>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Grundserien Awards

Publicerad 2012-12-20 01:15:00 i Fredrik Åström #12

Grundserien är avklarad och till det så måste det delas ut några pokaler till olika individuella prestationer under den sexton matcher långa serien. Premiär för denna spontanta priscermoni och arrangemanget står bloggen för, prisutdelningen äger rum framför var och ens datorer, eller pekskärmsmojänger, och vinnare meddelas just nu vid läsningstillfället. Bättre arrangemang (Sami, så stavas ordet... nu vågar du använda det framöver) går inte att önska. Eller, det går att önska... men inte att införliva. Det är en premiär, som har möjlighet att växa och förbättras framöver trots att det inte finns en enda liten garanti på att Grundserie Awards-showen kommer att hållas någonsin mer. Men ändå!
 
Nu kör vi.
 
 
 
 
 
 
 
Hjärtligt välkomna, damer och herrar.
Vi alla har bättre saker att göra och behöver inte sitta och somna här, så låt oss starta på en gång.
Som vanligt föreslår vi att ingen alkohol intas under showen, däremot är det valfritt att göra det både
innan och efter. Vi tar inga pisspauser, vi jävla bara kör. Betar av det här. Behöver du kissa så kan du
passa på att göra det i halvtid för då har vi hyrt in Dörrvakts-Fadde som underhållning. Han kör lite
Stand Up som man inte kommer ångra sig om man råkar missa. Då startar vi!
 
 
 
* Det första priset:
Priset delas ut till en spelare som visat upp ett stort spel, kväll efter kväll, träning som match. Med en stor vilja att vinna satsar han alltid stenhårt, helt orädd för riskerna. Han klär orden "Man håller väl inte på bara för att ha roligt, om man nu kör... så satsar man allt! Ge det allt du har, så kommer det någon gång löna sig!, förhoppningsvis" runt sig. En kämpe!
 

Svenska Spel Award går till:
Johan Ek
 
 
 
 
 
* Det andra priset:
Priset delas ut till en spelare med den största kanonen. Med mycket krut och eldkraft sänder han alltid iväg projektiler som krossar även den starkaste pansarvagnen. Med fullt fokus på styrka, skjuter han som en häst sparkar och med samma precision som just en häst... som sparkar en fotboll... med arslet mot målet. Med mottot "Att lyckas trä en tråd igenom ett nålsöga kan vara skönt, med att kasta hela trådrullen stenhårt på nålen kan också innebära att tråden går igenom och det är ju skitcoolt när det händer!"
 
 
Kenneth Kennholt Award går till:
Patrik Blomstedt
 
 
 
 
 
* Kvällens tredje pris:
Detta pris delas ut till en spelare som är totalt orädd. Utan en enda tanke på sin egen storlek, kontra motståndaren, attackerar han direkt. Det spelar ingen roll vilken best som är framför, han skäller alltid högst, hugger mest och backar inte en tum. Med orden "Du ska vara jävligt glad att Matte (K) håller i mig, för kommer jag lös... då får du passa dig!" dånande i luften.
 
Alla Småhundar Award går till:
Peter Karlsson
 
 
 
 
 
* Kvällens fjärde pris:
Detta pris delas ut till någon som kan allt, som år efter år skött sitt jobb och producerat på samtliga arbetsplatser. Efter några år på vägen har han valt att ta ett år hemma. Arbetet har krävt långt resor, sena kvällar och matlådor. Nu tar han chansen att vara hemma och städa upp, fixa, dona och få ihop allting på hemmaplan. Med en virkad "Borta bra men hemma bäst"-duk på väggen.
 
 
Housewife Award går till:
Anders Vikman och Rikard Boudin
 
 
 
 
 
* Det femte priset:
Detta pris delas ut till någon som aldrig är ur funktion. Någon som alltid pendlar både upp och ner, även om ingen åker med. Med en liten spegel, några knappar och någon skön musik sköter han alltid sin uppgift. Ett pendlarpris.
 
 
En Vanlig Hiss Award går till:
Herman Wallenberg
 
 
 
 
 
Pausunderhållning. Ni väljer fritt om ni vill tvinga er igenom femminuterspausen,
gå och kissa eller att helt enkelt bara strunta i det och fortsätta följa showen.
 
 
 
 
Nu är vi tillbaka!
 
 
 
 
 
* Kvällens sjätte pris:
Priset delas ut till en spelare som alltid skapar en skön känsla i gruppen, och en ekonomisk räddning, när han först ser ut att aldrig kom, folk biter sig på naglarna, skakar på vänsterknäet och vrider sin keps likt en blöt trasa... men när paniken är som störst dyker han upp tillslut, även om han är försenad.
 
 
Lurig Menstruation Award går till:
Patrik Blomstedt
 
 
 
 
 
* Sjunde priset:
Detta delas ut till en spelare som upprepade gånger tagit väldigt dåliga beslut. Att i Sudden Death bli utvisad och förlora extrapoängen uppe i Kiruna, att i Sunderbyn utnyttja vårt enda powerplay med att själv bli utvisad och att i Boden under ett 5 mot 3-läge passa på att både bli utvisad, gnälla på domaren och åka på en extra tiominutare. Att göra sådana korkade beslut, flera gånger gör att vinnaren är ohotad i kategorin.
 
 
Regeringen Award går till:
Fredrik Åström
 
 
 
 
* Det åttonde priset, ett hederspris:
Denna "tråffy" går till någon som hjälper Den Blå Maskinen att prestera så gott som möjligt för dagen. Som alltid hjälper laget att ge "det lilla extra". Vinner vi så blir pristagaren lika glad som laget, förlorar vi blir denne lika besviken men kommer tillbaka igen och hjälper oss framåt. Denna sjätte utespelaren förtjänar lika stor uppskattning som laget.
 
 
Too Many Players On The Ice Award går till:
Den Blå Maskinens publik!
 
 
 
 
* Kvällens nionde pris:
Priset delas ut till en spelare som överraskat stort. Efter att ha flyttat runt i femmor fick han helt plötsligt byta position. Många undrade över om tränarna verkligen var klara i huvudet, vilket dom senare bevisat att dom verkligen var. Han har fått göra en stor omställning både på isen och i båset. Efter att vara van vid att stå just vid båsdörren och gå in till sitt byte via den lätta vägen... har han nu fått flytta sig bakåt i båset och nu fått träna på att hoppa över sargen, du vet så som spelare på TV gör sina byten. Den sistnämnda omställningen har inneburit att han ramlat med ett magplask i isen, förmodligen slitit en ljumske och ibland även tagit några extra sekunder på isen i hopp om en avblåsning i spelet så att han kan byta mer bekvämt. Han blir mer och mer van med det. Han har imponerat stort på samtliga och varit bättre än någon trodde.
 
American Pie 4 (The Reunion) Award går till:
Mattias Karlsson
 
 
 
 
* Det tionde och sista priset:
Detta pris går till en spelare som gör så gott han kan på isen, men tycks lyckas något sämre på fritiden. På Halloween klädde han ut sig till en spindel, men misstogs för en älg. Under joggen innan match frågar han alltid "Åt vilket håll ska vi?" trots att vi tar samma slinga varje gång... trots att Överkalix är hans hemstad!. Nu senast lyckats ordna en fotograf till matcher men när bilderna skulle föras in på dator så tappade han ett vattenglas över datorn och sedan slängde han in den i ugnen (gissningsvis i mitten på 225 grader) för att torka. Den sista orsaken kvalificerar honom till priset. Vi har alla gjort en macka i ugnen... men att göra en MACa i ugnen?
 
 
Per Morberg Award går till:
Henrik Larsson
 
 
 
 
Här avslutas Grundserien Awards. Vi vill tacka alla som kom.
Kör försiktigt hem, ta hand om varandra
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: oroligt fan

Publicerad 2012-12-20 19:13:08

varför har inte David "rinken" Tegelid fått nå pris?

Postat av: Fredrik Åström

Publicerad 2012-12-20 23:25:54

David blev utan pris för att ha en orsak att motivera sig för AllTvåan och eventuellt Div1 Kval. Ingen anledning till oro.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela