>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Kval till Div1

Publicerad 2013-03-14 12:25:02 i Fredrik Åström #12

Nu är kvalet nästan klart. För Kalix UHCs del så säkrade dom en plats till den "nya" ettan (där A -och Bserien slås ihop) och vi riktar en gratulation till dom. Laget var jättefavoriter och lyckades även införliva dessa förväntningar genom att ta fyra stycken trepoängare... av fyra möjliga.
 

Senare idag möts Boden HF och SK Lejon i en match som egentligen bara avgör placeringarna. Där har SK Lejon ett övertag iochmed att dom har tre poäng mer och även tre plusmål. Det innebär att om Boden HF vill klättra förbi så måste dom vinna matchen med minst två måls marginal.
 
 
Eftersom att både Björklöven och Piteå har chans att ta sig till Hockeyallsvenskan så kan placeringarna i kvalserien även spela roll... eftersom att i vanlig ordning så får det bjudas på gratisplatser för att fylla upp serierna. Division 2-laget SK Lejon har därför en möjlig chans att gå upp.
 
 
Bloggen tippar att Boden HF kommer spela i Division 2 nästa säsong. Men, även dom har väl en möjlig chans att stanna i ettan om både Björklöven och Piteå lyckas gå upp. Det funkar ju så, det bjussas på oförtjäna friplatser alltid. Utom då till Kvalserien. Eller... utom då till en av sex kvalserier. Men det där finns det såklart jättebra förklaringar till.
 
 
 

--
 
Pajala Winter Classic spelas på Söndag. En form av Division 3-cup mellan Pajala, Gällivare och Narvik. Mats Rönnberg (Domaren och tidigare Överkalixspelaren) har fått en förfrågan om att fixa ihop ett fjärdelag till den cupen - vilket det nu jobbas på. Eftersom att Den Blå Maskinen åker iväg på avslutningsresa, samtidigt som Kalix UHC, så försvåras den uppgiften... men en del spelare har han fått ihop. Många med Överkalixanknytning. Mer om det dyker upp när jag har mer kött på benen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela