Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Noll av sex, än så länge

Publicerad 2013-10-26 22:51:05 i Fredrik Åström #12

Denna viktiga helg inleddes med ännu en förlust. Rosvik blev tillslut alldeles för svåra att slå idag. Vi hängde med och hade 0-0 efter första perioden. Gjorde egentligen bara två misstag under andra perioden som dessvärre straffade sig så att vi fick inleda den tredje perioden med ett underläge med 2-1. Vi ville givetvis kvittera under den sista perioden och var överens om att vi skulle ha tålamod, men slutperioden var inte ens en och en halv minut gammal innan vi drog på oss en utvisning, en utvisning som Rosvik bara behövde runt 18 sekunder för att förvalta. 3-1... Det skulle vi väl också kunna kvittera, men vi drog på oss ytterliggare en utvisning. En utvisning som vi förvisso klarade av, men minuten efteråt satt 4-1. Tremålsunderläge med tio minuter kvar, men vi skulle väl kunna ta in ett mål åtminstone och skapa lite match av det. Två minuter senare hade vi ännu en utvisning, en utvisning som Rosvik förvaltade på bara åtta sekunder. Med sex minuter kvar av matchen får vi in 5-2:an, sedan har vi två raka powerplay där vi dessvärre hinner släppa in ett mål i öppen bur innan vi får in 6-3:an.

Matchen var dock körd. I efterhand var vi ännu en gång alldeles för otillfredsställda med hur domarens tombola gick och lade över en del av förlusten där. Men jag vet inte, vi får vara försiktiga med det och istället se till att vi blir mer svettiga i varje match. När vi tar vår nästa seger så ska det givetvis vara för att vi kämpade oss till den segern, inte för att vi hade tur med domsluten.

När varje spelare kan gå och lägga sig på kvällen och känna sig stolt över hur hårt han arbetade, den kvällen sover vi med tre poäng under kudden. Jag ser gärna att söndagkvällen blir så. För imorgon, söndag, ställs vi mot Kiruna City på hemmaplan. Ett Kiruna City som grusade vår chans till kvalspel till Div1 ifjol, i säsongens sista match. Ett Kiruna City som istortsett alltid slagit oss. Så, ikväll sover vi med självkritik och imorgon ska hjärtat dunka igenom skulderskydden, svetten ska göra isen gulfläckig och låren ska brinna. Imorgon ska vi ge allt. Det kan vi kräva av varandra. Nu har vi fått nog av halvdana insatser.

Söndag 27:e oktober 14.00 - i Skogshallen