Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix IF - Boden Warriors 10-3

Publicerad 2012-11-25 20:32:10 i Fredrik Åström #12

Söndagens match är nu avklarad. Boden Warriors stod för motståndet.

Överkalix IFs hemsida satte matchrubriken "Vilken hemmaseger!!!!"

Matchdagen började som vilken match som helst. Pendlarbilen, från Kalix, var i en lätt tidsoptimism och fick köra ikapp tiden den sista biten, det dukades upp frukter i klubbrummet och Patrik Blomstedt blev uppskriven på böteslistan för Sen ankomst. Som vilken match som helst. Tvånudden på parkeringen blev sönderblåst av "men man kan inte åka ut på serven!!", halva truppen hade problem med skridskorna och målvakten Fredrik Blom satt likt en kuf på sin plats, med hörlurarna på, och pillade på sina tyghandskar som han har under sina målvaktshandskar. Just det med Fredrik Blom är inte så avvikande, men han har rent allmänt en väldigt kufisk aura runt sig.

Det var dock inte som vilken match som helst när pucken väl släpptes. Vi visste att Boden Warriors ville ta poäng av oss efter vår 4-1seger på bortaplan och vi var verkligen redo för en tight och tuff match. Vi spelade bra, första perioden var riktigt välspelad av oss men den fick lida något av att vi inte lyckades hålla uppe tempot som vi ville. Boden Warriors drog ner vår fart och även om vi tog ledningen med 1-0 så lät vi dom kvittera efter ett friläge från egen zon. Perioden slutade 1-1 och i omklädningsrummet så kunde vi glädjas åt spelet men samtidigt tjatade vi på varandra att höja farten på planen.

Vi klev ut till den andra perioden, redo att sätta press. Och som vi låg på. Klockan hade passerat fem minuter och enda gången pucken egentligen varit utanför Bodens försvarszon var när periodens första tekning skulle ske. Vi låg på... vi spelade inte bara rätt utan även med fart och uppskattningsvis var vi i anfallszonen i arton, av tjugo, minuter. Men den siffran är dock lite överdriven. Jag tror att det var närmare sjutton minuter, men det är en marginalfråga. Hursomhelst så gick vi på skott efter skott, vann puckar längst sargerna och tacklade oss möra. Det fäktades en hel del med klubborna i den andra perioden. Det slogs undan skridskor, det hakades, slashades och stundtals visste man inte om man i själva verket var mitt i en scen från Braveheart. Domaren för dagen tyckte dock inte samma sak. Han letade och letade men kunde inte hitta en enda spelförstörande situation under den andra perioden. Det kändes som om någon annan var och nätshoppade medan vi fick fakturan. Tillslut hittades dock en utvisning - för tackling - och det var vi som blev utvisade. Då fick Boden chansen att spela powerplay och samtidigt få komma ut ur den egna zonen och det tog dom tillvara på. Efter ett skott, som vår målvakt Henrik Larsson valde att rädda med ansiktet, för att sen falla raklång framåt... något groggy, trillade pucken ner ett par centimeter från mållinjen och då kunde Boden Warriors trycka in pucken i nät. Efter den andra perioden var resultatet 4-3 till oss, men frustrationen var nära på extrem under pausvilan. Kapten Herman Wallenberg var tvungen att fråga domaren: "Kör du med 70-talsregler eller? Har du inte uppdaterat regelboken?".

När tredje perioden började så kunde man ana att den nya regelboken hade smygtittats i under pausen eftersom att vi då började få lite utdelning på arbetet vi gjorde på plan. Boden Warriors försökte, men idag spelade vi riktigt bra och den sista perioden kunde vi pricka in sex nya mål och avsluta matchen med en 10-3seger. Vi orkade mala ner dom matchen igenom och ju mer rätt vi gör på isen än bättre resultat får vi.

Jättebra match idag av samtliga. Just nu har jag inget protokoll vid min sida och mitt minne är sämre än hos en guldfisk med hjärnskakning, så målskyttar och annan statistik får ni vara utan åtminstone till måndagkvällen. Men vad jag har koll på är iallafall att jag fick göra ett mål idag. Tränarna hade igår placerat mig bredvid två stjärnor för att verkligen försöka få ut nånting... vadsomhelst... av mig. Och det gav ett väldigt lyckat resultat. Att det dock krävdes att Boden skulle ta ut sig målvakt - trots ett underläge med fem/sex mål - och att högerforwarden (som jag byter med) tog ett skitkort byte för att jag skulle få komma in... och att Aleksi Larsson fick strunta i att lägga in pucken i ett halvöppet mål och istället liksom bara ge den till mig... så att jag kunde sätta den i tom bur, det hör dock inte hit. Tränarna lyckades krama ut ett litet mål ur mig och det är det viktigaste.

Eller, ja... att vi som lag tog tre poäng var lite viktigare än att jag skulle få göra ett mål, som var helt betydelselöst för matchen, i en tom bur. Men ändå.

Vi gör en jättebra match, och får ett riktigt fint stöd av publiken!, och kan vara väldigt stolta över insatsen samtidigt som vi kan tugga på den här fram till nästa match... då den här har tappat smaken.