>> Den Blå Maskinen <<

Från spelarna i Överkalix IFs division 2-lag. I med -och motgång, med blicken uppåt!

En helg att minnas

Publicerad 2013-02-13 22:28:13 i Fredrik Åström #12

På isen var helgen ett stort misslyckande, utanför isen var helgen dock oerhört lyckad.
 
Bussresan ner till Skellefteå var sådär jobbig som bara bussresor kan vara. Jag själv hade ställt väckarklockan, sedan vaknat mitt i natten och trodde att jag försovit mig - så jag slängde ihop ett grötkok, kaffekok och diversepackning. Sedan satte jag mig i soffan och bokstavligt slevade i mig gröten samtidigt som jag svalde ner alldeles för varmt kaffe i en stor stress. Efter att ha brännskadat munnen och verkligen satt igång ett oväder i magen så tittade jag på klockan... såg att den var strax efter 02.00... och insåg att det kommer bli svårt att somna om. Lyckades tids nog.
 
 
"Juniorerna" stod som vanligt för filmerna i bussen. En regel SKA vara att man aldrig hyr en uppföljarfilm, om man nu inte även hyr filmerna innan den, just av anledningen att ingen vill börja läsa en bok någonstans i slutet av den. Dom misslyckades därför med filmvalet. Jesper verkade dock inte bry sig mycket om filmerna eftersom att han låg och sov hela vägen ner. Han sov tillochmed i mittgången. På sitt ansikte. Alltså inte sådär gulligt vilande på kinden... det var mer så att han sov på ansiktet... med näsan rakt in i golvet.
 
 
På hotellet blev det lite av en lottning om vem man skulle sova med. Jag drog vinstlotten att få sova med Matte K. Den enda niten var väl att han inte pratade i sömnen... han svor. Länge! Högt! Men vi fick nog pris som den piggaste duon, av spelarna, eftersom att när vi rusade till frukosten, strax efter att dörrarna öppnats, så satt enbart Buss-Jocke och lagledar-Mats i restaurangen. Dom verkade ha vaknat än mer piggt eftersom att de var mitt inne i en diskussion om cylindrar, årgångar och motoroljor (typ) medan vi kalasade på samtliga frukostkallrätter. Sedan gick vi och lade oss igen. När vi vaknade nästa gång och gick för att äta av samtliga frukostvarmrätter så satt hela laget till bords. Jesper lyckades missa allt på hela frukostbuffeén och satt bara och tryckte i sig en äggröra och en klase vindruvor. Han visste inte ens att det fanns andra alternativ... på en frukost... på ett hotell. Priset till den tröttaste duon vann nog Knåd, på egen hand.
 
 
 
Fredagkvällen var jättekul. Herman och Jocke hade bestämt sig för att vara sådär lyxigt exklusiva så dom struntade i eftermatchlasagnen och istället svirade om till gåbortkläder för att leta reda på ett inneställe som serverade en "god köttbit". Medan jag och Matte K satt i ett par massagestolar och fick, bokstavligt talat, hela kroppen rörd så letade dom febrilt efter ett ställe som serverade en "god köttbit". Det slutade med att dom fick sitta i sina finkläder, på Sibylla, och skotta i sig en kebabtallrik som flöt i sina egna såser medan personalen körde någon form av allsång.
 
 
När mat och prat var gjort och vi sneglat lite på den där "landslag"sturneringen så slängde vi på oss badbyxor och gick ner till en relaxavdelning. Där satt vi överkroppsnakna med olika mängd brösthår och tittade på "Mello". Det åts chips, ölkorv och jordnötter och skapade en sådan romantisk doft i rummet att vi inte hade något annat val än att tvätta av oss i bastun. Sedan belägrade vi en bubbelpool medan en gymnasieklass, förhoppningsvis, höll till i den vanliga poolen. Ordet Förhoppningsvis kommer fullt naturligt med tanke på risken för att någon av oss kanske "spanade" någon gång då och då. Det var en väldigt avslappnad stämning med mycket prat och skoj. Slutligen anordnades en simtävling i poolen mellan mig och matrialar-Mumbiz. Graciösa delfinhopp igenom ring, ståpåhänder under vatten samt dyksim. Mumbiz var den vackraste fisken i poolen och lekte hem en totalseger efter en god balanskontroll under ytan och stilrena hopp igenom ringen som om han vore sjöjungfrun Ariels bror.
 
 
Jag hävdade vid en tidpunkt att den vanliga poolen hade saltvatten i sig. Jesper, som innan dess gjort vattenakrobatik från Adams axlar, dubbelkollade genom att, inte slicka lätt på läppen, sträcka ut tungan och skvätta ner munnen. Det kändes lagomt primitivt och bevisar att vi människor är släkt med aporna. Det var svårt att notera händelser men vi kan iallafall gott sammanfatta att vi hade en riktigt rolig kväll tillsammans, så som bara halvnakna hockeyspelande män kan ha, och kan sätta det mesta till minnesbanken för att tänka tillbaka på senare i sommar när man sitter och funderar på om man ska spela ett år till. Tyvärr missade vi vilka som gick vidare i "Mello" men det gör inget eftersom att denna förbaskade skittävling tvingade oss att spela söndagens match i Bolidens ishall istället för Skellefteås egna skrytbygge till ishall.
 
 
Helgens stora plus utanför rinken går till Peter Karlssons fokusering, Anders Vikmans oförstörbara frisyr, hotellets receptionist och Mumbiz. Den sistnämnda vann dessutom Most Valuable Person-priset överlägset och förtjänar en egen hyllning om och om igen. Kanske dyker upp ett inlägg om honom, gärna även ett av honom också.
 
 
 
Sedan åkte vi hemåt. Diskuterade fula fiskar, tittade på krigsfilm och luktade på Jockes gubbgodis.
 
 
Jättebra helg, utanför rinken.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela