>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Den Blå Maskinen blir blogg

Publicerad 2012-11-24 02:22:00 i Fredrik Åström #12

Fredrik Åström #12
 
Hej. Välkommen till Överkalix IFs A-lags spelares egna blogg. Vårt ansikte utåt, även fast vi sällan kommer visa våra ansikten utåt, eftersom att väldigt få av oss är väldigt vacka, förutom då en av våra spelande tränare: Anders Vikman #20. Jag hoppas att fler än jag kommer att utnyttja den här bloggen, antingen för att bjuda på sig själv eller att iallafall presentera sig själv som spelare.
 
Jag är värdelös på webdesign, och med en snabblick i omklädningsrummet så vågar jag påstå att alla andra i truppen är minst lika dålig, men vem vet.. någon kan överraska... även fast jag inte tror på det, så risken är att bloggen kommer att se ful ut. Men det är ingen dålig grej. Det ger ett större fokus på texterna, och det är därför du är här och läser.
 
 
 
Inför säsongen 2012/2013 ryktades det om att vi kunde få några intressanta hemvändare, vilket höjde intresset att signa ett nytt kontrakt med klubben. När det väl närmade sig is hade de ryktade hemvändarna fått möjlighet att köra med Kalix UHC i div1, samtidigt som dom tog två spelare med sig från fjolårstruppen, men när det väl skulle sätta igång kom samtliga tillbaka medan vi kunde presentera några nyförvärv. Med en snabbräkning har vi nu sex nya ansikten (varav fem är från Överkalix) medan vi enbart tappat en spelare, som fick arbete på annan ort... för långt bort för att kunna pendla). Det innebär att vi för första gången sedan "nystarten" kan ställa upp med fyra femmor på de flesta träningarna samtidigt som vi har ett par unga killar som får köra extra med oss.
 
 
Vi började "nystarten" som ett strykgäng som bara ville ha en chans att lira hockey. Det var fyra säsonger sedan, om jag inte är extremt glömsk. Sedan dess tog vi babysteg, och som alla vet så är ett babysteg inte ett litet kliv, det är krypande... vi lyckades ibland vinna ett par matcher per säsong mot lagen som var långt ner i tabellen för att sedan brutalförlora mot lagen som var högre upp. Att själv få vara med på den här resan, men så få spelare som slutat, har gjort att man fått se spelare utvecklas, spelare som vill komma till laget och spela för laget... gratis.
 
 
När vi nu tittar på tabellen så ligger vi på en sjätteplats, med femton inspelade poäng på nio matcher. Vi har som ett mål att sluta bland de fyra bästa i tabellen och då direktkvalificera oss för AllTvåan som startar efter juluppehållet. Då slås vi ihop med västerbottenseriens fyra bästa lag och spelar om två kvalplatser till att ta sig upp till division1. En sjätteplats, just nu är ingen besvikelse, eftersom att spelschemat varierar extremt... då lag avbokar matcher när dom har borta ett par spelare och just nu har vi spelat två matcher färre än både 1:an och 5:an, samt en match färre än 3:an, samtidigt som det just nu skiljer två poäng för att ligga på det utsatta målet.
 
 
 
Vi har kommit en bit hittills, men vi har inte dit att luta oss bak och njuta. Vi har många poäng att kriga om, poäng som vi behöver... för att få fira jul med det första målet avklarat. Först då har vi tid att njuta över att den krypande babyn nu har börjat gå.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela