>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Sammanfattning

Publicerad 2013-01-31 00:11:19 i Fredrik Åström #12

Jäkligt roligt att vi har trogna besökare här trots att det inte dykt upp något inlägg på ett tag. Vi har lite för få som kan tänka sig att dela ut några ord och alldeles för många som är livrädd för ett tangentbord. Men jag får väl köra och hoppas att det smittar av sig till någon iallafall. Nåja. Vad har hänt sedan sist?
 
 
 
Vi åkte till Rosvik, som lagomt till då slutat spela i Piteås ishall, för att gästa den där förbannade Kristallen. Väl på plats möttes vi dock av ett par fina förändringar. Det var nya sarger och dessutom hade dom tagit bort Kalix UHCs ormvråk från isen och bytt till sitt egna klubbmärke. Klokt drag! Vi har haft en dålig vana att ständigt torska mot Rosvik. Ofta stort... jävligt stort. Senare år har vi blivit bättre och i år har vi hunnit torska två målglada matcher, men nu skulle det fan bli dags att slå dom. Matchen började väl knappast som man hade önskat sig och ett underläge med fyra mål var ingen jättekul start, men Nisse Jakobsson dundrade in ett nättaksskott i slutet av första perioden och det var allt som krävdes för att äta oss ikapp underläget. Efter det lyckades dom lobba in en puck via målvaktens rygg och... ja, det var väl det enda dom lyckades med. Vi åt oss ikapp och kunde tillslut vinna med 8-7 i sudden. Skönt!
 
 
 
Sedan har vi dessutom hunnit åka iväg till Kiruna en sväng för att slåss om tre poäng. Dock hade vi en rätt sargad trupp och den blev än tunnare efter både ett matchstraff och ett par skador. Vi torskade matchen med 4-1 och tre-fyra stolp/ribbträffar kunde heller inte hjälpa oss med några poäng. Det var bara att packa trunken, sätta arslet i bussen och åka hem med mössan dragen över näsan.
 
 
 
Idag åkte vi till Luleå för att möta BT City, ett lag som vi bara tagit 2 av 6 poäng mot den här säsongen. Vi kunde ställa en stor trupp på banan idag och skulle bara jobba in 3 poäng. Matchen var egentligen ingen höjdare. BT City var ruskigt bleka och fick bara anfalla en och en medan vi kunde trycka upp och istortsett anfalla med fem man hela tiden. Vi var bättre på det vi behövde vara bättre på och kunde segra med 6-2. Tillskillnad från så många gånger förr så fick vi idag ta ledningen och kunde spela med en trygghet istället för att behöva göra enorma insatser i den sista perioden. Rätt lugn och händelselös match som vi fick styra som vi ville. Skotten var rätt jämna och BT City saknade inte chanser men vi kunde iallafall säkra en rätt trygg seger och inleda denna viktiga vecka med 3 poäng.
 
 
 
Till helgen väntar matcher både på Lördag och Söndag. Burträsk och Lycksele besöker Skogshallen. Mer om det kommer under dagen, samt en "publiknyhet" och lite annat. Håll utkik
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2013-01-31 05:55:29

:-)...läser spelarbloggen FÖRE NSD, det ni!

Svar: Stort!
Kalix Triangelns IF

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela