>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Nyförvärven 2012/2013

Publicerad 2012-11-29 11:50:00 i Fredrik Åström #12

Här tänkte jag helt enkelt lista de spelare som vi kan räkna in som nyförvärv denna säsongen, med några ord för att beskriva killen och för att fylla ut blogginlägget så att läsningen inte bara tar sjutton sekunder.
 
 
Anders Vikman: På tal om sjutton sekunder, det är ungefär vad han brukar kräva i powerplay innan han noteras för ett poäng på ett mål. Efter ett evigt bärande av laget så valde han att hoppa på Kalix UHCs division 1-tåg och har även där varit bärande i laget. Han kliver av planen utan ett mål, eller en passningspoäng, lika ofta som Herman slipar sina skridskor. Det vill säga en gång vart tredje år? Dessutom har han helt imponerat på mig, och säkert alla andra i laget, över sitt defensiva spel.
 Fr
 
Rikard Boudin: Han har varit lika bärande som Anders och hoppade på samma tåg i Kalix under några år, för att nu återvända hem med målet "Att göra något jävligt bra av det här". Han var en av de mest rörliga och pucksäkra backarna i divisionen över denna och lär närmast vara ohotad på den tronen i den här serien. Det är svårt att förstå hur han kan ha en sådan kyla med pucken med tanke på att han blåser sina hockeyhandskar med hårtork i varje periodpaus. Sen kan man undra hur fanken han tänkte när han under övernattningen i Kiruna packade ner alla sina grejer i en sån här ryggsäck
 
 
 
David Tegelid: En kille jag inte visste någonting om innan han gjorde en comeback inför i år. Han har dock klargjort att han chockade världen iochmed sitt yrkesval att knåda limpor om dagarna och därför fått smeknamnet "Bagarn". Han Tomas Holmströmar sig in framför mål och stannar där, väl på "kontoret" gör han sitt jobb och sett till poängproduktionen så har han fått en ordentlig löneökning. Han bara öser! Han har en tendens att dyka upp på väldigt udda facebookbilder och när han hamnar i samtal med någon i omklädningsrummet så får han en lutning på huvudet som om han vore antingen en söt hund... eller en tiggande hund, så man vet sällan om han flirtar eller bara vill ha mat?
 
 
 
Martin Ström: En hårdtacklande kille från Kalix som i år ville göra comeback och hamnade hos oss. Man vet inte riktigt om han är en offensiv -eller defensiv back. Mycket av de båda, möjligtvis. Bra kille i och runt laget. I pendlarbilen har han dock en tendens att alltid försova, om han inte pratar om Luleå Hockey eller drar lögner om att hans matlåda alltid är sopa som han tvingas äta med enbart en kniv. Han hävdar även att hans tjej iscensätter mysfrukostar för att det ska se gulligt ut på bild eftersom att han i själva verket står upp och käkar en fralla. Han sa en gång att han var tvungen att ta fram brödrosten eftersom att den stått så länge i skåpet att den hade börjat rosta...
 
 
 
Simon Gahm: Ännu en hårdtacklande back från Kalix. Denna kille är dock nära två meter lång och är laddad med några hundra kilo muskler, vilja och gaser. Han visar prov på precisa passningar som han skulle kunna sätta mitt i ett nålsöga om nu pucken bara var lite mindre och varvar det med att spela fysiskt och städar upp folk i den egna zonen. Han gillar drycker och på hans plats kan man hitta lemonad, päronad och hallonadflaskor. Dessutom vet han inte vad som är fram eller bak på sitt skulderskydd.
 
 
 
Jesper Emanuelsson: En snabbåkande, riktigt snabbåkande, forward som även han ville göra comeback och hamnade hos oss. En avig och lite lurig spelare som egentligen inte varit med tillräckligt länge för att "ha kommit igång". En William Karlsson look-a-like som bet fast läppen i tanden under sin debuthelg med laget. En pratglad kille som var noga med att behålla pucken efter sitt första mål.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela