>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

Överkalix IF - Kiruna City 23 Februari 13.00.

Publicerad 2013-02-20 23:27:21 i Fredrik Åström #12

Nu är förutsättningarna klara. Kiruna City besegrades av Rosvik med 10-3 idag och iochmed att Clemensnäs besegrade Lycksele med 5-1 så är nu Kiruna City borta ur kvalstriden. Nu står kampen mellan just Clemensnäs och Överkalix IF. Clemensnäs har ett försprång på 2 poäng samt en målskillnad med ett plusmål mer än oss.
 
Clemensnäs möter SK Lejon på bortaplan (men matchen spelas på deras hemmaplan pga tidsbrist i Skellefteå Kraft Arena) och vi möter Kiruna City. Rent praktiskt så räcker det för oss att ta två poäng mot Kiruna medan Clemensnäs måste förlora under full tid. Vid det utfallet hamnar vi på samma poäng, men vi får automatiskt en bättre målskillnad eftersom att vi får ett plusmål då... och Clemensnäs får minst ett minusmål. Tar Clemensnäs däremot sin match till Sudden, så måste vi vinna vår match efter full tid. Eftersom att matcherna även spelas samtidigt så har vi ingen möjlighet att spela "taktiskt", vi måste helt enkelt gå för seger och hoppas på att Clemensnäs förlorar sin match. Lägg till att Clemensnäs är enda lag som besegrad SK Lejon under hela den här säsongen, medan vi "bara" tagit fyra - av totalt nio - poäng mot Kiruna City. Det låter som att det kan bli en rätt spännande lördag, va?
 
 
 
Det känns som om vi spelat "årets viktigaste match" minst fem gånger redan iochmed att vi har haft som mål att alltid hamna ovanför alla "kvalstreck". Nu står vi dock inför årets viktigaste viktigaste match och eftersom att vi inte har den slutliga utgången av tabellen i våra egna händer så kan vi inte göra annat än att se till att gå för vinst. Ska vi gå för vinst så SKA vi dock kräva mer av varandra. Vi vann två viktiga matcher förra helgen, men vi måste spela bättre än då. Vi har kommit en lång väg den här säsongen och när vi står inför den sista matchen i seriespelet så tror jag inte att någon är sugen att riskera en förlust på just lathet. Vi har en match där vi ska åka mer skridskor än någonsin och ta ut oss i varje läge, mer än någonsin. Vi kan kräva av varandra att vi ska ge varandra så goda förutsättningar som bara möjligt för att vinna en match. Föreningen har hela tiden gjort sitt för att ge oss så goda förutsättningar som möjligt. Vi har fått bo bra, äta gott och resa bekvämt. Vi har stöttats av föreningen och tillsammans vunnit publik. En publik som vi just nu bara kan bocka oss - å det ödmjukaste - för.
 
 
 
Vi ska vara redo för det här. Vi ska ge Kiruna City en jävligt tuff uppgift och kan vi göra vårt jobb... för varandra... så är det just den rätta betydelsen av Den Blå Maskinen. Den Blå Maskinen är inget smeknamn på ett lag, det är en symbol... ett mantra... för kampen för varandra.
 
 
 
Nu laddar vi upp för en episk lördag!
Ger vi allt vad vi kan, så har vi gjort allt vad vi kunnat för att nå dit vi vill nå!
 
 
 
Vi spelare ska älska det här !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Supporterföreningen Blå maskinen

Publicerad 2013-02-21 11:18:44

Härligt !!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela