som vi i många år fått totalspö av. I mina ögon har vi nu kommit ikapp dom, och förbi dom. Jag tycker att vi är bättre än dom, därför irriterar en förlust mot dom... så oerhört mycket. Jag har varit riktigt arg sedan söndagen, då det känns som om vi inte bara släppte in alldeles för enkla mål... men även tillät dom att få försöka göra enkla mål och lyckades dom inte göra mål då, så lät vi dom försöka igen på returen. Ibland även på returen på returen. Vi låg under med 3-1 och efter att ha gjort en jättevändning mot BT City, så känns det som om vi tog på hos vändarsolbrillorna och stirrade oss blinda på att just vända. Vi kom ikapp dom, dom gick ifrån, vi kom ikapp... och dom gick ifrån. Egentligen tycker jag att vi kunde ha bromsat in det där en smula. Kanske se till att försvara färdigt innan vi försökte gå på anfall igen.
 
 
Låg vi ett mål bakom, så satsade vi allting framåt... för att komma ikapp. Kom vi ikapp så satsade vi allting framåt igen. Vi matchade på rätt lite spelare både lördag och söndag, och även fast benen orkade gå... så kanske inte skallen fungerade som den skulle. Vi torskade iallafall med 8-5... och det var en skitmatch.
 
 
Kul notering. När vi låg under med 6-5 så åkte vi på en utvisning för att att vi hade för många spelare på planen. Då var vi fyra stycken... och fick in en femte. Vilket är antalet utespelare man får ha på planen. Linjemannen blåste dock av och ropade ut att vi var sex spelare på plan, eller han räknade till sju och därför blåste för att vi var åtminstone sex stycken, eftersom att han 'säjfade' lite ifall han hade räknat fel. Tyvärr hade han räknat helt fel och vi fick sota för det... men det kan vi inte skylla på linjemannen. Om det är någon som ska få skulden så är det Skolverket. Nåja, vi får chans att göra en bättre match på onsdag, och linjemannen (och hans team) får givetvis också chansen att göra en bättre match. Man antar ju att även dom vill prestera så bra dom kan.
 
 
Nu på onsdag. Vilket är Idag. Möter vi Övertorneå HF. Vi har mött dessa herrar två gånger redan, där ena var en träningsmatch, och känner att vi har rätt god koll på vad dom går för. Kanadensaren Gerald Young, Gerald är ett rätt "gammalt" namn... medan Young är ett rätt "ungt" namn... intressant notering, är utlånad till Bodens Div1-lag där han öser in poäng, och därför lär han och vår Jätte Simon Gahm inte hamna i handgemäng en tredje gång. Övertorneå har i sin tur plockat in två Bodenspelare. Ska bli intressant att se om förändringarna gör motståndet bättre...
 
 
Men det mest intressanta, och framförallt det mest viktiga, är att vi höjer oss och kan göra en bra match. Man ska aldrig förlora två matcher på rad, och det ska vi se till att vi inte gör. Vi måste göra en bra match och vi hoppas att publiken stöttar oss.
 
 
Vi ses i Skogshallen 19.00!
Ta med en vän, eller två.
 
 

Kommentarer

Postat av: Ordförande

Publicerad 2012-12-05 07:28:04

Nu är du nog lite trött Fegon,det är ju bortamatch i Övertorneå.Så Tornedalium 19.00

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela