Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix slår Stil och Warriors

Publicerad 2013-11-16 00:50:06 i Fredrik Åström #12

Vi har hunnit med att slå både Stil Hockey och Boden Warriors, igen, i de följande returmötena. Stil slog vi med 10-6 på hemmaplan medan Boden Warriors besegrades med 8-2 på bortaplan. Personligen missade jag matchen mot Warriors och har därför ingenting att gå på därifrån, men matchen mot Stil kan jag dock nämna lite om.

Vi kom ifrån en seger med 10-0 (Stil borta) och en seger med 9-0 (Boden Warriors hemma) och var tokladdade med självförtroende. Såpass mycket självförtroende att vi tog alldeles för lätt på uppgiften. Att möta Stil har aldrig någonsin varit lätt. Det har jag själv fått uppleva redan från tiden i Kalix och varje följande år sedan dess. Detta studentgäng har dessutom slagit Rosvik två gånger den här säsongen, vilket är riktigt starkt. Det är ett svårspelat gäng som blandar mellan att både vara obehagliga att möta med en del individuell skicklighet. Bortamatchen vann vi med hela tio mål som marginal men det kunde samtidigt ha blivit alldeles annorlunda. Vi spelade den matchen 3 mot 5 hela två gånger... redan under första perioden och hade vi inte klarat av deras press hade matchbilden varit totalt annorlunda och det hade förmodligen heller aldrig runnit iväg. Men vi trodde att vi var världsstjärnor inför hemmamötet och vi klev ut till match med självförtroende.

Jag själv hade äran att dela en kedjeplats med Filip Hendriksson och Anders Vikman och vi starta matchen. Jag själv tyckte att vi tryckte på ordentligt och när vi satt i båset så brann benen... ändå låg vi steget bakom hela tiden. Vi ville styra matchen direkt... men förlorade den första perioden med 3-2. I den andra perioden bestämde vi oss för att rätta till ungefär allting och ta tillbaka matchen. Vi började röra på benen mer och tacklade motståndarna lite mer, samtidigt låg vi på varandra i båset om att konstant höja oss. Stil hinner öka sin ledning till 4-2 men vi fortsätter att röra på fötterna och spela fysiskt och tillslut har vi eldat igång varandra tillräckligt att, förutom Jonas Karlssons kasse till 4-3, Filip Hendriksson kan dundra in två raka mål... innan Rikard Boundin bara minuten senare lyckas göra ett eget... och äntligen har vi fått oss en ledning med 6-4. Följande minuterna dominerades av utvisningar, men plötsligt kommer Adam "Kejminator" Keinström in från utvisningsbåset och dunkar in vårt sjunde mål just efter att vi klarat av vårt boxplayspel. Sedan gör både Boudin sitt andra och Johan Ek sitt första för kvällen och vi håller en ledning med 9-4. Stil hinner göra 9-5 i powerplay innan perioden är slut.

Den sista perioden försöker mest att slösas bort. Båda lagen lyckas göra varsitt mål, men det var en hel köttgryta i misslyckade anfall, dåliga uppspel och tveksamma val av huvuddomaren som tillslut får undertecknad att ilskna till en smula och åka över för att diskutera litegrann vilket slutligen ger mig möjligheten att gå och duscha innan alla andra kommer och då ha förstatjing på maten efter matchen... samt en böter till lagkassan. Vi lyckades vinna matchen iallafall. Men vi var ändå alldeles för besvikna på vår egna insats att vi tillochmed glömde segerjublet efteråt.