Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

BT City - Överkalix IF 1-4

Publicerad 2013-11-21 08:26:00 i Fredrik Åström #12

Onsdag 20:de november var det dags för ett bortamöte mot BT City i Coop Arenas B-hall. BT City har haft en bra månad hittills och under den tiden noterats för fyra segrar på fem matcher. Dom har slagit Boden HF, Kiruna City och HC Luleå och kunde äntra rinken med gott självförtroende kryddat med att vårt senaste möte slutade med en BT City-seger med hela 6-1 i Skogshallen. Vi själva kom också laddade med självförtroende efter fyra raka segrar i två dubbelmöten mot Stil och Boden Warriors där vi lyckats med att trycka in trettiosju mål och endast släppt in åtta. Det skulle bli ett laddat möte, framförallt med tanke på hur jämn serien är i år och kampen kring AllTvåan-strecket är ruskigt tight. BT City ligger närmast oss vid "strecket" och en förlust hade inneburit att dom fått fyrapoängsförsprång medan en vinst hade gett oss ett tvåpoängsförsprång.

Det var kortochgott en väldigt viktig match mellan två formstarkalag.

Första perioden börjar och kampen om spelövertaget pågår konstant och vi turas om med att föra spelet. Vi får ett tidigt läge i PP efter bara tre minuter men misslyckas med att förvalta den chansen och med nästintill tre minuter kvar av perioden är det BT Citys tur att få en chans i PP men som vi klarar av trots att vi mitt i en spelvändning bär pucken över egen blålinje för att i nästa sekund passa den snett bakåt till två BT City-lirare som fortfarande var kvar i zonen, där behövde lyckligtvis inte coach gå in och skälla... det sköte vår spelares pappa galant. Perioden går mot sitt absoluta slut då Filip Henriksson får en chans att trycka in en ledningspuck, men tyvärr var det bara en sekund kvar då och vi fick gå och vila med ett 0-0-resultat. Skotten lyckas vi vinna med 12-7.

Den andra perioden börjar på samma sätt och där vi åter igen får chansen i PP nu redan efter två och en halv minut, men lyckas tyvärr inte förvalta den chansen då heller. Vi fortsätter med att kriga om ett spelövertag och efter 8.57 drar BT City det längsta strået och får in en ledningspuck. Vi vill dock inte vara sämre så vi greppar också efter strån och lyckas kvittera strax över minuten senare. David Tegelid får en tjongpuck vippad högt över sig (något svensk fotboll kallar för en kortpassning) men lyckas sträcka upp armen, stöta ner pucken och sedan smacka in den på tenn... brännboll. Per Ledin-klass. Nära en och en halv minut efter kvitteringspucken drabbas vi av en slashingutvisning och knappa minuten senare drabbas vi av en hakningsutvisning. Kampen om spelövertaget försvåras när vi bara får vara tre spelare på plan, men boxplayspelarna sköter sitt jobb väl och frustrationen i motståndarlaget stiger och plötsligt blir dom lite för arga... dom får en spelare skickad till utvisningsbåset i tio minuter för att lugna ner sig och bli snäll igen, de återstående sekunderna av boxplayspelet klaras av och minuter efter det får vi återigen chansen i PP. Där krävs det bara en minut innan Anders Vikman trycker in 2-1:an och vi har fyra minuter kvar av matchen. Minuten senare vippar Martin Ström en puck nära motståndarbåset mitt i ett byte. BT City-spelarna trängs vid båsdörren och hinner inte byta färdigt innan dom fångar pucken i famnen och drabbas av en utvisning för att dom är för många spelare på plan. Vi får chans att ta en tryggare ledning med oss till pausen, men BT City försvarar sig bra och klockan tickar ut. Denna period vinner vi skotten med 13-7.

I den tredje perioden får vi klara oss utan Peter Karlsson efter en befarad fingerfraktur men vi kämpar på och ligger på varandra om vikten av att försvara oss bra. BT City flyttar upp lite spelare och kommer i några kontringar men vi lyckas backchecka bra och lyckas undvika farliga lägen, samtidigt som Henrik Larsson i kassen tar hand om puckarna som avlossas.Under mittendelen av den sista perioden får båda lagen varsin chans i PP men båda lagen klarar av BP-spelet bra. Mittemellan dessa chanser lyckas det dömmas ut en highsticking-utvisning för BT City, samtidigt som dom drar på sig en roughing-utvisning... samtidigt som vi drar på oss en 2+2:a för roughing. Det kan låta som om det blev bråk efter den höga klubban, men det blev det inte. Det samtalades mellan två spelare och... äh. Allt kvittades och vi fick fortsätta spela fem-mot-fem. 2-1 stod sig länge och vi försvarade oss väl. Många trodde att matchen skulle sluta med dom siffrorna, men riktigt så målfattigt ska det väl inte få bli... tänkte Anders Vikman, för att sedan gå in och läckert lura ner målvakten och backhandflippa upp pucken i nättaket men knappt två minuter kvar av matchen. Vi låg på varandra än mer om att försvara oss och inte ge dom en enda chans att reducera matchen. Anders Vikman tänkte att han skulle lösa det på ett litet annat sätt och bara trettio sekunder efter hans andra mål kliver han in och stänker in sitt tredje och således fullbordar sitt hattrick. Sitt äkta hattrick. 4-1 med bara en och en halv minut kvar. Det här skulle vi klara! Våra tillresta supportrar sjunger för oss och hjälper oss att ta matchen hela vägen till slutsignalen och vi inkasserar tre jätteviktiga poäng.

BT City står upp bra och i matchen och gör det svårt för oss. Vi lyckas vinna skotten med 39-21 och även om matchen är jämn så behöver vi inte skämmas över att ha tagit en klar seger. Jätteskönt!

Matchens stjärnor blir Anders Vikman med sina tre mål, Henrik Larsson med en räddningsprocent på 95,24 och Nils Jakobsson med sitt hårda slit, som dessutom belönades med två passningspoäng.