>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Matchbilder

Publicerad 2013-10-18 22:32:47 i Fredrik Åström #12

 
 
Vi kör lite matchbilder från bortamötet mot Övertorneå samt hemmamötet mot Malmberget. Supportergänget - Blå maskinen har stått för dessa. Vi vidarebefodrar dom bara. Varsågoda.
 
 
 
Jonas Karlsson visar hur ett slagskott ska genomföras: "Placera pucken centralt mellan båda fötterna. Håll tyngdpunkten på det bakre benet och flytta sedan över tyngdpunkten till det främre benet, träffa isytan några centimeter innan pucken och låt svikten i klubban hjälpa till att avlossa skottet..."
 
 
 
"...och det viktigaste! fullfölj din rörelse!"
 
 
 
Filip Henriksson: "Vad var det nu Jonas sa? Jag flyttar över tyngpunkten... träffar isytan innan pucken och låter svikten i klubban hjälpa till att avlossa skottet..."
 
 
 
"... Fyfanken! Det funkade! Hey, Jonas!! Det fuunkade!!"
 
 
Anders Vikman kommer i en 1-mot-1:a i en högfart. I en alldeles för hög fart, och håller på att tappa kontrollen över läget. Fästet börjar släppa och det håller på att gå riktigt illa här
 
 
Lyckligtvis lyckas han sakta ner och styra undan. Här ser man han tänka: "Åh jösses, jag var nära att trilla på rumpan där. Pijuuhh"
 
 
 
 
Efter en vecka av klagomål på att bli trippad hela tiden får vi dock ett bildbevis på att Anders har en tendens att ibland lägga krokben på sig själv. Rikard Boudin kan frånochmed nu se sig som en fri man.
 
 
Nils Jakobsson och Patrik Blomstedt går in i en närkamp med varandra för att tända laget. Inget fult i tacklingen. Båda är beredda på smällen och ser varandra i god tid. Tacklingen sker inte bakifrån och båda går in på lika villkor och även om det blir en mindre hopptackling så är både med på även det iochmed att de båda lyfter varsin skridsko. Diciplinnämnden bedömer att ärendet ej bör gå vidare.
 
 
 
Nils Jakobsson fick dock lite ont i tacklingen, men lagkapten Herman Wallenberg är snabbt på plats och tröstar med en värmande kram och berättar: "Alltså, Nisse. Jag såg tacklingen, jag stod just bakom er och tittade. Det var inget fult i tacklingen, men jag förstår att det kan göra ont ibland. Jag är ledsen över att det blev så och jag hoppas att du snart piggnat till. Kom här, gubben. Herman är här för dig"
 
 
 
Hej alla motståndare. Det här är vår back Kristofer Lång. Ni ska försöka passera honom, även fast ni egentligen gör bäst i att bara dumpa pucken och byta. Jag menar, kolla på han. Kolla! Notera även att det finns två olika sätt att bära ett halsskydd. Antingen kan man göra som Adam Keinström och spänna fast halsskyddet uppe på bakhuvudet, eller göra som Kristofer Lång och bära det likt en haklapp.
 
 
 
Joakim Nilsson försöker själv se ut som Kristofer Lång för att sätta sig i respekt hos motståndare. Han gör sitt bästa för att se lika hård ut. Han försöker visa att han också har tatueringar, att han också har breda axlar när han håller i sär armbågarna likt högstadiekillar i t-shirt och han försöker få till ett sånt där stenansikte. Peter Karlsson föreslår att Joakim ska vara mer tillbakalutad och försöka bita sig lite i läppen så att han ser lite med tilldragande ut även för damerna... medan Johan Ek säger att man inte ska bita sig i läppen alldeles för tydligt. Han förespråkar ett mer diskret bett och om man ska visa muskler så ska man trycka ihop nävarna så att bröst -och axelmuskulaturen späns mer. Notera även att Joakim Nilsson har ett tredje sätt på hur man kan ha sitt halsskydd, Joakim förespråkar att det ska hänga välspänt och synligt... på kroken i omklädningsrummet.
 
 
 
 
 
 
Martin Ström tänker: "VA?! Nä, är det sant?! Har dom en sån där go'bulla uppe i fiket?!
Hoppas att det är öppet efter matchen."
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-10-19 00:26:30

Hahaha klockrent :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela