>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix IF - Clemensnäs HC 4-2

Publicerad 2013-01-12 21:00:00 i - Matchreferat

Vilken kämparinsats vi gör idag inför ett fullstått Skogshallen. Vi lyckas inte spela riktigt bra, som det heter, när det kommer till fina passningskombinationer och välspelat powerplay. Vi producerade inte riktigt som vi egentligen har förmågan att göra.
 

Vi har spelat dåligt i endel matcher i år, men räddats av en målsprutande förstalina. Idag när vi inte spelade som vi riktigt ville så klev andra -och tredjelinan fram och jobbade ner motståndarna. Det är ett fint styrkebevis att vi har flera femmor som kan kliva fram och det gör att vi fortsätter behålla förstaplatsen i AllTvåan.
 

Det blev en sån klassisk Lagvinst och det gav en jättebra känsla som vi gärna har med oss under morgondagens drabbning mot SK Lejon. SK Lejon som idag åkte upp till Kiruna för match och åkte därifrån... fortfarande obesegrade. Men det krävdes övertidsspel och därför noterades dom för sitt andra poängtapp den här säsongen.


Sett till matchen så ägde vi första perioden helt och hållet. Tror skottstatistiken var 13-4 och där två av deras skott var lobbar från blålinjen, samt en klassisk "dragare" två meter innanför blålinjen. Vi skapade chanser på chanser men pucken lyckades pricka målvaktens skydd, hur vi än försökte. Första perioden slutade 0-0.


Andra perioden är vi det bättre laget i de första 13-14 minuterna. Men pucken vill absolut inte inte. Istället får Clemensnäs ett bra byte där vi fastnar i egen zon alldeles för länge och där dom får snurra och skjuta hur mycket dom vill medan varje muskel i våra ben brinner. Där kunde det ha blivit mål vid fem-sex tillfällen men vi lyckas bryta en passning, peta undan en puck innan skott, få undan returer efter räddningar av Christoffer Kangas. Det är ungefär vid det bytet som dom tar över matchen och senare in i perioden lyckas dom även ta ledningen med 0-1. Perioden skulle sluta med ett underläge, men grabbarna i förstalinan tänkte annat och Anders Vikman kunde stänka in den psykologiskt viktiga kvitteringen med bara sju sekunder kvar av perioden.


Inför tredje perioden vet vi att vi har mer ork, mer styrka och det skulle krävas mycket av Clemensnäs om dom skulle få vinna matchen. Tyvärr tappar vi in 1-2... men Nils Jakobsson gör återigen ett jättebyte och efter lite klappklappspel med kedjekamraterna kunde han hänga upp kvitteringen i krysset. Då hade vi 2-2, Sedan går tredjelinan in och bosätter sig i anfallszon. Simon Gahm hinner avlossa ett styrskott som styrs utanför, vi tar tillbaka pucken och låter StorsataGahm avlossa ännu ett styrskott som Jonas Karlsson kan rikta in. Där är vi i ledning... och går på försvar. Sedan kan Aleksi Larsson trampa upp i en kontring, passera den hemåkande Clemensspelaren och snärta in 4-2 i tom bur.


Några plus går till Christoffer Kangas som tagit med sig ett gäng brädor och spikat igen kassen, Martin Ström som gör en jättematch på backplats och belönas som Matchens lirare. Samt Nils Jakobsson som skriker av spelglädje och stod för jättebyte efter jättebyte..


Imorgon tar vi, som sagt, oss an SK Lejon redan 11.00. Vi vill liksom vara snälla och låta dom komma hem till byn Skellefteå i lagom tid. Inte ska pojkarna behöva komma hem halvsent inte.
Nu kör vi!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela