Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Alltvåanpremiären

Publicerad 2015-01-08 13:37:53 i - Allmänt

Grundserien är avklarad och delmålet uppnåt. Jul och nyår har gett välbehövlig återhämtning hos familj och de nära. Några hårdare träningspass genomfördes för att kunna toppa formen när den kommer behövas som mest. Sedan kom nyår. Röda dagar har täckt almenackan och under klämdagarna har vi lyckats klämma in två träningsmatcher mot Et-Po. Dessa två träningsmatcher gav nyttiga lärdomar.

Bloggen har haft en lång frånvaro och det går inte riktigt att sammanfatta uppehållet på något sätt. Men kort och gott så tappade vi spelare från ifjol, fyllde på med nya som visade sig bli viktiga kuggar och lyckades åter igen vinna grundserien. Nu börjar nästa steg, och nästa mål att uppfylla. En topp2-placering i stenhård konkurens från övriga alltvåanlag. På förhand ser Clemensnäs ut att vara en stark kandidat efter att ha lyckats vandra igenom grundserien utan att tappa ett enda poäng samtidigt som dom öst in mål utan att släppa in knappt några. Boden ser dessutom ut att bli tuffare efter att ha genomfört ett antal förstärkningar nu inför slutet, samtidigt som Kiruna City allt som oftast är ett svårt motstånd med idel välkända namn i truppen och med en närmast gigantisk erfarenhetsbank.

Det sistnämnda laget mötte vi i premiären på tisdagkvällen. Matchen spelades i Kiruna inför ett hundratal åskådare och båda lagen ställde upp med nästan fulla trupper. Många verkade vara sugna på premiären, vi var dock mest sugna och öste på direkt från start och vi fick med oss en utvisning redan efter 15 sekunder. En utvisning som John Hansson förvaltade väl och vi gick till ledning efter bara 1.03 in i första perioden. När halva perioden precis passerat fick vi vår nästa chans i powerplay, dock förvaltade vi inte den lika effektivt och gjorde vårt mål sekunden efter att utvisningen tickat ut. Denna gång var det Joakim Nilsson som stod för målet, och detta efter ett löfte om att han kommer göra mål i sitt första byte för dagen. Detta löfte införlivade han efter knappt 20 sekunder spel. Sedan var det dags för oss att dra på oss ett par utvisningar och denna gång var det undertecknad som lyckades med konststycket att sätta sig i utvisningsbåset två gånger i rad, med blott 23 sekunders mellanrum. En väldigt dålig prestation. Spelarna som jobbade i numerärt underläge stod dock för en bättre prestation och "dödade" utvisningarna väl, såpass att Kiruna City drog på sig en egen utvisning och i spel fyra-mot-fyra checkade Johan Hjelm till sig pucken på egen hand och satte vårt tredje mål. Knappt 40 seknder senare gör Boudin mål och vi går till periodvila med en fyramålsledning.

Andra perioden startar och allt är frid och fröjd. Kiruna drar på sig ytterligare en utvisning när perioden inte ens är en minut gammal och John Hansson förvaltar återigen den tidiga utvisningen, nu efter bara 17 sekunders powerplay. Ledning med fem mål, vi ställer oss på hälarna och slickar på klubbknoppar och tycks vänta på att matlådorna, i Lombias katakomber, ska bli varna så att vi får äta och åka hem. Kiruna gör 1-5 och 2-5 och 3-5 och vi drabbas av en total panik och sprider kaos till oss själva och varandra med en powerplayliknande effektivitet. Kiruna hinner göra 4-5 också innan perioden tar slut. Vi släpar oss ner i omklädningsrummet med svansen mellan benen och dumstruten på huvudet. Allt vi gjorde bra i den första perioden, glömde vi bort i den andra och periodpausen blev viktig för självrannsakan och avslappning.

Tredje perioden skulle vi göra bättre, vi skulle hitta tillbaka till det vi gör bra och börja fokusera igen. Vi rör på fötterna och använder kroppen bättre och sätter två mål genom Johan Ek och Anders Vikman innan tredje perioden är tre minuter gammal. Sedan fortsätter vi spela och om det inte vore för en slarvig miss i slutet, där Kiruna får göra 5-7, så hade vi besegrat kaoset väldigt väl. Matchen vinner vi och den målglada tillställningen innebar att båda lagen fick använda båda sina målvakter och de hundratalet på läktaren fick nog njuta medan lagens tränare river sig i håret över försvarsspelet.

Seger i premiären! och när krutröken lagt sig kan vi ta in övriga matcher som spelats i Alltvåan i premiäromgången. Paul Mitchell Chiefs HC bortabesegrade Norsjö HC med 3-2 samtidigt som Bodens HF hemmaslog Rosvik IK med 6-3.

Nu väntar vi oss dubbelmatcher, i Skogshallen, i helgen där vi möter Paul Mitchell på Lördag och Clemensnäs på Söndag. Hoppas vi ses i hallen!