>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Senaste veckan

Publicerad 2013-10-04 21:28:30 i Fredrik Åström #12

En ny vecka på is genomförd. Vi har varit hårt ansatt av förkylningar men har nu börjat få fler och fler spelare intrillade i omklädningsrummet för varje träning som går. Vi har haft en bra träningsvecka med mycket skriskåkning (Nej, jag stavade inte fel. Interngrej bara. Skitkul om ni alla fattade den, men det gjorde ni såklart inte. Men, hursomhelst så var den kul) och kamp trots att SHL-coachen (enligt uppvärmningsstället) är på "utbildning".


Det har dock varit rätt fult spel i veckan. Anders Vikman hade ett par träningar där han försökte filma till sig straffar på tvåmålet och Rikard Boudin bjöd på en riktigt smutsig handpassning på offensiva blålinjen. Lyckligtvis har Herman Wallenberg klarat sig undan fler upperbody injuries. Nils "Rullatorn" Jakobsson har dessutom haft en riktigt pigg vecka och ser ut att vara i xonen (Jag vet inte ens vad det betyder. Hoppas på att Robert "@EnkelP" Pettersson på Hockeysverige.se kan förklara sig snabbt och utförligt... men hursomhelst så verkar Nisse vara där).
 
 
Vi hade ett tolvdagars uppehåll mellan första och andra seriematchen, dels för att förbundet jobbar lite så och dels för att Boden HF ville möta oss när vi var så dåligt förberedda som möjligt. Bodens heder har fått sig en törn men förbundet har klarat sig lite bättre nu när Onsdagens bortamöte mot Övertorneå HF flyttats till nu på Söndag, eftersom att Övertorneå har några spelare som inte vill träna med laget och heller inte tvingas pendla från Luleå, under en veckodag, en enda dag under hela säsongen. Men vilka är vi att omöjliggöra en flytt på matchen? Så vi samlar ihop de tillgängliga och åker upp för ett derby. 
 
 
Den Blå Maskinen har en Facebookgrupp för fans - Sök Blå maskinen, och dess eldsjälar, som valde att missa hela inledningen av säsongen pga utlandsresor, är nu hemma i Överkalix och under senaste träningen smög dom runt med meterlångt kameraobjektiv för att fånga hela träningen på bild. Mattias Karlsson och Kristofer Lång satt i båset och sa "Nä saataan, int ska ja va me på nå bild! Sätt bort den där fotografiknäpparmojängen", dom verkar ha blivit bönhörda. Hela träningen bilddokumenterades och Den Blå Maskinen-bloggen har valt att leta fram guldkornen!



Vår "Vending Machine" och näringskälla, som ger en känsla av att den lika väl
kunde ha en skylt som sade "10:- styck"


 
Peter "Diddy" Karlsson har äran att ansvara över kaffekoket. Han leverererar lite från dag till dag.
Ibland smakar det som om man vridit ur en ängels nyduschade vitblonda svall i en gyllene kanna som 
sedan hettats upp av jordens samlade välvilja, godhet och glädje... och ibland smakar det som om 
någon hämtat en hink som stått i seniorboendets bastu i två dagar och sedan helt enkelt bara doppat
en gammal träningsstrumpa lite snabbt i hinken. Patrik Blomstedt kämpar med att lära Diddy det hemliga receptet, men ändå väljer han att "höfta" och gå på chans. Vi har stora förhoppningar om att han bara är en slow starter och kommer igång kring jul.
 
 
 
 
BONUSBILDER!
 

 
Vad jag gör på jobbet som dagisfröken


 

Vad Henrik Larsson gör på jobbet som David Beckham



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela