>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Veckan efter att säsongen tagit slut

Publicerad 2013-03-05 06:34:00 i Fredrik Åström #12

Nu var det ett tag sedan det skrevs här. Jag själv har försökt bli tillfreds med faktumet att säsongen tagit slut och på det jobbiga sätt den gjorde. Man börjar acceptera det mer och mer och nu plockar jag fram löparskorna och den där gamla t-shirten som ger skavsår på bröstvårtorna, men som ändå används eftersom att jag har någon form av separationsångest gentemot just den tröjan... något traumatiskt måste ha hänt när jag var barn... nåja.
 
 
Samtidigt som väskor packas för en avslutningsresa så spelades det en företagscup i Kalix ishall. I den cupen hade vi ett Team Överkalix med gamla spelare, inklusiva unggamla Vikman, och gammalunga Herman. Det laget gick från klarhet till klarhet och var påväg mot en seger men blev utdömd av idel hemmadomare. Snopet. Dessutom lirade även Jocke Nilsson, Henke och Mumbiz samtidigt som Ben Stiller och Johan Ek var coacher. Så, vi hade representanter på plats... i flera lag.
 
 
 
Kvalet till division 1 har startat.
Den där kvalet som rann oss ur händerna har också en liten annan historia bakom sig, som inte stämmer överens med förbundets "raka" förklaring. Jag har i inkorgen mailet från inbjudan till kvalspelet. Inte förfrågningen. Inbjudan. Dessutom gör sig "insidekällan", som sa att åtminstone ett av division 1-lagen fick en dyr telefonräkning efter gnäll till förbundet, mer av värde efter att det bekräftats från fler än ett håll. Men det är deras problem. Vi tog oss inte dit på sportsliga grunder, fick en möjlighet att spela men det tycktes väldigt fel så det enda rätta var att logiskt sett hålla kvalstrecken heldragna. Det blir dock intressant att se hur kvalet går. Det är en stor spänning och den första matchen spelades i söndags... där SK Lejon tvålade dit Boden HF med 5-4. Nästa match är idag och den är mellan Boden HF och Kalix UHC. Just nu har div 2 ett övertag. Men mycket kan och lär säkert hända också.
 
 
Intressant även i kvalet upp till hockeyallsvenskan. Där både Piteå, Kiruna och Björklöven är med i racet om två platser. Om minst ett av lagen lyckas gå upp... så innebär det förmodligen att division 1, i norr, måste utökas med minst ett lag. Men, givetvis lär Boden eller Kalix, eller även båda, tacka nej till det... eftersom att dom inte når dit på sportsliga grunder... och det vore då väldigt fel att ta den platsen eftersom att kvalstrecken faktiskt är bestämda att vara heldragna.
 
 
 
 
Supportergruppen Blå maskinen - på Facebook - har nu över 300 "gillningar". Stort.
Förhoppningsvis kan det öka än mer.
 
 
Snart börjar även Silly Season att dra igång mer på riktigt. Många kontrakt ska förlängas, en del ryktas även bort... men sådant brukar inte Elitserieklubbarna presentera förrän efter säsongen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela